union_zpAMBASÁDORKA
    11. apr 2019    

    Nebuďte dnes "narcis“ a prispejte na dobrú vec! 🌼🙂
    #dennarcisov #lpr

    liga_proti_rakovineOverená organizácia
    7. apr 2017    

    🌼🌼🌼DNES je DEŇ NARCISOV. 🌼🌼🌼
    Nenechajte sa zastaviť počasím. Poďte do ulíc po svoj narcis.
    A nezabudnite sa odfotiť s dobrovoľníkom, od ktorého si ho vezmete a označiť fotku hashtagmi #chcempomahat #dennarcisov. Nech je dnes aj Modrý koník plný fotiek, na ktorých vidno, koľko úžasných Slovákov žije okolo nás. 💛 #dakujeme

    Dnes je deň narcisov.
    Táto choroba sa týka až príliš veľa ľudí.
    Akákoľvek pomoc je dobrá.
    #dennarcisov

    liga_proti_rakovineOverená organizácia
    5. apr 2017    Čítané 1412x

    7.4. odložíme jeden narcis aj pre vás

    Pravdepodobne sa každý z nás vo svojej rodine alebo blízkom okolí stretol s diagnózou rakovina. Kto nie, tak má obrovské šťastie... Rakovina vám vstúpi do života nečakane a rýchlo, nikto na ňu nie je pripravený. Mnohí z nás si dokonca myslia, že im ani nikdy nepríde do cesty. No keď vás už raz postretne, následne sa všetko zmení a zdravý človek sa zrazu stáva onkologickým pacientom. Všetky plány a predstavy o budúcnosti v danej chvíli už nie sú také dôležité. Jediným vaším cieľom je úspešne bojovať s chorobou a prežiť. 

    Po diagnostikovaní ochorenia nastupuje náročná liečba, operácia, v mnohých prípadoch človek príde o vlasy, čo veľmi ťažko znáša. Pacient sa každý deň musí vysporiadať s novými nečakanými situáciami, a niekedy ani nevie, či tu na ďalší deň ešte vôbec bude. Celkový priebeh ochorenia a liečby je pre pacienta náročný po fyzickej aj psychickej stránke, v mnohých prípadoch aj po finančnej. Rakovina zasiahne nielen samotného pacienta, ale aj celú jeho rodinu, ktorá to všetko prežíva s ním... Práve rodina by mala byť tým najväčším pilierom a oporou pre pacienta. Oporou však môže byť aj lekár, psychológ, no takisto aj ľudia, ktorí tiež zápasia s onkologickým ochorením, či rôzne občianske združenia a organizácie, ktoré sa venujú onkologickým pacientom.

    A teraz sa možno opýtate, ako onkologickým pacientom môžete pomôcť vy.

    Na začiatok úplne stačí, ak sa v piatok - 7. apríla všetci spojíme a pripnutím žltého narcisu vyjadríme spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Každé jedno euro vieme efektívne využiť na realizáciu projektov a programov pre onkologických poacientov, ktoré im pomáhajú jednoduchšie zvládnuť náročné obdobie počas liečby a ľahšie sa zaradiť do bežného života po jej skončení. 

    Zaplavme spoločne žltými narcismi aj sociálne siete, nech každý vidí, koľko dobrých ľudí ochotných pomôcť na Slovensku žije. Stačí ak sa odfotíte s narcisom alebo dobrovoľníkmi v uliciach a pridáte pozitívny odkaz pre onkologických pacientov s hashtagmi #dennarcisov #chcempomahat. 🙂

    Budete nám pomáhať v piatok ako dobrovoľníci vyzbierať peniažky na pomoc onkologickým pacientom? Už teraz sa tešíme. 🙂 Pridajte aj vy vašu fotku na sociálne siete v tričku dobrovoľníka, s narcisom a odkazom, čo vás motivuje pomáhať. Bez vás by sme totiž Deň narcisov ani nemohli zrealizovať. 

    No hlavne, nezabudnite si na nás v piatok spomenúť, požiadať dobrovoľníkov, aby vám pripli narcis a podporiť projekty určené na pomoc onkologickým pacientom. Ak dobrovoľníkov v uliciach nestretnete, prispieť nám môžete aj prostredníctvom SMS na číslo 848 v hodnote 2 eurá či priamym vkladom na účet, a to až do 15. apríla. Ďalšie možnosti, ako prispeť nájdete na https://www.dennarcisov.sk/ako-prispiet.

    Zo srdca vám ĎAKUJEME !  ❤ 🙂

    liga_proti_rakovineOverená organizácia
    5. apr 2017    

    Aj tento rok vyjde na Deň narcisov do ulíc približne 16000 dobrovoľníkov, aby pomohli vyzbierať peniažky na projekty pre onkologických pacientov. Jedným z nich je aj Marek, ktorý je dobrovoľníkom už 8 rokov. A čo ho motivuje? Pozrite si vo videu 🙂 ❤
    #dobrovolnik #chcempomahat #dennarcisov

    liga_proti_rakovineOverená organizácia
    15. apr 2016    

    Mamičky vezmite detičky. Do šiestej jazdi Marcusovú Historicka elektricka po centre mesta Bratislava. #dennarcisov