OTÁZKA za 💙💙💙

    Ako dobre poznáte Verbena sušienky?

    KTORÚ z byliniek na obrázku .. sušienky neobsahujú? 😊

    #verbena #verbena_susienky

    Dnes bol plán jasný! 🙂
    Popresádzať nechtíky .. vysemenilo sa mi ich hojne, tak som si ich popchala ku chodníku, nech ho pekne lemujú. Som teda zvedavá na výsledný efekt. 😍

    No a pri týchto mojich záhradkárskych činnostiach si rada počas pauzy doprajem obľúbené Verbena sušienky. Tieto BAZOVÉ, v menšom 40g vydaní, sú už akousi mojou srdcovkou. ❤ A to najmä kvôli tomu, že obsahujú aj HORČÍK (Mg), ktorý prispieva k správnemu fungovaniu svalov, k znižovaniu vyčerpania a únavy a k správnej funkcií psychiky .. čo pri takejto práci je len plus a ja sa večer pred spaním necítim až taká zničená! 🙂

    #verbena #verbena_susienky

    OTÁZKA za 💙 💙 💙

    V chutných Verbena Sušienkach s benefitmi nájdete to najlepšie z prírody!
    Sú bez palmového tuku, s vysokým obsahom vlákniny a mixom cereálií, s cennými výživnými látkami a v originálnej kombinácii extraktov z byliniek a ovocia. 💚

    KTORÉ z nich najviac obľubujete a prečo? Prípadne, nájde sa tu niekto, kto ich ešte nevyskúšal? 🙂

    #verbena #verbena_susienky

    Vedeli ste, že:

    aj Verbena má v ponuke Sušienky obsahujúce práve extrakt z BAZY v kombinácii s kúskami amerických brusníc? 👍
    Sú bez farbív, s vysokým obsahom vlákniny (inulín z čakanky) a neobsahujú palmový tuk. Tieto bazové navyše obsahujú aj 5 minerálov Ca, Zn, Fe, Mn, Mg :

    V á p n i k (Ca) prispieva k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a je potrebný na udržanie zdravých kostí.
    Z i n o k (Zn) je nevyhnutný k udržaniu zdravých kostí, vlasov, nechtov a pokožky.
    Ž e l e z o (Fe) napomáha k správnemu prenosu kyslíka v tele a k zníženiu vyčerpania a únavy.
    M a n g á n (Mn) pôsobí ako ochrana buniek pred oxidačným stresom.
    H o r č í k (Mg) prispieva k správnemu fungovaniu svalov, k znižovaniu vyčerpania a únavy a k správnej funkcií psychiky.

    A ktoré sú vaše obľúbené? ❤

    #verbena #verbena_susienky

    eilish
    31. mar 2020    Čítané 1301x

    Týždeň s Ambasádorkami: Utorok plný čitateľských tipov pre deti aj dospelých

    V tomto týždni plnom tipov a zábavy .. dnes pokračuje #verbena

    Aktuálna neľahká situácia nás síce núti byť doma, ale čo keby sme si to aj nejako spríjemnili? A tipov na dobré knihy nie je nikdy dosť. Preto som sa rozhodla predstaviť vám knihy pre deti aj dospelých, ktoré sú u nás veľmi obľúbené.

    Tak sa pohodlne usaďte, pripravte si milovaný nápoj a začítajte sa do nasledujúcich riadkov.

    DETSKÉ KNIHY

    Potulky jarou - Rotraut Susanne Bernerová

    Jar je v plnom prúde a v našej knižnici nesmú chýbať Potulky jarou. Kniha je zo série štyroch kníh, ktoré zároveň predstavujú každé ročné obdobie (Potulky jarou, letom, jeseňou a zimou) a najnovšie je možné dostať aj Potulky nocou. Medzi deťmi sú veľmi vyhľadávané a inak tomu nie je ani u nás. Potulky alebo aj inak povedané – sprievodca 4 ročnými obdobiami sú založené na princípe hľadaj a nájdi,  bez textu. 

    V každých potulkách je graficky znázornené, čo je pre to dané ročné obdobie typické. V tých jarných sledujeme ako sa prebúdza príroda, ako ľudia vykonávajú jarné upratovanie, chystajú záhradky, otvárajú sa trhoviská. Touto hravou formou čítania sa deti zároveň učia rozoznávať postavy, povolania, veci.

    Gerda – Adrián Macho

    Veľa z nás už túto milú knihu pozná, no nedá mi nepodeliť sa o ňu. Odkedy ju Maťo dostal ako niekoľkomesačný, má ju rád dodnes. A to nielen vďaka dokonalým ilustráciám od Adriána Macha, ale aj vďaka príbehu, ktorý zaujme natoľko, že sa stane neoddeliteľnou súčasťou detskej knižnice. 

    Malá Gerda je najšťastnejšia veľryba na svete. Raz sa však prihodí niečo nečakané a Gerda zostane úplne sama. Vyberie sa teda na plavbu šírym oceánom. Cestou stretáva veľa nových kamarátov: kosatky, tučniaky, čajky a chobotnice. Prezradia jej zaujímavosti o svojom živote, ale aj o oceáne, v ktorom všetci spolu žijú. Nájde nakoniec malá Gerda nový domov?

    Cukrové topánky – Adela Režná

    Cukrové topánky sme si začali čítať len nedávno. Vždy pred spaním a rozoberáme negatívny dopad konzumácie sladkostí napríklad aj na mliečne zuby. Kniha totižto rozpráva príbeh o nezdravej láske k sladkostiam a následkoch pažravosti. 

    Poukazuje aj na to, že sladkosti sa dajú jesť aj s mierou a ak sú pripravené zo zdravších a lokálnych ingrediencií, sú o to chutnejšie. Tento milý, vtipný a krásne ilustrovaný príbeh nemoralizuje, ba naopak, dáva jemný návod na to, ako deťom vysvetliť, že vo všetkom musíme nájsť tú správnu mieru a vždy je lepšie siahnuť po zdravšej alternatíve.

    Ilustrované atlasy unikátnych faktov z ríše zvierat - Maja Säfströmová

    Priznávam, že tieto knihy som si zamilovala najmä ja, ale ten môj malý objavovateľ ich tiež nenechá na pokoji. Zvieratká, to je jeho! Švédska ilustrátorka vytvorila sériu atlasov, ktoré na prvý pohľad zaujmú staršie deti, ale aj dospelých. Pri čítaní objavíte spolu s najrozličnejšími zvieratami z rôznych kontinentov, dávno vyhynutými tvormi a roztomilými mláďatkami, aký krásny, unikátny a vzácny je svet okolo nás.

    KNIHY PRE DOSPELÝCH

    Som mama a stále som mama – Kristína Farkašová

    Je tu niekto, kto ešte nečítal túto knihu/y? V tomto úsmevnom čítaní nielen pre mamy listujem vždy, keď mám pocit, že potrebujem rozveseliť.  Kristínine vtipné písanie vás zavedie do sveta jej „knedlí“ (dvojičiek Matildy a Ely) a pobaví aj ženy, ktoré zatiaľ matkami nie sú. O materstve rozpráva s nadhľadom a láskou, využíva svoj legendárny trefný a nápaditý  humor. Svoje každodenné starosti a povinnosti opisuje živo, až máte pocit, že ste u nich na návšteve. Okrem vtipnej stránky knihy, môže byť pre nás matky aj povzbudením. V tom, že aj iné mamy majú tie isté starosti a radosti ako my a určite nie sme jediné na tomto svete. Knihy sú doplnené o milé ilustrácie od Borisa Farkaša. Sériu dopĺňa tretia kniha Budem mama.

    Absyntovky od Prekliatych reportérov

    Mám veľmi rada reportážnu literatúru. Je to moja srdcovka už zo školských čias. A ten kto má rovnako rád reportáže, toto je preňho to pravé orechové. Vydavateľstvo Absynt vydáva reportážnu literatúru z celého sveta. Vo svojej edícii Prekliati reportéri cez aktuálne a dôsledné spracovanie témy, objektívnym prístupom, hľadaním zmierenia a odvahou autora neuspokojiť sa s frázami, ktoré sa núkajú pri hľadaní zložitejších a nejednoznačných odpovedí, prinášajú svedectvá o svete, v ktorom žijeme, a teda aj o každom z nás. Všetko sú to témy, ktoré vo svete rezonujú a veľakrát to nie je ľahké čítanie.

    Malá kniha Hygge – Meik Wiking

    Počuli ste už o tom, že Dáni sú najšťastnejším národom na svete? A môže za to jediná vec – dánsky životný štýl hygge. Sú to chvíle, keď sa v hrubých ponožkách zababušíte do pohodlnej deky, kým vonku zúri búrka. Hygge, to je ten neopísateľný pocit, ktorý sa vás zmocní pri pohľade na červenkasté nebo so zapadajúcim slnkom. Kniha prináša praktické a jednoduché tipy, ako zažívať viac radosti a plnými dúškami si užívať chvíle pohody na dánsky spôsob hygge. A to všetko od oblečenia, doplnkov, osvetlenia vášho domova, cez spoločný čas s priateľmi a rodinou až po chutné recepty.

    A ja mám rada práve takéto vychutnávanie si pohody. To môžeme teraz praktizovať naozaj každá. V pohodlí svojho domova. Aspoň na chvíľu prísť na iné myšlienky. Zababušiť sa do deky, otvoriť si knihu, ktorú sme dlho odkladali, pripraviť si obľúbenú kávu alebo čaj. Alebo, len tak si vyložiť nohy, meditovať, oddychovať a užívať si prítomný okamih s #verbena_susienky plnými benefitov a inšpirovanými prírodou.

    Okrem Hygge Meik Wiking napísal aj knihu Lykke, kde predstavuje autentické príbehy, dôkazy a rôzne tipy ako tráviť voľný čas, cez vzťahy so susedmi až po varenie.

    Ak ste došli až sem, ďakujem vám za prečítanie! Ak ste sa konkrétnou knihou aj inšpirovali budem len rada.

    Na záver som si pre vás pripravila súťažnú otázku za #srdiecka

    "Aká je vaša a vašich detí obľúbená kniha?"

    Podmienkami pre zapojenie sa je LIKE na článok a komentár s odpoveďou. Odmenou bude pre každého kto splní podmienky 10 a jedna vyžrebovaná výherkyňa získa 20

    Do súťaže sa môžete zapojiť do 48 hodín od publikovania článku. Výherca bude následne vyhlásený u mňa na blogu, tak ho nezabudnite sledovať. Sledujte aj hashtag #tyzden_s_ambasadorkami, pretože práve na ňom sa budú každé ráno zverejňovať súťažné články od ambasádoriek.