nianai
    Správa bola zmenená    3. mar 2021    
    tinka_14
    20. júl 2015    Čítané 0x

    DiagnoDent

    DiagnoDent - prekoná aj oko odborníka

    Dnes už mnoho ľudí rozumie tomu,  že pravidelná stomatologická starostlivosť pod dohľadom kvalifikovaného zubára, prevencia a pravidelné prehliadky u zubára sú dôležité v komplexnej starostlivosti o zdravie a krásu. Pravidelnosť ale i moderné technológie sú kľúčovými v skorej diagnostike poškodenia zubov.

    DIAGNOdent - najpresnejšia diagnostika.

    S klasickými nástrojmi nie je spravidla možné vyšetriť napr. pukliny zubov atypického tvaru, preto diagnostiku dnes uľahčuje moderný laserový detektor.  DIAGNOdent na odhalenie zmien v zubnej štruktúre využíva zdravotne nezávadný laser. Zaznamená ich, upozorní zvukovým signálom, a zobrazí na monitore. váš stomatológ môže lepšie a presnejšie identifikovať problém a potom následne už sa dá situácia riešiť.

    Veľkou výhodou v diagnostike zubných kazov DIAGNOdentom je fakt, že  pomocou laseru ich odhalí už v počiatočnom štádiu. Zistí to v zmenách vo fluorescencii zubnej štruktúry. Kaz pritom ešte nemusí byť  viditeľný. Ľudské oko je schopné spozorovať iba 57 % z toho, čo zachytí DIAGNOdent. 

    tinka_14
    20. júl 2015    Čítané 0x

    Mikroskop

    Vďaka mikroskopickej stomatológii sme o krok ďalej v precíznosti. Mikroskop umožňuje našim lekárom pracovať až s 26 násobným zväčšením a tým ošetrovať s mikroskopickou presnosťou.

    Pre ešte presnejšie zákroky a úplnú kontrolu nad ošetrením sme v r. 2010 začali okrem zväčšovacích okuliarov používať  aj špičkové stomatologické mikroskopy. Mikroskopická stomatológia je v súčasnosti moderným trendom v dentálnej medicíne a je zárukou vyššej kvality ošetrení.

    Aké sú výhody ošetrenia pod mikroskopom pre pacienta?

    • vykonaná práca vďaka presnosti vydrží dlhšie
    • ošetríme aj tie najmenšie kazy, oprava malého kazu trvá kratšie
    • máte istotu dokonalého ošetrenia
    • dokážeme vidieť aj ťažko prístupné, inak nebadateľné oblasti a detaily

    Kedy mikroskop používame?

    Endodoncia

    Mikroskop má zásadný význam pri práci s koreňovými kanálikmi - endodoncii. Vnútorný priestor zubu je voľným okom ťažko rozpoznateľné a úspešnosť ošetrenia bez optickej techniky je okolo 80%. Mikroskop nám dáva možnosť dokonalého prehľadu o prostredí, ktoré ošetrujeme a istotu kvalitného ošetrenia aj tak malých miest, akými sú koreňové kanáliky.

    Výplne

    Čoraz častejšie mikroskop používame aj pri rôznych výplniach. Vieme presne odstrániť pokazené časi zubu a máme istotu, že sme odstránili všetky kazy. Lepšie vidíme medzizubné priestory a tak je výsledná výplň alebo korunka osadená do bezpečného, zdravého prostredia zubu. Pripravenú výplň pod mikroskopom vymodelujeme do najmenších detajlov, aby bola estetická a funkčná.

    Na našej klinike Vám umožníme byť ošetrený s mikroskopickou presnosťou pri rôznych typoch zákrokov.

    tinka_14
    19. júl 2015    Čítané 0x

    CT

    CT - počítačová tomografia. Počítačovú tomografiu používame vtedy, keď je potrebné urobiť detailný trojrozmerný obrázok mäkkých tkanív ďasien a čeľuste (napr. pri navrhovaní optimálneho tvaru implantátov alebo mostíka).

    Sme prvým zubným centrom, ktoré má prístroj CT k dispozícií.

    Službu poskytujeme nie len našim pacientom, ale i jednorázovo, na požiadanie iného lekára. Naši pacienti za snímkom nemusia nikam chodiť, urobíme im ho priamo v našej ambulancii

    tinka_14
    17. júl 2015    Čítané 0x

    Digitálny zubný röntgen

    Digitálny zubný röntgen – Vidieť viac, vedieť viac.

    Zubári v minulosti používali na röntgenové (RTG) snímky klasický film. Ich vyvolanie bolo prácne a časovo náročné. Problematická bola aj samotná manipulácia so snímkami. Digitálny zubný RTG znamená obrovskú výhodu - na snímok nečakáte - zobrazí sa už o pár sekúnd po nasnímaní na monitore, na ktorom ho možno zväčšovať, či farebne upravovať v prípade ak je potrebné zlepšiť viditeľnosť.

    Digitálny systém šošoviek dovoľuje aj zväčšenie dôležitých detailov, čo klasický zubný röntgen neumožňuje. Poskytuje teda presnejšie a detailnejšie informácie pre stomatológa a to pri menšej radiácii. Pacient dostáva výsledný snímok ako výtlačok na filme alebo v elektronickej forme.

    Digitálny zubný röntgen znižuje úroveň škodlivej radiácie na minimum v porovnaní s klasickými RTG, ktoré používajú film.

    • Naše dentálne centrum poskytuje svoje röntgenologické služby pre širokú verejnosť. Aj pre tých, ktorí nie sú našimi stálymi klientmi.
    • Našim pacientom poskytujeme vyhotovenie panoramatickej röntgenovej snímky štandardne ako súčasť vstupnej prehliadky. Získavame tak kompletný prehľad o stave zubov a tvrdých tkanív.
    tinka_14
    16. júl 2015    Čítané 0x

    HealOzone

    HealOzone™ – Viac vzduchu, viac zdravia!

    • HealOzone™ je prístroj, ktorý využíva ozón k prevencii, ale i pri samotných zákrokoch.
    • Ozón pomáha likvidovať baktérie, ktoré spôsobujú rozpad zubov, ochorenie ďasien a pomáha odstraňovať nepríjemný zápach v ústach. http://www.tivocommunity.com/home/payday-loan-on-a-sunday
    • Pri menších zubných kazoch je tak možné sa vyhnúť vŕtaniu, ktorým sa chtiac-nechtiac odstraňujú aj zdravé časti zubov.
    • Ošetrenie systémom HealOzone je rýchle a bezbolestné.
    • Procedúra trvá 25-40 sekúnd na jeden zub.
    • Aplikácia ozónu systémom HealOzone™ vytvára optimálne podmienky pre obnovu zdravých tzv. antiacidových baktérií, ktoré sa prirodzene nachádzajú v našich ústach.
    • Ošetrenie HealOzone pomáha predchádzať demineralizácii zubov.
    • Ozón takto vlastne podporuje prirodzený „samočistiaci“ systém vo Vašich ústach. Ozón ničí sírové súčasti na bezzápachové a tým umožňuje čerstvejší dych. Pri pravidelnej aplikácií ozónu sa dosiahne zásadná redukcia znovuvytvárania zubného kazu.
    tinka_14
    15. júl 2015    Čítané 0x

    Laser

    Ak váš zubný lekár používa najmodernejšiu technológiu, predstavuje to výhody pre obe strany. Zubárovi sa pracuje pohodlnejšie a pacientovi to prináša nižšiu bolestivosť a vyššiu kvalitu zákroku (vyššiu estetickú úroveň a vyššiu úspešnosť zákroku). Nástup laserovej technológie do zubnej medicíny znamenal veľký posun vpred. Takouto výhodou je aj tzv. diódová laserová terapia.

    KaVo laser je kompaktný diódový laser určený pre veľké množstvo indikácií v orálnej chirurgii, endodoncii alebo pri podpornej liečbe v parodontológii. Je ideálny pre ľahšie zákroky predovšetkým v oblasti mäkkých tkanív v ústnej dutine a tých indikácií, pri ktorých je vhodné použiť laser s nižšou energiou.

    Použitie KaVo lasera je pohodlné pre zubára a zabezpečuje vysokú presnosť zákroku v ústnej dutine (pretože laserová energia sa sústreďuje do jedného malého bodu). Jeho použitie predstavuje pre pacienta zníženie krvácavosti pri samotnom stomatologickom výkone, nízku pooperačnú bolestivosť, minimálny opuch a minimalizovanie jaziev. Zároveň diódový laser spôsobuje dekontamináciu ožiarených častí tkaniva a tak predstavuje efektívnu ochranu proti infekciám.

    V Schill Dental Clinic používame najmodernejší druh KaVo lasera, ktorý má zvýšený výkon a preto redukuje dobu osvitu tkanív a tým skracuje čas samotnej procedúry. Po ošetrení moderným laserom sa tkanivá uzdravujú rýchlejšie a bez zbytočných komplikácií. Patentované sprejové chladenie vodou umožňuje redukciu tepelných účinkov a nižší pocit bolesti pacienta v priebehu ošetrenia aj po ňom.

    KaVo laser poskytuje špičkovú kvalitu pre celý rad ošetrení – je indikovaný napr. pri hnisavých zápaloch, drenáži, drobných nádoroch v ústnej dutine, pri nezhubných nádoroch v ústnej dutine, fistulách, pri chirurgickom odstránení ďasna (gingivektómii), chirurgii mäkkých tkanív (gingivoplastike) a pri liečení herpesu. Účinne funguje aj pri liečení zápalov v okolí implantátov. Používa sa ako pomocný nástroj v parodontológii - samostatne a selektívne rozpozná nánosy zubného kameňa a pomocou vizuálnych a akustických signálov umožní ich úplné odstránenie aj z ťažko dostupných miest.

    KaVo laser sa používa aj pri liečení mykóz, pri sterilizácii koreňového kanálika a to sme spomenuli len malú časť z možných indikácií. KaVo laser je pravdepodobne tým najmnohostrannejším nástrojom v ordinácii vášho zubného lekára. Používa sa aj pri kozmetických výkonoch – napr. pri bielení aktivuje bieliaci gél. KaVo laser umožňuje šetrné a účinné zákroky bez komplikovaného a zdĺhavého hojenia. Zmenšuje riziko pooperačných zápalov.

    Moderní stomatológovia majú vďaka nemu k dispozícii prístroj, s ktorým je možné aj náročné zásahy vykonávať rýchlo, spoľahlivo a dôkladnejšie. Navyše sú bezbolestné a šetrnejšie k zubom, zubnej hmote a tkanivám ústnej dutiny.

    tinka_14
    14. júl 2015    Čítané 0x

    Implantáty

    Implantát je náhradou chýbajúceho koreňa zuba. Predstavuje trvalé, dokonalé funkčné a estetické riešenie. Používa sa vtedy, keď prišlo ku strate celého zubu. Implantát má životnosť niekoľko desiatok rokov.

    Ako zistíme, či môžeme zaviesť implantát

    CT snímok nám poskytuje 3D obraz kosti. Priamo na klinike klientovi urobíme bez čakania CT snímok a posúdime stav kosti a okolitého tkaniva.

    Kedy môžeme implantát aplikovať
    Ak je na mieste dostatok kosti, môžeme implantát zaviesť hneď. Pri dobrej kvalite kosti urobíme aj provizórnu korunku - takže klient odíde s novým zubom, ktorý nepôsobí ako náhrada.
    Ak chýba kosť pre zavedenie implantátu, vykonáme prípravnú operáciu, kedy implantujeme kostný štep. Po jeho zhojení zavedieme implantát.
    Zavádza sa v lokálnej anestézii. Na želanie klienta alebo pri náročných či početných zákrokoch môžeme poskytnúť celkovú anestéziu.

    Z akého materiálu je implantát

    Najčastejšie sa používajú titanové implantáty.

    Implantáty majú rôzne povrchové úpravy časti, ktorá sa zavádza do kosti.
    Najlepšie sú s aktívnym biopovrchom, ktorý skracuje dobu hojenia na polovicu a percento úspešnosti je nad 99%.
    K dispozícii sú aj iné, lacnejšiene riešenia, kde je úspešnosť 97-98%. Tie doporučujeme, ak pacientovi nevadí, že bude na definitívne zuby čakať 12 namiesto 6 týždňov.

    Prečo je titanový implantát najvhodnejší

    • titan je čistý kov
    • je biologicky kompatibilný - nevyvoláva v tele žiadne reakcie, bežne sa používa v medicíne
    • je pevný, odolný voči silám vznikajúcim pri žuvaní
    • je úplne odolný voči korózii
    • je chuťovo neutrálny, nevzniká žiadna “kovová” príchuť
    • je to dlhodobo odskúšane riešenie

    Výhody implantátu

    • trvácnosť
    • komfort
    • estetické riešenie
    • vyhneme sa snímateľnej náhrade
    • môže slúžiť ako opora pre ďalší mostík alebo protézu
    • nie je potrebné obrusovať susedné zuby

    #schill #technologie
    DiagnoDent
    DiagnoDent - prekoná aj oko odborníka
    Dnes už mnoho ľudí rozumie tomu, že pravidelná stomatologická starostlivosť pod dohľadom kvalifikovaného zubára, prevencia a pravidelné prehliadky u zubára sú dôležité v komplexnej starostlivosti o zdravie a krásu. Pravidelnosť ale i moderné technológie sú kľúčovými v skorej diagnostike poškodenia zubov.
    DIAGNOdent - najpresnejšia diagnostika.
    S klasickými nástrojmi nie je spravidla možné vyšetriť napr. pukliny zubov atypického tvaru, preto diagnostiku dnes uľahčuje moderný laserový detektor. DIAGNOdent na odhalenie zmien v zubnej štruktúre využíva zdravotne nezávadný laser. Zaznamená ich, upozorní zvukovým signálom, a zobrazí na monitore. váš stomatológ môže lepšie a presnejšie identifikovať problém a potom následne už sa dá situácia riešiť.
    Veľkou výhodou v diagnostike zubných kazov DIAGNOdentom je fakt, že pomocou laseru ich odhalí už v počiatočnom štádiu. Zistí to v zmenách vo fluorescencii zubnej štruktúry. Kaz pritom ešte nemusí byť viditeľný. Ľudské oko je schopné spozorovať iba 57 % z toho, čo zachytí DIAGNOdent.

    tinka_14
    23. jún 2015    Čítané 0x

    CEREC

    Čo je CEREC ® -  CEramic REConstruction.

    Je to unikátny systém, pomocou ktorého vytvoríme novú keramickú korunku alebo výplň na počkanie počas jedinej návštevy našej ambulancie.

    Okrem koruniek môžeme vyhotoviť 3 druhy výplní:

    • inlay - je to výplň, ktorú používame pri nahrádzaní malej časti zuba
    • onlay - tento druh výplne používame pri nahrádzaní vačšej časti zuba
    • overlay - slúži na vyriešenie stavu,  kedy potrebujeme nahradiť len žuvaciu plochu

    CEREC® je to najlepšie, čo Vám môže moderná stomatológia ponúknuť.

    So systémom CEREC® naši lekári používajú silný, pevný keramický materiál s rovnakým odtieňom a podobnou štruktúrou ako vaše vlastné zuby.
    Preto je po vyhotovení  korunka alebo výplň na nerozoznanie od vašich zubov.

    Prečo je CEREC® výhodný pre pacienta?

    1. jedna návšteva a odídete s hotovým zubom
    2. jedna injekcia
    3. jedno vŕtanie
    4. žiadne odtlačky
    5. žiadne provizórne riešenie
    6. je na nerozonanie od vlastných zubov
    7. materiál je pevný, keramický
    8. má dlhoročnú trvácnosť

    Nezávislé vedecké štúdie potvrdili, že CEREC® rekonštrukcie “sú porovnateľné so zlatom čo sa týka ich trvácnosti”

    #samsung #technologie
    Dnes vas mamicky oboznamim s dalsou velmi inteligentnou funkciou praciek Samsung 🙂
    No co na nu hovorite? Ziadne "guuuuglenie" a volanie opravarovi 🙂 nie vzdy to je potrebne a ako poznam samu seba,tak by sa mi v navode nechcelo hladat,ze co za problem ma moja pomocnica v domacnosti 🙂