#salvia #lekarska Za mna TOP bylinka. Ma nadherne fialove kvety a ukryva v sebe obrovsku moc a silu liecit akekolvek zapaly v tele. Ked sa mi narodilo prve dietatko, zapareniny som nemusela riešiť, netrebalo nam nic len cistu vodu. Pri druhom dietatku to uz ale bolo ine kafe. Maly bol velmi citlivy, v siestich mesiacoch sa mu objavila #plienkova #dermatitida
    Uz v zaciatkoch som pochopila, ze budem musiet najst jednoduchu, ale pritom nezavadnu alternativu sudokremu, rybilky, atd. Na zahrade som mala zasadenu salviu a tak som to skusila. Dostala som #vceli #vosk od tunajsieho vcelara a v spajzi som mala kvalitny #olivovy #olej priamo od malovyrobcu. A tak som si natrhala salviove listy, nechala som ich cca dva tyzdne macerovat v olivovom oleji na slniecku, nasledne som macerat prefiltrovala, nad parou roztopila vceli vosk a po' roztopeni som don macerat naliala. A potom som len miesala drevenou vareskou a miesala, az kym to nemalo kremovu konzistenciu. A mozem povedat, ze Tato mast je pozehnanim a realnym zazrakom zaroven. Akekolvek zacervenania zmizli v priebehu niekolkych hodin a vyliecili sme aj dermatitidu. Pri tretom dietatku ani nic ine nepouzivam. Takze ak mate doma vsetky 3 ingrediencie odporucam jednoznacne vyskusat tuto nadheru. Pokozka vasho dietatka sa vam za to podakuje. Na fotke je macerat salvie a nasledne miesanie uz roztopeneho vosku a maceratu. Krasnu nedelu a prirode ZDAR. Caute

    (2 fotky)
    wayfarer
    20. mar 2018    Čítané 283x

    Starostlivosť o pokožku > príčiny plienkovej dermatitídy

      >> Plienková dermatitída

    1. Vlhkosť - Namáhané partie citlivej detskej pokožky sa potrebujú na vzduchu vysušiť a „vyvetrať“, aby mohli odolávať amoniaku, ktorý vzniká reakciou močoviny a enzýmom obsiahnutých v stolici. Amoniak mení normálne pH pokožky, preto jeho dlhodobé pôsobenie vedie k jej podráždeniu. 

    2. Infekcia - Oblasť plienky je teplá a vlhká - úrodná pôda pre baktérie a kvasinky. Ak dieťa trpí kvasinkovou infekciou napr. v ústach, je veľmi pravdepodobné, že sa infekcia rozvinie aj v plienkovej oblasti.

    3. Strava -  Prvé príkrmy, ako aj každá nová potravina mení zloženie stolice a niektoré kyseliny v potravinách (ako sú napr. jahody a ovocné šťavy), môžu byť pre niektoré deti obzvlášť obťažujúce. Rovnako tak môže mať kojené dieťa reakciu na jedlo, ktoré zjedla matka.

    4. Citlivosť - Reakcia na chemikálie, ako napr. vonné látky v jednorázovej plienke, alebo pracie prášky pri látkových. Rovnako môže byť príčinou aj používanie nevhodných krémov, mydla, alebo prísad do kúpeľa.

    5. Priedušnosť - Prílišné balenie dieťaťa, spotenie a nevzdušnosť znižujú odolnosť kože a prispievajú k jej poškodeniu. Rovnako tak aj časté kúpanie, ktoré kožu vysušuje.

    6. Antibiotiká - Keďže antibiotiká ničia prirodzenú bakteriálnu mikroflóru, dieťa je náchylnejšie na získanie kvasinkovej infekcie, alebo hnačky - čo sa opäť dostávame k prvým dvom príčinám vzniku plienkovej dermatitídy.

    A tak ako všade, aj v starostlivosti o pokožku platí jedno zlaté pravidlo, >ak chceme odstrániť problém, treba hľadať pravú príčinu

    Ak sa chcete aj vy podeliť o svoje skúsenosti v starostlivosti o pokožku bábätka, pozývam Vás ku nám do skupinky: https://www.modrykonik.sk/group/10261/

    Radka