nianai
    Správa bola zmenená    28. júl 2023    

    "Dnešná generácia žien je tak zaneprázdnená snahou dokázať, že ženy dokážu všetko, čo muži, že ženy strácajú jedinečné vlastnosti, ktoré ich odlišujú, predovšetkým svoju ženskosť.
    Ženy neboli stvorené na to, aby robili všetko, čo dokážu muži....
    Ženy boli stvorené na to, aby robili všetko, čo muži nedokážu.
    Levica sa nesnaží byť levom.
    Prijíma svoju úlohu levice.
    Je mocná, silná a starostlivá.
    Svoju miernosť si nemýli so slabosťou.
    Svet potrebuje viac láskavých, súcitných, pokorných, verných, vytrvalých, sebavedomých, divokých, odvážnych, čistých a nežných žien.
    Staňte sa jednou z nich. ".... Cit.web

    Zdroj: FB Odin

    #lev #levica #moc #sila #starostlivost #zenskost

    #aromaterapia #esencialneoleje #esencie #zdraviezprirody #zdravie #relax #kupel #starostlivost #telo #chodidla #mysel

    Poznáte to. Vonku teplo, v práci stres, nervozita. Každý deň nám vie priniesť okrem pozitívnych podnetov aj negatívne.. Svoje telo vystavujeme pravidelne stresovým situáciám a len málokedy vieme myslieť aj na jeho odpočinok. Koľko krát si pred spaním poviete : Veď ešte musím zajtra spraviť tamto, po práci ešte niečo vybaviť , deťom treba spraviť program na víkend... Telo a aj myseľ si pýta zrelaxovať ...
    Ku zdraviu psychiky vieme dopomôcť našimi každodennými rituálmi. Základné denné rituály pre pevné zdravie našej psychiky sú:
    Dostatok spánku, zdravá strava a dostatok čistej vody, pohyb, čerstvý vzduch a slnko, objatia a sociálne väzby. A ako inak, esenciálne oleje 🙂
    Esenciálne oleje nie sú zadržiavané hematoencefalickou bariérou a na rozdiel od väčšiny látok prechádzajú priamo do mozgu. Veľký vplyv majú na limbickú časť mozgu, to je tá, ktorá zodpovedá okrem iného aj za naše emócie, pracuje s našou pamäťou,so spomienkami a náladami. Zároveň má vplyv na vzorce myslenia a chovania. Limbický systém tiež ovplyvňuje endokrinný a nervový riadiaci systém. Ovplyvňuje teda riadenie celého tela od rastu a obnovy buniek, trávenie, imunitu, chuť na jedlo až po sexuálnu energiu. Esenciálne oleje patria medzi najlepšie podporné prostriedky k ozdraveniu psychiky. Toľko v skratke k otázke, ako môžu esenciálne oleje liečiť psychiku a dopriať telu a aj mysli zaslúženú úľavu 🙂

    Vyrobiť si soľ do kúpeľa je jednoduché, je dostupných veľa spôsobov a receptov, ako na to.
    Ja vám predstavujem moju favoritku.
    Táto soľ obsahuje epsomskú a himalájsku soľ, olej z hroznových jadierok a esenciálne oleje levanduľu, pomaranč a rozmarín.

    Epsomská soľ alebo horká soľ je známa svojimi blahodarnými účinkami na zdravie. Obsahuje minerály horčíka a síranu, ktoré sa ľahko vstrebávajú cez kožu, a preto je kúpeľ ideálnou voľbou, ako doplniť tieto pre telo dôležité minerály. Pomáha pri relaxácii a regenerácii organizmu nielen po športovom výkone.
    Horčík je pre organizmus veľmi dôležitý, znižuje zápaly, pomáha funkcii svalov a nervov a pomáha produkovať hormón zodpovedný za pocit šťastia - serotonín.
    Sírany sú tiež veľmi podstatné, zlepšujú vstrebávanie živín do tela a naopak pomáhajú vyplavovať toxíny a tiež zmierňujú migrény.

    Himalájska soľ sa zvykne označovať aj ako „soľ života“ a to vďaka svojim liečivým a očisťujúcim účinkom. Výnimočnosť himalájskej soli tkvie vo vysokom obsahu chloridu sodného (90%), čím má blahodarné účinky na ľudský organizmus. Je vhodná najmä pre astmatikov, no priaznivo pôsobí aj pri prechladnutí, strese, nespavosti a kožných problémoch. Je možné ju použiť aj pri detoxe - formou kúpeľa. Kvalitná himalájska soľ však dokáže ešte omnoho viac.Priaznivo pôsobí na obehovú sústavu,detoxikuje organizmus,je
    neoceniteľná pri diabetes (vyrovnáva hladinu cukru v krvi),odďaľuje príznaky starnutia,zvyšuje libido,
    upravuje metabolizmus,spevňuje kosti,
    má močopudné účinky, čím prispieva k zdraviu močových ciest, no zároveň telo hydratuje,
    priaznivo pôsobí na nervovú sústavu,
    napomáha imunite, čo sa odzrkadlí na zdravotnom stave alergikov a astmatikov,
    vhodná pri problematickej pleti ako peeling.

    Olej z hroznových jadierok
    Antioxidačné účinky sú až 50x vyššie ako má vitamín E a asi 20x vyššie než pri vitamíne C. Vypína ochabnutú a vráskavú pleť,hojí problematickú pleť, sťahuje póry a hydratuje a regeneruje pokožku. Podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému. Pomáha pri ochoreniach kože, ako napr ekzémy,psoriáza,šupinatá,popraskaná a podráždená koža či koža so sklonom k svrbeniu.

    Levanduľa
    Prispieva k hlbokej relaxácii, pomáha navodiť dobrý spánok. Tlmí zápaly a používa sa aj na ekzémy a psoriázu. Upokojuje myseľ a uvoľňuje telo.

    Pomaranč
    Má vplyv na zoslabenie depresie, je povznášajúci a účinný na nespavosť. Je výborný na upokojenie psychiky a posilnenie v čase väčšieho tlaku či stresu.

    Rozmarín
    (Zvyšuje krvný tlak, nesmie sa užívať pri vysokom tlaku!)
    Je vhodný pri stuhnutí svalov, pri svalových kŕčoch a bolestiach kĺbov. Zvyšuje koncentráciu a zlepšuje funkciu mozgu, zlepšuje pamäť. Uvoľňuje od stresu a je skvelým životabudičom. Je známou rozveseľujúcou bylinou, ktorá prináša nadšenie a sebadôveru a pomáha prekonať apatiu.

    Ďalší adepti na relaxačnú pomôcku sú doslova bomboví 🙂 tieto bombičky do kúpeľa som rozdelila na použitie vo vani, to je tá väčšia a tie menšie sú na ubolené a uťahané nohy po celom dni. Veľká bomba obsahuje eo eukalyptus,borovicu,klinček a levanduľu, tie malé obsahujú to isté, plus gáfor.

    Borovica
    Používa sa pri reume, boľavých svaloch a kĺboch, posilňuje nervy a zlepšuje náladu. Prináša pocit vitality, vštepuje pozitivitu a obnovuje sebadôveru

    Eukalyptus citrónový
    Podporuje dýchanie, zmierňuje bolesť svalov, pomáha pri reumatizme a artritíde. Upokojuje myseľ a povzbudzuje telo

    Gáfor
    Tlmí bolesť, podporuje nervy a cievnu sústavu, aj stavy ťažkých nôh

    Klinček
    Je účinný proti bolesti, zmenšuje opuchy, upokojuje boľavé svaly, šľachy a kĺby a uvoľňuje kŕče.

    Pripomínam, že aromaterapia môže byť veľmi individuálna a aj v tomto prípade platí, že nie všetky oleje môžeme použiť na určité zdravotné komplikácie a diagnózy.Ak vás však tento spôsob relaxu a liečenia zaujal, prípadne by ste chceli nájsť kombináciu na mieru na váš problém, som tu pre vás a môžete zanechať komentár s daným problémom, rada vám pomôžem a nasmerujem vás na správne kombinácie . Ps. tá vôňa je niečo neskutočné 😉
    P.s. 2 pripomínam, že toto nie je ponuka predaja alebo platenej služby, poradím vám rada dobrovoľne a nezištne.

    Úžasný nápad 😍
    Keby sa to dalo zrealizovať aj u nás na Slovensku...

    V Kanadě byl realizován geniální nápad spojit domovy pro seniory a domovy pro sirotky.
    Výsledek předčil všechna očekávání!
    Starší lidé našli milující vnoučata a sirotci poprvé cítili, co mateřská, otcovská láska a péče je.
    Lékaři pozorují zlepšení všech životně důležitých funkcí u starších lidí, velký zájem o život je vidět v očích.
    Než děti přišly z dětského domova, senioři vypadali spíš jako mumie.
    Děti, které nejprve odmítaly mazlení, bojácné, nejisté a smutné, se staly obyčejnými hlučnými a veselými dětmi.
    Někteří našli rodinu, kterou nikdy neměli, jiní cítili žár domu plného vnoučat.
    Perfektní řešení chytrých lidí, kteří chápou, že děti potřebují lásku a osamělí senioři a cítí se milovaně a užitečně.
    Tohle je skvělý nápad, který by se měl rozvíjet ❤️

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=102...

    #skvelynapad #osamelost #laska #starostlivost #domovseniorov #sirotinec #materinskalaska #otcovskalaska #detskalaska #zaujemozivot

    #detskezubky #starostlivost
    Mala som možnosť vyhrať od Philips Sonickou detsku kefku a poviem Vám, že aj keď syn si zatiaľ nevie celkom zvyknúť, že ho to šteklí, myslím, že časom bude veľmi rád. Ma 2 stupne vybrácií. Cítim mu zatiaľ pre istotu sama, no obsahuje "blutut" a cez appku je to aj zábava. Keď zapnete tak vybruje 2 minúty a to je čas na umytie.
    A čistiť neznamená stát v pozore v kúpeľni 🙂.
    Síce po krátkom čase, ale odporúčam 😉