Akú kozmetiku používate pre dieťa?

denulienkad
22. feb 2015

Ahojte.chcem sa opytat aku kozmetiku pouzivate pre deti.Ja som kupila telove mliecko a aj olej jonson baby a uplne ma s toho suchu kozu.A lekarka nam predpisovala Excipial U Lipolotio.A povedala nam aby sme vyskusali nieco ine a vysledok zly.Neviem ci vyskusat nivea alebo bio kokosovy olej.dakujem

lubaska21
22. feb 2015

my od narodenia pouzivame niveu, resp. ked sa mala narodila, pouzivala som jedine detsky olej z lekarne, ktorym som ju natierala po kupani, a asi od pol roka pouzivam znacku nivea baby... mala na nu velmi dobre reagovala, nikdy sa mi nevyhadzala, pokozku ma stale krasnu... tuto znacku pouzivame uz 2roky a sme s nou max. spokojni

meusicka
22. feb 2015

@denulienkad najlepsie je nepouzivat ziadnu. do vody na kupanie by som pridala len olivovy olej, kupeny v lekarni. excipial som pouzivala ale hydrolotio, ten nie je taky mastny. tie telove mlieka z reklam som nie, a johnsons vobec. ked uz, tak mne potvrdila z lekarne pani, ze este najmenej sa maminky stazovali na hipp

lencheeska
22. feb 2015

Malú natieram kokosovym olejom. Kupem ju v cistej vode s harmancekom, raz za cas pouzivam mydlo z kozieho mlieka. Pokozku ma krasnu...

gabusiki
22. feb 2015

Cau my sme použivali obyč mydlo BUPi...teraz predavaju aj s davkovačom.. Uplne postačuje...
Babetko netreba zbytočne kremovat... A olej už vobec nie... uplne upchava pory...na to nas upozornovala aj pediatrička...
Ak tak sme potom nakremovali Klorane baby... pekne vonia a je uplne bez pridanych latok... Ale druhe dieta som kremovala jedine modrou indulonou na zadku.... Ta je inak uplne na vsetko....
Moja dcera ma uz skoro 5 rokov a doteraz sme len na mydle a sampone Bupi... a tej modrej indulone...
Dobre, lacne a neskodia.

gapre
22. feb 2015

moja mala ma suchsiu pokozku,nevedia sa zhodnut ci uz to je ekzem,pouzivali sme hipp,ale kozna nam povedala aby sme skusili la roche posay-sprchovi gel,lipicar surgras a balzam na telo lipikar baume AP.Sice su drahsie ,ale uzasne, a krasne vonaju,a po tom balzame ma uplne jemnucku pokozku.

monciky
22. feb 2015

@lencheeska
ahoj, ktory konkretne pouzivas? nemozes poslat foto kokosoveho oleja do IP? dakujem

sarinka2012
22. feb 2015

@denulienkad U nas uplny TOP lekarsky olivovy olej,pouzivam od narodenia a som maximalne spokojna (dostupnost v lekarni)

zabina27
22. feb 2015

my sme od narodenia mali hipp do kupela aj olejcek, pekne vonali, nic to pokozke nerobilo, potom som vyskusala johnson do kupela, to aj v porodnici pouzivali, ten vlastne doteraz pouzivam na vlasky, maleho vacsinou sprchujeme. ak kupeme, davam ten johnson bedtime fialovy do kupela, tiez ok, aj niveu modre baby mliecko sme mali, tiez ok, jedine, co malemu nesadlo, bol zeleny johnson olejcek, po nom sa trochu vyhadzal, uz dlhsie ho natieram hipp olejcekom. nivea baby je dvojaka, ta biela je tusim sensitive, ta by vam mozno mohla sadnut, ak ma citlivejsiu pokozku, vyskusaj mliecko, ak nesadne, na ruky pominas 😉 kokosovym som aj ja planovala natierat, ale akosi som na to zabudla, stale nieco ine kupim 🙂
@denulienkad

denulienkad
autor
22. feb 2015

Tak vyskusam este nivea a ked nezabrre tak budeme chodit predpisovat k lekarke.

katren
22. feb 2015

My mame Bubchen a vsetko super 😉

alias313
22. feb 2015

Klorane bebe.Zo vsetkeho ineho sa vyhadzal a mal suchu kozu...

silviettaa
22. feb 2015

My od narodenia ( syn ma 2 roky) sme nikdy nepouzili ziadny krem ci olej, pokozku ma velmi peknu 🙂 ani dcere nic nedavam zatial ( 4 mes.)

miska030
22. feb 2015

My sme pri nasich nepouzivali ziadne kremy,ani oleje,ani jedno nema problem s pokozkou,takze ja som tiez za,ze na taku jemnulinku pokožku nie je potrebny ziaden krem 🙂

oira
22. feb 2015

My sme do roka používali Biodermu a potom sme prešli na Hipp.

alias313
22. feb 2015

Olej dost zatazuje pokozku,excipial je dobry,ja ako ekzematik ho pouzivam.Synovi som davala len sprchovy gel hore uvedeny a krem na zadok.A ma syn nejaky kozny problem?Lebo tie kremy mu to mozu viac zhorsovat.
@denulienkad

katuskatt
22. feb 2015

Seba med

maminecka2
22. feb 2015

Ahoj, detičky by sa vraj nemali olejovat, vraj to upcháva póry, ak tak len vliať trochu oleja do vaničky pri kúpaní. A vraj dievčatka nemajú používať penu do kúpeľa.
My používame pre väčšieho Seba med penu do kúpeľa (strašne sa v tom rád hrá) a šampón (niekedy aj šampón Bubchen), pokiaľ má niekedy náhodou ekzémik tak zarábajú mastičku s 1% kyselinou mliečnou- píše nám ju pediatrička, u nás v lekárni sa dá kúpiť aj na voľno. Mladší mal od narodenia velmi suchú pokožku, tak máme do vody na kúpanie Oilatum (na predpis) a natierame tou kyselinou mliečnou, inak aj v lete sme ju používali namiesto krému po opaľovaní-- odporučil mi to známy kožiar. Potom na umytie zadočka Seba med mydlo. Na vonok proti mrazu krémik Bubchen. Na ritku pri prebaľovaní rybaciu masť z lekárne (pre naše deti lepšia ako Sudocrem apod.). Zubnú pastu Elmex pre najmenšie deti. Viac nepoužívame.

ichbinich
23. feb 2015

Ako vidis, kazda ma skusenosti s inou kozmetikou, to sa na dialku povedat neda.
Vseobecne rady:
Kupat co najmenej, davat co najmenej pridavkov. ALE pozor, aj cista voda moze vysusovat. AK das do kupela olej, musis dat aj trochu mlieka alebo smotany ako emulgator, aby sa ten olej vo vode rozpustil. Lebo ked ho das iba tak, tak mas dole cistu vodu a na hladine vody vrstvu oleja.
Pre dceru mam Avene XeraCalm A.D olej na umyvanie: ten jej davam, ked ma zhorsenu pokozku. V lete stacia umyvacie prostriedky, najlepsie Hipp gel (pre nu).
Natieram ju podla potreby: ak pra prave velmi suchu az cervenu pokozku, dam jej Avene XeraCalm balzam. Ak ma iba par miest suchsich, dam jej na tie miesta Ultraphil, to je krem z lekarne, do ktoreho v lekarni primiesavaju prisady, ked vyrabaju vlastne kremy 😉 Ale da sa kupit aj ten zaklad, bez inych prisad.
Na bezne denne natieranie bolo dlho dobre pre dceru Hipp telove mlieko na suchu pokozku. Potom jej to prestalo zaberat. Kupila som Seba Med Baby, a to jej (zatial) vyhovuje. To ma pH 5,5 a obsahuje aj pantenol. Da sa kupit aj v DMku.

Treba tiez zistit, ci jej nerobi zle tzv. mineralny olej. Hipp je na cisto prirodnej baze, s mandlovym olejom, bez mineralnych olejov. Ja mam dojem, ze to dcere vyhovuje viac. Ale klasicka prirodna kozmetika jej zase tiez nevyhovuje uplne, a mne vadia tie etericke oleje (ako napriklad Weleda).
Johnson's som nikdy nemala. Synovi vyhovuje aj Nivea, ma rad vonu Hipp, takze mu to striedam. Ale on mal po zosupani sa po narodeni bezproblemovu pokozku. Dcera zacala mat problemy v 9 mesiacoch, v zime je to vzdy horsie.

Ja by som najprv riesila ukludnenie pokozky a vyliecenie, napriklad aj tym Lipolotio (ak mu vyhovuje a pomaha!). Az potom by som hladala kremy/mlieka na denne bezne osetrenie, ked bude pokozka ukludnena. A potom pouzivat jednotlive vyrobky podla potreby.

keira
23. feb 2015

Nijaku

ivet1371
23. feb 2015

@denulienkad nivea a telové mlieko od nich je super

lorela
23. feb 2015

@denulienkad Čisté oleje nie, paradoxne - ešte viac vedú k vysúšaniu pokožky.
Odporučím ti A-derma alebo Bioderma z lekárne.

mia18112
23. feb 2015

@denulienkad My mame suchu kožu od narodenia, resp. atopicky ekzem, neustale musime premastovat, predpisuju nam tiez Excipial. Striedame to ale s kadecim, lebo nam vsetko po case prestane ucinkovat. Nam sa najviac osvedcilo striedat po cca 1 mesiaci, niekedy po 3 tyzdnoch. Pouzivame La Roche, Cutis Help z lekarne (konopne pripravky specialne pre deti ) , aj normalnu nechtikovu indulonu + ten Excipial.

denulienkad
autor
24. feb 2015

No mam doma aj laroche lipikar ale tiez dajak nezabera.Tak asi najlepsie je kupovat v lekarni.