nianai
    Správa bola zmenená    20. feb 2022    

    "Aj ja som sledoval hokej, ale okrem fanúšikovania som si veľa situácií bral pre seba ako kreatívec a vzdelávač. Možno preto, že som v detstve ochutnal z každého športu trošku, vidím veľké paralely medzi športom a vzdelávaním i kreativitou. Taký tréner je do veľkej miery učiteľom a učiteľ by mohol byť koučom svojich zverencov. Tu je napríklad názor hokejistu Tomáša Kopeckého na nášho trénera Craiga Ramsaya, ktorý priviedol naše mužstvo k tomuto úspechu: „Je to veľmi charizmatický a najmä férový tréner. Bol priamy a povedal vám do očí, ako to bolo. Vedel však nájsť vhodný spôsob komunikácie. Keď ste hrali dobre, tak vám to povedal, ale takým spôsobom, aby ste nelietali v oblakoch. Keď ste nemali deň, aj vtedy vám to povedal, ale nie tak, aby vás zhodil. Nie je to samozrejmosť, mal som s trénermi aj iné skúsenosti.“
    A ešte jeden detail o tomto mužovi: "V zábere kamier sa objaví Craig Ramsay. Muž, ktorého ošľahala viac ako tisícka odohraných a ďalšia tisícka odtrénovaných zápasov v NHL, sa pozrie k nebesám. Modlí sa.
    Tvrdý, skúsený chlapík nedáva najavo prehnané emócie. Po zápase o bronz však doľahne sila okamihu aj naňho. Po jeho lícach stekajú slzy."

    Zdroj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=492...
    (autor: Stanislav Benčat, foto: SME - Jozef Jakubčo)

    #slovensko #hokej #bronz #bronzovamedaila #beijing2022 #slovenskyhokej #craigramsay #trener #ucitel #motivator