dusanplichta
    Správa bola zmenená    6. apr 2017    

    ooooh mňam, taká zdravá "n-tella" 🙂 kto by si dal? 🙂
    bez palmového oleja, rafinovaného cukru a konzervantov a da sa kupiť v obchode 🙂

    #zdravochutne #powerlogy #powernougat #novinka #zdravasladkost #sladkost #nutella #mnam #banan #dezert #predeti #lieskovykrem #orechovykrem

    môj druhý tip - Nordic Foodie: Zdravé snacky pre deti

    Tak ako každý rodič, tak od kedy sa nám narodila dcéra, tak sme sa presne dostali do štádia, kedy riešime detskú výživu. Osobne ma vie celkom vytočiť, keď vidím dieťa s bielym rožkom v ústach, alebo ako do seba tlačí rôzne chrumky. Na druhej strane, treba mať niečo pre to, aby sa s tým mohlo hrať a občas aj ukľudniť. Takto som sa spoznal zo zakladateľkami Nordic Foodie snackov, ktoré môžem odporúčať ako super mikulášsky darček pre vaše deti.

    Kde by som to kúpil? http://www.nordicfoodie.sk/en/

    my sme už mali aj na mikuláša

    #darcek #predeti #podstromcek #zdraverecepty #chudnem #zdravesladkosti #darcek #vianoce

    Treba okrem jedla aj doplnok?

    Opäť záleží na vašich cieľoch, čase na jedlo, zdrojoch a podobne. Tu vám len môžem dať inšpiráciu – aký problém riešim ja, prečo sa podľa mňa oplatí investovať do vybraných doplnkov.

    Moje 3 dôvody prečo áno:

    vybrané kvalitné proteínové doplnky majú seriózny výživový profil (aminokyseliny, BCAA, kolagén a podobne)
    vybrané kvalitné proteínové doplnky pripravíte ľahko – riešia hlad a vstrebateľnosť/trávenie a viete ich dobre optimalizovať
    vybrané kvalitné proteínové doplnky mi prispievajú k väčšej sile, lepšej regenerácii, ale aj ostrej mysli (kreatín, kolagén, aminokyseliny a podobne majú zmysel nie len pre svaly, ale aj pre mozog)

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo #chudnem #doplnky #strava #obed #vecera

    AKO SI EFEKTÍVNE VYBRAŤ KVALITNÝ PROTEÍN NA KAŽDÝ DEŇ?
    Jeden z najväčších problémov vo výžive? Adekvátna dávka kvalitného proteínu. V správnej kombinácii a správnom čase…

    Tí, ktorí ste začali riešiť zdravé stravovanie dobre viete, že nie je mäso ako mäso, káva ako káva. V podstate, alfou a omegou dobrej výživy je kvalita potravín. Takto by som obrátil pozornosť z nikam nevediacich bojov medzi vegetariánmi a mäsožravcami skôr k riešeniu konkrétneho problému, ktorý sa týka všetkých. Koľko proteínu, aký proteín a ako často!

    Zahoďme ezoterické, „greenpeace“ a rôzne podobné vegánske, či fitness predsudky a poďme sa pozrieť na dlhodobo overený interval adekvátneho množstva proteínu a viacero možností kvalitných zdrojov. Keď sa však povie kvalita, tak ju treba definovať! Z môjho pohľadu to riešim komplexne:

    zdroj proteínu (čistota, bez hormónov, bez napichania atď.)
    biologickú hodnotu (aminokyseliny, vitamíny, minerály)
    spracovanie (opäť množstvo konzervačných látok, prídavkov a podobne)
    vstrebateľnosť a využiteľnosť (možné intolerancie, alergie, zažívacie potiaže)
    finálna konzumácia (varenie, pečenie, správne kombinácie, mixovanie)
    Komplikované? Možno na prvý pohľad áno! V realite a praxi stačí, ak vyberiete napríklad kvalitnú divinu, či lososa, nepečiete to do čierna a neskonzumujete s chlebom, cestovinami, či nevhodnými škrobmi.

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo