#plodnost 💏👪👨‍👩‍👧
    Počuli ste už o enzymoterapii? Viete, ze užívanie enzýmov môže pozitívne prispieť ku plodnosti?

    Využitie enzymoterapie pre plodnosť:

    Enzymoterapia je prínosná pri väčsine obvyklých problémov s plodnosťou. Pre dosiahnutie optimálneho účinku je vhodn začať s enzymoterapiou aspoň 3 mesiace pred plánovaným otehotnením. Tu sú niektoré problémy, s ktorými Vám môže enzymoterapia pomôcť:

    Endometrióza

    Systémová enzymoterapia je jedna z najlepších a najúčinnejších prírodných metód liečby endometriózy. Enzymoterapia zmierňuje zápal a bolesť spojené s ložiskami endometriózy, prečisťuje krv a pečeň, čím sa zlepšuje aj hormonálna regulácia, podporuje dobré prekrvenie reprodukčných orgánov.  

    Enzymoterapia aktivuje imunitu, ktorá následne môže zlikvidovať ložiská endometriózy a zároveň zmierňuje autoimunitnú reakciu, ktorá môže komplikovať uhniezdenie zárodku. 

    Cysty a myómy

    Systémová enzymoterapia je jedným z najúčinnejších prostriedkov pri prevencii a liečbe cýst a myómov.

    Opakované potraty

    Enzymoterpia je efektívnou liečbou aj pri opakovaných potratoch, spôsobených zvýšenou zrážanlivosťou krvi alebo imunologickými komplikáciami.

    5-ročná štúdia na ženách, ktoré trpeli opakovanými potratmi z imuniologických príčin ukázala, že nasadenie enzýmov (Wobenzym) pred a počas tehotenstva viedlo až u 79% žien k zdravému tehotenstvu, donoseniu a pôrodu dieťatka v termíne.

    Staré jazvy a nepriechodné vajíčkovody

    Jedným z najúžasnejších účinkov enzýmov pri endometrióze je schopnosť regenerovať aj dávno zjazvené tkanivo - či už vplyvom endometriózy, zápalov alebo chirurgického zákroku, čo môže prispieť dokonca aj k spriechodneniu vajíčkovodov.

    Zápalové ochorenie panvy (PID)

    Systémová enzymoterapia je účinná aj pri liečbe zápalových ochorení panvy. PID je termín používaný na popísanie zápalu maternice, vaječníkov alevo vajcovodov, a môže byť spôsobené parazitmi, baktériami, vírusmi alebo kvasinkami. Pri nedostatočnej liečbe PID vedie k zjazveniu a tvorbe zrastov, a môže spôsobiť nepriechodnosť vajíčkovodov a neplodnosť. 

    Bola vykonaná porovnávacia štúdia so 100 ženami s PID. Jedna skupina dostávala len antibiotiká, druhá antibiotiká a 5 tabliet enzymatického prípravku Wobenzym 3x denne. Po skončení liečebnej kúry (16 až 17 dní) prebehlo vyhodnotenie. Zo skupiny výhradne na antibiotikách len 6% žien hodnotilo svoj zdravotný stav pozitívne - teda bez sťažností, a 73,5% uvádzalo, že stav sa výrazne zlepšil. Zo skupiny s Wobenzymom až 57% žien bolo spokojných (bez sťažností) a 100% hodnotilo zdravotný stav ako výrazne lepší. 

    Zlepšenie kvality vajíčok a spermií

    Enzymoterpia pomáha zlepšiť kvalitu vajíčok a spermií pravdepodobne na základe zlepšenia prekrvenia, ale svoju úlohu môže zohrať aj zlepšenie kvality trávenia a vstrebávania živín, a stabilizácia imunity.

    Viac na:
    https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...

    Produkty využívané v enzymoterapii: napr. Wobenzym, serrapeptáza...