mslt
    13. dec 2020    Čítané 235x

    NAŠA EXCLUSIVE JESEŇ S MISTRAL!

    Na úvod, ako už slušnosť káže, sa chcem poďakovať webu Modrý koník, ako aj spoločnosti Popradské - Mistral, že nám bolo umožnené testovať bylinné čajíky. Bola som vybratá medzi desiatich testujúcich, čo ma veľmi potešilo, no zároveň to so sebou prinieslo aj určitú výzvu. Výzvu v zmysle, či dokážem sprostredkovať cez záverečnú recenziu, tú chuť a vôňu týchto bylinných čajov, nakoľko je to z môjho pohľadu viac-menej obtiažne. Najlepšie je ochutnať a vychutnať si tieto čajíky, spraviť si chvíľku pre seba, chvíľku ticha a pokoja, so šálkou čaju v ruke.

    Čo som spolu s rodinkou testovala? Bolo to päť funkčných čajov, konkrétne:

    • Prieduškový s lipou
    • Nachladnutie so zázvorom a šípkami
    • Urologický s brusnicami
    • Trávenie s koriandrom a rascou
    • Imunita s vitamínom C a echinaceou                                                                          

    Čajíky majú krásne krabičkové balenie, ktoré "učarovalo" aj mojej dcére, nakoľko si hneď všimla zvieratko na každej krabičke čaju. Vo vnútri sú pyramídové vrecúška zabelené ešte v špeciálnom balení, tzv. "aroma seal bag", ktoré zabezpečuje, že čaj ani pri opakovanom otváraní a zatváraní nestratí na chuti, či aróme.

    A teraz k funkčným čajom jednotlivo. Pre lepšie hodnotenie použijem v záverečnej recenzii aj škálu hodnotenia, čo sa chutí čajíkov týka, a teda, ako chutili mne, pričom:

    1. výborný

    2. chutí

    3. dobrý

    4. skôr nechutí

    5. nechutí

    PRIEDUŠKOVÝ S LIPOU

    POPIS: Prieduškový s lipou je úľavou pri kašli a boľavých prieduškách. Lipa má priaznivý účinok na podráždené hrdlo, tymian uvoľňuje dýchacie cesty a má na nich pozitívny vplyv. Fenikel poskytuje úľavu ústam a hrdlu a podporuje detoxikáciu organizmu. Sladké drievko dodáva čaju špecifickú chuť a pomáha udržiavať čisté nielen dýchacie cesty, ale aj duševný pokoj.

    Čo sa týka môjho subjektívneho hodnotenia, tak hneď po otvorení som zacítila vôňu tymianu. Po zaliatí je čajík svetložltej farby, pričom vôňa tymianu je dominantná. Čaj som si dochutila lyžičkou medu, nakoľko bola jeho chuť pre mňa takto lahodnejšia. Popravde nie je to "šálka môjho čaju", chuťovo je sladkastý a na mojej škále hodnotenia čaj hodnotím známkou 3.

    NACHLADNUTIE SO ZÁZVOROM A ŠÍPKAMI

    POPIS: Nachladnutie so zázvorom a šípkami vám pomôže zatočiť s nachladnutím. Zázvor, ako aj šípky, prispievajú k obranyschopnosti organizmu. Šípky okrem toho podporujú funkciu dýchacích ciest a priaznivo pôsobia pri zhoršenom dýchaní. Mäta podporuje, imunitný systém a pôsobí priaznivo pri podráždení hrdla a hltanu. Pozitívny účinok na hrdlo, hltan a hlasivky má aj lipa. 

    Tento čajík ulahodil mojim chuťovým pohárikom, nakoľko mám rada zázvor. Ten tam cítim v značnej miere. V náleve je čajík svetložltej farby, svieži a lahodný. Na škále hodnotenia nemôžem dať inú známku ako 1.

    UROLOGICKÝ S BRUSNICAMI

    POPIS: Urologický s brusnicami pomáha pri problémoch s močovými cestami. Žihľava prispieva k odvodneniu organizmu, podporuje správnu funkciu močových ciest a má protizápalový účinok. Listy brezy podporujú vylučovaciu funkciu obličiek a napomáhajú k obranyschopnosti nášho tela. Zlatobyľ má priaznivé účinky na močové cesty a podporuje normálne funkcie vylučovania moču. 

    Musím sa priznať, že neobľubujem urologický čaj. No na moje nešťastie patrím k ľuďom, ktorých pár krát do roka potrápia urologické ťažkosti. Vtedy urologický čaj pijem z nutnosti. Mistral urologický mám po prvýkrát. Po zaliatí je svetločervenej farby, chuťou a vôňou klasický bylinkový. Ja som si ho dochutila medom, nakoľko je takto pre mňa chuťovo prijateľnejší. Čaj je lahodný a na mojej škále hodnotím známkou 3.

    TRÁVENIE S KORIANDROM A RASCOU

    POPIS: Trávenie s koriandrom a rascou je tou správnou voľbou pri ťažkostiach s trávením. Koriander siaty uľahčuje trávenie, napomáha tráveniu toxínov a pomáha pri strate chuti do jedla. Rasca lúčna stimuluje trávenie, podporuje tráviace funkcie a zmierňuje pocit plnosti či plynatosti. Mäta má priaznivý účinok na žalúdok. Repík sa zase postará o zlepšenie tráviaceho komfortu a pomáha vylučovať žlč z čreva. 

    Čaj trávenie je v chuti lahodný, ľahký a svieži. Dominuje v ňom vôňa rasce a koriandru. V náleve je svetlohnedý a chuťovo vyvážený. Dochutený medom chutí výborne, čím si odo mňa vyslúžil známku 1.

    IMUNITA S VITAMÍNOM C A ECHINACEOU

    POPIS: Imunita a vitamínom C a echinaceou je tým správnym spoločníkom na chladné dni. Koreň echinacey podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu pri prechladnutí. Vlastnosti echinacey sú doplnené vitamínom C. Rozmarín má priaznivé účinky na imunitný systém a rumanček upokojí vaše hrdlo, hltan a hlasivky.

    Tento čajík je pre mňa TOP. Zo všetkých funkčných čajov, mi tento ulahodil najviac. Chuťou, vôňou, zložením, no proste to je on, môjho srdca šampión. Čajík je mimoriadne lahodný, no zároveň svieži a celé jeho zloženie spolu vytvára dokonalú harmóniu. Nie je potrebné tento čajík nejako dochucovať, nakoľko je svojim zložením dokonale vyvážený a proste chuťovo skvelý. Tento čajík hodnotím zaslúžene známkou 1. 

    V závere tejto recenzie musím ale napísať, sto ľudí sto chutí. Vyskúšala som týchto päť bylinkových čajíkov a každý má niečo do seba, každý je jedinečný a špecifický svojim zložením, no určite majú jednu vec spoločnú. Každý z týchto čajíkov je určite prospešný, ako podporný prostriedok pri zdravotných ťažkostiach. Veď bylinky nám predsa pomáhajú už po stáročia, a teda určite odporúčam skúsiť a ochutnať.

    S priateľským pozdravom,

     Lenka s rodinou. 

    #test_mistral3  #recenzia #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    sjuzik15
    11. dec 2020    Čítané 98x

    Jeseň s bylinkami od Mistral

    „Ak vám je zima, čaj vás zohreje. Ak vám je teplo, čaj vás ochladí. Ak ste smutný, čaj vás povzbudí. Ak ste rozčúlený, čaj vás upokojí.” William E. Gladstone 

    A presne takéto sú pre mňa čaje od Mistral. Keďže táto značka je u nás známa, a po bylinkových čajoch siaham až v prípade núdze, potešila som sa možnosti otestovať rovno všetky.

    V prvom rade by som vyzdvihla dizajn a pekný opis čo sa vo vrecúšku nachádza a načo je vhodný. 👏  Dávkovaný je v pyramídových vrecúškach, spoločne zabalených v jednom uzatvárateľnom vrecku. Pre mňa by sa viac hodilo zabalené osobitne každé vrecúško ako na ostatných čajoch od Mistral, keďže pri servírovaní sa mi to viac páči.

    U nás doma sme zostavili 3 miesta pre tieto čaje. Prvé miesto pre nás "TOP" bol čaj na imunitu. O tom svedčí ďalšie kúpené balenie. Keďže nie sme veľkí milovníci bylinkových čajov, tento je tak lahodný, a vôňou citrónovej trávy tak očarujúci, že zahájil 1. miesto. Okrem iného obsahuje harmanček, čo ma upokojujúce účinky a na večer po ťažkom dni v práci je úplne ideálny pre relax tela i mysle.

    Na druhé miesto by sme zaradili čaj nachladnutie a prieduškový. Keďže nachladnutie obsahuje mätu, po každom dúšku tohto čaju sa po ňom príjemne dýcha, prečistí dýchacie cesty a nos. Prieduškový zas obsahuje lipu a tymian, pre nás veľmi lahodiace bylinky. Čaje sme nesladili, najviac nám chutili neosladené.

    A na tretie miesto sme vybrali čaj urologický a na trávenie. Nie z dôvodu, že by boli nechutné, no pre nás boli bylinky veľmi výrazné a siahli by sme po nich jedine v prípade zdravotných ťažkostí. Aj keď manžel si čaj na trávenie pri nafúknutí pochvaľoval a pomohol mu. Takže svoj účel splnil.

    Celkový dojem je 5⭐. Myslím, že by nemali chýbať u žiadneho milovníka čajov. Hlavne tých bylinkových.

    #test_mistral3 #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    ada0021
    10. dec 2020    Čítané 119x

    Ďakujem za čarovné chvíľky s čajmi Mistral

    V týchto, pre nás všetkých trošku ťažších a neobvyklých časoch, sme mali možnosť testovať lahodné čaje Mistral. Balíček potešil celú rodinu a so zvedavosťou sme testovali každý deň nejaký iný druh čaju. Aby ste mali predstavu, čo všetko čaje obsahujú, v skratke opis byliniek.

    Mistral Imunita, mimochodom u nás bodoval v týchto chladných dňoch.

    V čajovej zmesi je použitý koreň echinacey, ktorý má vysoký obsah účinných látok. Prispieva k prirodzenej obranyschopnosti a podporuje organizmus pri prechladnutí. Vitamín C dopĺňa vlastnosti echinacey. Rozmarín podporuje imunitný systém. Rumanček má upokojujúce účinky na hrdlo, hltan a hlasivky. Tento čaj je v chuti mimoriadne lahodný a vďaka vitamínu C svieži. Voňavý rozmarín a sladký rumanček spolu s lyžičkou medu dotvárajú chuťovú harmóniu.

    Čaj Mistral Nachladnutie priaznivo pôsobiaci počas nachladnutia. Ideálny partner počas chrípkového obdobia. Veľmi harmonický produkt, ktorý okrem ingrediencií obsahuje vysoké percento šípok. Šípky pomáhajú pri prechladnutí a prispievajú k obranyschopnosti organizmu. Podporujú funkciu dýchacích ciest, napomáhajú pri zhoršenom dýchaní. Zázvor prispieva k prirodzenej k prirodzenej obranyschopnosti organizmu a k zvýšeniu vitality. Mäta podporuje obranu tela a imunitný systém. Poskytuje úľavu v prípade podráždenia hrdla a hltanu. Lipa má utišujúci účinok na hrdlo, hltan a hlasivky.

    Tento čaj je v chuti svieži a vďaka šípkam a rakytníku je príjemne lahodný. Šálka tohto čaju vás určite zahreje. My sme si ho ochutili medom a citrónom.

    Čaj Mistral Prieduškový má priaznivé účinky pri kašli a boľavých prieduškách, . Táto čajová zmes je veľmi vyvážená, kde najväčší dôraz je kladený na lipu. Mimoriadne harmonická zmes bylín s vysokým obsahom lipy.

    Lipa poskytuje úľavu v prípade podráždenia hrdla. Má utišujúci účinok na hltan a hlasivky. Tymian prispieva k zdraviu dýchacích ciest, pomáha pri suchom kašli. Fenikel má upokojujúci účinok na ústa a hrdlo. Podporuje detoxikáciu organizmu. Sladké drievko pomáha udržiavať čisté dýchacie cesty a taktiež udržiava duševný pokoj.

    Tento čaj je chuťovo mimoriadne lahodný, jemne sladkastý, no vďaka lipe a tymianu chuťovo vyvážený. S lyžičkou medu je fantastický.

    Mistral Trávenie obsahuje koriander. Koriander siaty sa používa na uľahčenie trávenia, pričom pomáha tráveniu toxínov. Tiež pomáha pri strate chuti do jedla. Rasca lúčna stimuluje a podporuje trávenie a tráviace funkcie. Zmierňuje pocit plnosti a plynatosti. Mäta pomáha udržiavať zdravý žalúdok. Repík zlepšuje tráviaci komfort a vylučuje žlč do čreva.

    Tento čaj je v chuti príjemne lahodný, ľahký a svieži. Vďaka mäte a koriandru chuťovo vyvážený. V náleve je svetlohnedý a v každom dúšku lahodný.

    Mistral Urologický čaj  priaznivo pôsobí pri problémoch s močovými cestami, obsahuje tie najlepšie ingrediencie. Jeho chuť je vďaka funkčnému zloženiu a vysokému obsahu brusníc veľmi lahodná.

    Žihľava podporuje vylučovanie vody, podporuje obličky k eliminácii vody. Používa sa na odvodnenie organizmu, prispieva k správnej funkcii močových ciest. Má protizápalový účinok. Listy brezy podporujú vylučovaciu funkciu obličiek a pomáhajú posilniť obranu nášho tela. Zlatobyľ pomáha udržiavať močové cesty a prispieva k normálnym funkciám vylučovania moču.

    Tento čaj je v chuti príjemný a vyvážený s vysokým obsahom brusníc, ktoré mu dotvárajú celkovú harmóniu. V náleve je svetločervený a v každom dúšku lahodný.

    Všetky vyššie spomenuté čaje sú balené v aroma seal bag, čiže v obale na udržanie arómy a chute čajovej zmesi. V našej rodine nedáme na čaje dopustiť a keďže sme z Popradu, Baliarne obchodu Poprad máme skoro pod nosom, je zbytočné aj uvažovať o inom druhu čaju. Čaje Mistral sú u nás na prvom mieste. Ďakujeme, za možnosť testovať tieto chutné a lahodné čaje Mistral.

    #test_mistral3 a #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    oriesok
    6. dec 2020    Čítané 133x

    „Šťastie si nekúpiš, ale môžeš si kúpiť čaj a to je v podstate to isté.”

    „Či budem zajtra žiť, samozrejme, neviem. Ale to, že ak budem žiť, tak budem piť čaj, to viem celkom určite.” Gotthold Ephraim Lessing 

    Tak tento výrok je niečo, čo mňa plne vystihuje. 🙂 Zbožňujem čaje - sú prvé po čom siaham, keď cítim, že so mnou nie je niečo v poriadku, keď cítim nachladnutie, akýkoľvek problém, ale taktiež je to moja forma relaxu. 

    Som veľmi vďačná Modrému koníkovi, ale aj Popradským čajíkom, že som mala tú možnosť ich vyskúšať. 

    Keď mi čajíky doručil kuriér s netrpezlivosťou sme ich s deťmi vybalili. Veľmi ma zaujal dizajn, ktorý majú krásne prepracovaný. Už na prvý pohľad je jasné, pri akých ťažkostiach sa čajík odporúča, aké bylinky obsahuje. Na zadnej strane každého čaju je účinná látka, kde je napísané aké má účinky. Deti samozrejme zaujali zvieracie motívy. 🙂 Obal je veľmi milý, nevtieravý a dizajnovo krásny. 

    Ďalšie veľké plus je Aroma seal bag - je to obal, ktorý viete opakovane uzavrieť a tým pádom vám čajík ostane dlho krásne voňať, neznehodnotí sa, takže si môžete pootvárať veľa rôznych druhov a denne ich striedať podľa chuti. 🙂

    Ako výhoda pri týchto čajoch nám príde aj pyramídové vrecúško. Prečo?

    Pyramídové vrecká by mali mať priestoru najviac a teda sa do nich nemusia dávať "smeti", ale si výrobca môže dovoliť rôzne veľkosti častíc. Vo vrecúšku sú rôzne bylinky a každá je nakrájaná inak. Koreniny sú na malé kúsky, dužinaté časti a listy na väčšie. Až vrecko zalejem, tie ľahšie idú v pyramíde nahor, ťažšie ostávajú dolu, no celá čajovina sa takto pekne rozloží. Vďaka tomuto rozloženiu voda rovnakej teploty prenikne rovnomerne do všetkých jej štruktúr, zatiaľ čo u malých vreciek by najskôr zmáčala čajovinu na okraji a až potom by sa dostala doprostred. Kým by sa tak stalo, už by nemusela mať správnu teplotu a účinné látky by sa z čaju dostali len dlhším máčaním. To však samozrejme na úkor chuti. A toto je presne to, čoho sa chytajú výrobcovia a v čom majú pravdu. Pyramídové vrecúško naozaj lepšie rozvinie chute. Čaj nepotrebujete tak dlho lúhovať, máte správnu dávku a chuť by mala byť naozaj lepšia (i vzhľad), keďže nepijete balasty.

    Teraz k samotným čajom. 

    Ako prvý som vyskúšala čaj IMUNITA + vitamín C a Echinacea. Po otvorení vás očarí jeho krásna vôňa - prevláda vôňovec (citrónová tráva) ktorú aj krásne cítiť aj vôňou aj v chuti, rumanček pravý, rozmarín, listy černíc, jablko, pražený koreň čakanky... Myslím, že chute sú tam dokonalo zladené a dali si na tomto čajíku veľmi záležať. Tento čajík si obľúbil za tých pár dní skúšania aj môj manžel, ktorý čaje teda nemusí. Len vtedy, keď je nachladnutý.

    Druhý v poradí bol čaj na NACHLADNUTIE. Prišiel mi úplne vhod, nakoľko som sa s deťmi vybrala na dlhšiu prechádzku, kde sme poriadne premrzli a na druhý deň som pociťovala škriabanie v hrdle, tak so mnou putoval aj do práce. Po celodennom pití čaju sa mi vážne pocitovo polepšilo. Obsahuje zázvor, šípky, rooibos, mätu piepornú, koreň čakanky, rakytník, kvety lipy, koreň sladkého drievka. Taktiež dokonalo vyvážené chute. Zázvor je v podstate prvé po čom siaham, keď som nachladnutá a v tomto čaji je plus, že sú tam aj iné vhodné bylinky, ktoré pomáhajú pri uzdravení.

    Čaj TRÁVENIE. Tento bol čaj, ktorý som myslela, že bude ten posledný, ktorý budem ochutnávať. Jeho hlavné zloženie je plod koriandra, mäta pieporná, citrónová tráva, repík lekársky, rasca lúčna, šípky, zázvor, koreň sladkého drievka, pomarančová kôra. Neviem, prečo tá rasca ma dosť odrádzala. Až prišiel deň, keď som "vďaka niektorému z jedál " získala veľké kŕče do žalúdka. Čo iného by som si naordinovala, ak nie čaj. Asi po tretej šálke som konečne cítila uvoľnenie, a bolesť pekne začala ustupovať. A viete čo? Varila som ho aj svojmu manželovi, a viete ako, chlapi a vetry... 🙂 Môžem odporučiť aj z tejto stránky. 🙂 Vetry sa mu zmiernili. 🙂

    Štvrtý čaj v poradí bol PRIEDUŠKOVÝ. Jeho zloženie: tymian, fenikel obyčajný, kvety lipy malolistej, listy lipy malolistej, stavikrv vtáčí, aníz, koreň sladkého drievka. Na lipu som zvlášť zaťažená, nakoľko za domom máme svoje tri stromy lipy, ktorú vždy v lete nazbierame a nasušíme si. Preto som bola skeptická. Po otvorení čaju krásne rozvoniavala spolu s feniklom, ktorý zbožňujem. Pri pití tohoto čajíku som sa vrátila do detstva a musela som upiecť šišky, ktoré sa mi akosi spájajú s lipovým čajom od starkej. 🙂 Áno, vážne krásne tam tú lipu cítiť, chute dokonalo vyvážené, nie je cítiť žiadnu "papierovú" chuť.

    Posledný čaj bol UROLOGICKÝ. Tento čaj nesmie u mňa doma nikdy chýbať, od kedy som prekonala zápal obličiek. Zloženie: plody brusnice veľkoplodej, listy žihľavy, kvet ibišteka, mäta pieporná, listy brezy, zlatobyľ obyčajný, listy černíc, praslička roľná. Je tam veľa účinných látok, ktoré pomáhajú pri zápale močových ciest a obličiek. Na rozdiel od ostatných urologických čajov, tento nie je vôbec horký, nepríjemný. Budem sa opakovať, ale vážne aj tento čaj je veľmi chutný, krásne vonia, má krásnu farbu. Môj bežne používaný urologický čaj určite vo svojom repertoári mením za tento od MISTRALU.

    Právom si tieto čaje zaslúžia pomenovanie EXCLUSIVE TEA MISTRAL

    Určite ich budem odporúčať aj ľuďom v mojom okolí, a budú aj súčasťou niektorých vianočných darčekov. 🙂

    #test_mistral3 #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    reni1512
    5. dec 2020    Čítané 114x

    S láskou k šálke čaju ☕

    Tramtadadaáááá ... 🤗 Je tu záver testovania s čajíkmi MISTRAL exclusive.

    Ďakujem za možnosť, keď som vám mohla tieto dni postupne priblížiť čaro nových exkluzívnych čajov, ktoré sa stali súčasťou už aj našej rodiny. Musím uznať, že ja ako veľký milovník čaju, som si zase prišla na svoje! Popradský proste nesklamal...👌Čaje sú v krásnych pútavých obaloch, oslovili ma farebné etikety, ktoré po testovaní poznám už naspamäť a presne viem, po akom čaji siaham bez toho, aby som čítala názov. Čajíky sú starostlivo balené v uzatvárateľných vreckách, čo zaručuje, že bylinky nestratia svoju vôňu a udržia si starostlivo suché prostredie. Keďže obľubujem pekné veci a všímam si aj maličkosti, mňa osobne veľmi baví aj tvar pyramídky, je to niečo ,,iné", aj na pohľad v šálke čaju pekné dizajnové vrecúško. V krabičke nájdete 15-násť nálevových vrecúšok. 

    Pre tých, ktorý moje testovanie nesledovali a zaujíma vás o aké čaje ide, priblížim vám v skratke, čo som celý čas ochutnávala. Tak si teda zalejme čaj, vyložme nohy a... Relaxujme... ☕ 

    Prvý čajík Imunita s vitamínom C a echinaceou, ktorý podporuje našu obranyschopnosť, rozmarín podporí aj imunitu, rumanček upokojí telo i myseľ a v spojení s rakytníkom a šípkami ma úžasnú lahodnú chuť a vôňu hneď po zaliatí.

    Prieduškový čaj s kvetom lipy zase zaujal svojou jemnou chuťou, správne namiešaný pomer bylín tymianu, blahodarného na naše dýchacie cesty a kašeľ, feniklu na hrdlo a detoxikáciu a sladkého drievka pre duševný pokoj vám nielen v čase prechladnutia pohladí dušu... Výborne chutí s medom.

    Nachladnutie so zázvorom a šípkami je sila sama ukrytá vo vzácnom koreni zázvoru, ktorý lieči rôzne neduhy odpradávna, v spojení s lipou, mätou a rooibosom nemôže chýbať u vás doma, ešte aj krásna farba jesene nabudí pocit tepla a prichádzajúcej zimy.

    A na záver dva liečivé Urologický čaj s brusnicami, pre mňa top čaj, obsahuje žihľavu, ktorá odvodňuje, pôsobí protizápalovo, listy brezy čistia naše obličky, zlatobyľ a praslička roľná liečia, výborná chuť čaju, ktorý naozaj zaberá pri poctivom pití aj na močové prechladnutia.

    A čajík záverečný, Trávenie s výraznou vôňou koriandru a rasce upokojí mätou náš zaťažený žalúdok, zmierni pocit plynatosti a je určite fajn mať v zásobe aj taký skvost, keď to naše mlsné jazýčky z času na čas preženú. 😁

    Nemám víťaza, ani porazeného. Pre mňa tak, ako každý človek, aj každý tento čaj bol niečím výnimočný - zaujímavý a bolo fajn, prestriedať chute a obohatiť moju komôrku o ďalšie bylinkové poklady. Lebo zdravie je to najcennejšie čo človek má a ak ho nemáme, až vtedy začne nadobúdať iný rozmer. Moja bylinkárka, ktorá mi pomohla v mojich ťažkých časoch vravieva, že bylinky vedia vyliečiť každú chorobu a vyliečili aj tú moju.

    Preto si vážme bohatstvo našich lúk a lesov a vychutnávajme si pohodu pri pití čajov, lebo každá jedna bylinka rastie pre nás a pre naše zdravie. ❤

    Ďakujem, že ste prešli mojimi čajovými riadkami až do konca, veľmi si to vážim a prajem každému krásne Vianoce a veľa veľa zdravia! 🎄❄☃️

    R.

    #test_mistral3 #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    maryostler
    5. dec 2020    Čítané 97x

    Čaje Mistral na každý neduh

    „Na pitie čaju je vždy vhodná doba.” Lewis Carroll 

    Testovanie čajov Mistral v týchto posledných týždňoch mi padlo ozaj vhod. Veď november už tradične so sebou prináša veľmi chladné dni a k tomu mi popíjanie horúceho čaju dokonale sedí. O to lepšie, že išlo o čaje, určené na pomoc pri rôznych problémoch. 

    Čaje Mistral Exclusive Tea od Popradské, ktoré som mala možnosť vyskúšať boli určené na imunitu, trávenie, urologický, na priedušky a na nachladnutie. Všetky sú balené v aroma seal bag, čiže v obale na udržanie arómy a chute čajovej zmesi. To sa mi zdalo ako super nápad a nikdy mi nenapadlo, že pri nesprávnom skladovaní môžu čajové vrecúška prísť o svoju vôňu a príchuť. Avšak na druhej strane je to ďalší obal navyše. Čaje sú už balené v papierovej krabičke a ešte aj v tomto vrecku. Príde mi to trochu zbytočné vytváranie odpadu navyše.

    Poďme sa najprv bližšie pozrieť na to, ktorý čaj má aké účinky a príchute.

    IMUNITA - čajík určený na podporu obranyschopnosti organizmu a zvyšovanie imunity. Obsahuje rumanček, rozmarín, šípky, echinaceu a rakytník + vitamín C. Práve vďaka nemu je čaj osviežujúci, ale zároveň vďaka rumančeku upokojujúci.

    TRÁVENIE - pomáha po ťažšom jedle a uľahčuje trávenie. Obsahuje koriander, mätu, repík, rascu a vôňovec. Rasca stimuluje a podporuje trávenie, ale zároveň zmierňuje pocit plnosti. Mäta zasa pomáha udržiavať zdravý žalúdok. Kvôli obsahu sladkého drievka by ho nemali konzumovať srdciari.

    UROLOGICKÝ - čajík pomáha udržiavať zdravé močové cesty a činnosť obličiek. Obsahuje brusnice, žihľavu, listy brezy, zatobyľ a prasličku roľnú. Žihľava podporuje vylučovanie vody a má protizápalový účinok. Listy brezy zasa podporujú vylučovaciu funkciu obličiek. Brusnice dotvárajú vyváženú chuť čaju.

    NACHLADNUTIE - čajík na nachladnutie, kašeľ či príznaky chrípky. Obsahuje šípky, zázvor, rooibos, rakytník, mätu a lipu. Zázvor je skvelý pri podpore prirodzenej obranyschopnosti organizmu, šípky podporujú funkciu dýchacích ciest a pri ich podráždení pomáha lipa.

    PRIEDUŠKOVÝ - pomáha na dýchacie cesty, kašeľ a boľavé priedušky. Obsahuje tymian, fenikel, lipu, stavikrv a sladké drievko. Tymian pomáha pri suchom kašli a celkovom zdraví dýchacích ciest. Fenikel má upokojujúce účinky na hrdlo aj ústnu dutinu. Sladké drievko podporuje aj duševný pokoj. Srdciari by opäť nemali piť veľké množstvo.

    Tak a ktorý mi chutil najviac? Myslela som si, že to bude ten na imunitu. Rakytník, rumanček, echinacea sú všetko moje obľúbené príchute čajov. Ale myslím, že ten na nachladnutie mi "šmakoval" o niečo viac. Celkovo mám rada brusnicové čaje, takže asi moji dvaja favoriti boli práve urologický a na nachladnutie.

    Za tak krátku dobu, akú sme čaje mali možnosť testovať sa ich všetky účinky overiť nedali. Bohu vďaka prieduškový som naozaj len ochutnala. Ale zato boli dva, tri dni, keď mi nejaké jedlo nesadlo a čajík na trávenie mi pomohol upokojiť žalúdok a dobre mi po ňom vytrávilo. Po jednom chladnejšom dni, keď sme s Meliskou posedávali vonku aj na lavičke som zasa mala pocit, že mi trochu nachladol mechúr. Chodila som cikať častejšie ako obvykle. Ten deň som si popíjala iba tento urologický a nutkanie ísť na WC sa už ďalší deň nevrátilo.

    Všetky návštevy si pochutnávali na čajíku na imunitu. Veď v dnešnej dobe, to asi aj najviac potrebujeme. A všetkým chutilo.

    Myslím, že po týchto čajíkoch ešte určite siahneme. Síce pri niektorých asi naďalej budem preferovať radšej verziu z čerstvých surovín ako sú šípky či zázvor a mäta. Ale mať po ruke aj takéto kombá nie je na zahodenie.

    Ďakujem Modrý koník, za túto príležitosť. #test_mistral3 #recenzia #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    berny74
    4. dec 2020    Čítané 646x

    Čaj je pre telo tým, čím je hudba pre dušu

    „Ak vám je zima, čaj vás zohreje. Ak vám je teplo, čaj vás ochladí. Ak ste smutný, čaj vás povzbudí. Ak ste rozčúlený, čaj vás upokojí.” (William E. Gladstone)

         Vďaka MK a Popradské čaje som mala možnosť sa zapojiť do testovania exkluzívnych čajov MISTRAL. Trošku s obavami som sa do toho pustila, nakoľko bolo moje prvé testovanie. Keď mi kuriér doručil starostlivo zabalený balíček, hneď som otvorila a prezrela všetky krabičky. Krabice ma zaujali pekným dizajnom, farebnosťou. Na každej krabici je napísané zloženie čaju, účinky a návrh na servírovanie. Vo vnútri krabíc sú ukryté v "aroma seal bag"-u pyramídové vrecúška v počte 15 ks.  

    Ako prvý som si vyskúšala čaj na trávenie. Prekvapil ma krásnou vôňou aj chuťou. Podľa mňa najvýraznejšia tam bola mäta a rasca, koriander bolo cítiť v pozadí. 

    Urologický čaj v tomto jesennom a zimnom období je správnou voľbou na každý deň. Obsahuje brusnice a žihľavu, ktorá podporuje vylučovanie vody a toxín z tela. Chuť bola príjemná.

    Čaj na imunitu testoval môj manžel a bol spokojný. Po otvorení vrecka cítiť rozmarín, ktorý podporuje imunitný systém. Obsahuje aj rumanček, ktorý má upokojujúce účinky. Chute boli vyvážené.

    S očakávaním sme otvorili a zaliali prieduškový čaj, nakoľko sušený lipový kvet  máme stále doma a čaj z neho pravidelne pijeme. Boli sme zvedaví, či chuť bude aspoň trošku podobná, nakoľko testovaný čaj obsahuje okrem lipy tymian, fenikel, stavikrv a sladké drievko. Vôňa aj chuť čaju nás príjemne prekvapila, naozaj bola lahodná.

    A na záver som nechala pre mňa najlepší čaj a ten je na nachladnutie. Štipľavá vôňa aj chuť zázvoru a šípky, osladený lyžičkou kvetového medu je skutočne "nápoj pre Bohov". Správnu arómu dodáva v ňom čaj rooibos. 

         Takže s manželom sme konštatovali, že tieto čaje právom zaslúžia pomenovanie EXCLUSIVE, nakoľko sú chutné, voňavé a cítiť v nich pravé sušené bylinky. 

         Staré čínske príslovie hovorí, že: "Radšej byť tri dni bez jedla, ako jeden deň bez čaju". Ak súhlasíte s týmto príslovím, tieto funkčné čaje MISTRAL nesmú chýbať z vašej domácnosti a budeme ich pravidelne kupovať aj my.

    #test_mistral3 #recenzia #caj_mistral_skusenosti

    Aj pan manzel si pochutnal ❤️ #test_mistral3

    Na imunitu nam chutil snad najviac 🙂

    puskaruka
    2. dec 2020    Čítané 100x

    Skúsenosť s bylinnými čajmi Mistral

    Ďakujem, že som sa mohla zúčastniť na testovaní bylinných čajov a týmto sa podeliť s ostatnými so skúsenosťami, dojmami, vôňou a chuťou týchto čajov.

    Každá krabička obsahuje 15 pyramídových vrecúšok zabalených v Aroma seal bag, ktoré zabezpečí, že vrecko s čajmi môžete opakovane otvoriť a zatvoriť. A týmto spôsobom sa zachová vôňa bylinnej zmesi.

    Na balení sa mi páči tiež to, že podiel bylinných, plodových, aromatizovaných zložiek je uvedený v percentách.

    Tieto čajíky chutia najlepšie osladené medom.

    U nás sa rýchlo minul Aromatizovaný bylinný čaj Imunita.

    Tento čaj po zaliatí krásne vonia po citrónovej tráve, balenie jej obsahuje 30%. S rumančekom pravým a rozmarínom má aj veľmi dobrú chuť. Navyše obsahuje vitamín C.

    Urologický čaj ma prekvapil vyšším obsahom brusníc a obsahom ibišteka, ktoré dodali čaju sfarbenie dočervena, ale aj pridali výbornú chuť. Tiež obsahuje bylinky: listy žihľavy, mäty piepornej, listy brezy a iné.

    V jesennom období ľudia viac pociťujú problémy s trávením, v takom prípade pomôžu čaje na trávenie.  Tento čaj na trávenie obsahuje v 30% plod koriandra, ktorý uľahčuje trávenie. Príjemnú vôňu čaju dáva vôňovec.

    Zázvorový čaj so šípkami

    Tento čajík ma prekvapil výraznou chuťou zázvoru. Nálevové vrecúško obsahuje 27% zázvoru. Pre milovníkov zázvoru padne vhod, ja veľmi zázvor neobľubujem, pre mňa bol tento čaj dosť štipľavý.

    Piatym testovaným čajom bol prieduškový čaj s lipou. Aj keď je v názve uvedená lipa, väčšiu zložku v percentách obsahuje tymian (25%), ktorý krásne prevonia celú miestnosť a aj prijemne chutí, najlepšie osladený medom.

    Čaje sme si vychutnávali doobeda pri online vyučovaní, pri písaní úloh, večer pri knihe, alebo pri TV, ja tiež pri pletení a háčkovaní vianočných dekorácií.

    Určite pri nejakom zdravotnom probléme vyhľadám práve tieto funkčné čaje, keď sa nám počas zimy minú sušené plody a bylinky z prírody.

    #recenzia #test_mistral3 #caj_mistral_skusenosti

    mslt
    30. nov 2020    

    #test_mistral3 ochutnali sme všetky, no ktorý nám ako chutil, napíšem v záverečnej recenzii 🙂 pekný večer vospolok 😉

    Po nedeľnom obede a koláčiku sme si pochutili na tomto čajíku. Tento čaj je v chuti príjemne lahodný, ľahký a svieži. Vďaka mäte a koriandru chuťovo vyvážený. #test_mistral3

    reni1512
    Správa bola zmenená    29. nov 2020    

    #test_mistral3
    Krasnu 1.adventnu nedelu Vam zelam s lahodnym vonavim cajikom po koriandri a rasci, odlozim si ho na vianocne dni :D zijde sa

    #test_mistral3 lebo k siskam jednoducho čajík patrí 🙂 u mňa vedie ten na prechladnutie.. Lebo ma najväčší obsah lipy a pripomína mi detstvo 🙂 u starkej.. Tak vždy napiekla sisiek a navarila nám lipového čaju.. Škoda, že sa ťa nádherná vôňa nedá pridať sme do príspevku 🙂 ps. Vykrajoval, dierkoval, džemoval a cukroval synator 🙂

    mslt
    28. nov 2020    

    #test_mistral3 u maminky 🥰❤

    mslt
    27. nov 2020    

    #test_mistral3 prieduškový 🙂🙃

    #test_mistral3 piatym testovaným čajom je prieduškový čaj s lipou. Aj keď je v názve uvedená lipa, väčšiu zložku v percentách obsahuje tymian (25%), ktorý krásne prevonia celú miestnosť a aj prijemne chutí, najlepšie osladený medom.

    #test_mistral3 akú máte vy prvú pomoc pri zápale močových ciest?

    #test_mistral3 Na rad prišiel aj posledný čajík 😊 ani tento nesklamal, vôňa úžasná, ako aj chuť 😍

    mslt
    Správa bola zmenená    26. nov 2020    

    #test_mistral3 dnes sa pije vo veľkom 🧉🙂

    oriesok
    Správa bola zmenená    24. nov 2020    

    #test_mistral3 tie obaly sa mi tak páčia.. Jednoduché, jemné a krásne l.. Už z obrázka je jasné, aké zloženie ma čajík.. Pekne napísané pri akej ťažkosti pomôže..

    (2 fotky)

    #test_mistral3 vsera som akosi začala pokaslievat, tak hneď ráno bola pre mňa prvá voľba prieduskovy čajík.. Po otvorení bolo cítiť nádhernú vôňu lipy.. Áno presne takej, akú v lete zbierame.. A úžasné doplnená vôňa fenyklom, ktorý zbožňujem, tymianom, stavikrvom a sladkým drievkom.. Ta chuť je dokonalo zladena a intenzivna

    mslt
    24. nov 2020    

    #test_mistral3 keď urologický, tak hneď z rána 😁 dobre ránko MK 🙂🙂

    #test_mistral3 Dnes testujeme až dva druhy čajov. Manžel prieduškový, ja urologický. Prieduškový - vôňou aj chuťou prevláda tymián, jemnosť dodá sladké drievko a plnosť kvet lipy. Kôli ostrejšej chuti tymiánu zjemnil medom. Urologický - krásna vôňa bobuľového ovocia, trošku kyslejšia chuť. Po pridaní medu chute boli vyvážené.

    Skusam.. Doslo cas uz aj na mistral na nachladnutie #test_mistral3

    #test_mistral3 V dnešnom chladnom počasí🍃🍁🍂, šálka čaju robí deň príjemným🤗🍵