Nekľudné a nervózne dieťa. Pomôžu homeopatiká?

vandaebie
28. jún 2013

Ahojte mamičky, máte niektorá doma nepokojné priam nervné dieťa-bez zjavnej príčiny? Mám prečítaných xy článkov, kde sa píše, že dieťa vždy plače kvôli niečomu a pokiaľ nie je dôvodom hlad, smäd, teplo, zima, bolesť, zuby atď atď, treba hľadať príčinu inde.. U nás po 9 mesiacoch môžem s istotou povedať, že žiadna objektívna príčina neexistuje tak som sa po mnohých radách a konzultáciách s pediatrami rozhodla vyskúšať cestu homepatie. Rada by som vedela, pokiaľ sa nájdu maminy, ktoré majú rovnaký problém a tiež ho riešili homeopatiou, či by sa so mnou mohli podeliť o skúsenosti - prípadne reakcie.

tinki
28. jún 2013

@vandaebie Homeopatiká môžu pomôcť, ale skontaktuj sa s homeopatom z tvojho okolia a daj sa na konštitučnú liečbu..Skúšanie len tak homeopatických liekov je väčšinou neúčinné..

Pripojím ti link:
http://www.komorahomeopatov.sk/zoznam-homeopatov

vvia
28. jún 2013

co tak neurologicke vysetrenie? alebo nasadit B6

patkobo
28. jún 2013

a ako sa ta nervozita prejavuje? co robi?

vandaebie
autor
28. jún 2013

tinki dakujem za link, urcite vyhladam homeopata a zavolam mu..

vvia-neviem, ale myslim si, ze svojvolne asi na neurologicke vysetrenie ist nemozem a moja pediatricka mi zatial tuto moznost nenavrhla.Tazko sa mi k tomu vyjadruje, lebo aj medzi doktormi som sa uz stretla s rozdielnymi nazormi, jeden mi povie, ze to nic nie je, ze on z toho vyrastie, dalsi ze mam skusit homepatika..

vandaebie
autor
28. jún 2013

@patkobo prejav velmi jednoduchy, rozculi sa a vrieska, trasie ho od zlosti, ocervenie a to su sekundy, robi to vzdy pokial sa mu nieco nepaci-co je v podstate nonstop-ked vstane nepaci sa mu, ze sme ho okamzite nevybrali z postielky, ked ho vyberiem a polozim na zem ze sa ideme prezliect-samozrejme nesuhlas ze musi chvilku bez pohybu lezat, ked ho posadim nech sa hra-nervy, lebo ved on nechce sediet a hrat sa, ked musi cakat minutku, kym mu ohrejem papat, ked ideme von a nevytlacim kocik z vchodu okamzite ako ho usadim, pripadne ked ho nevyberiem okamzite ako kociar zastane..proste pri vsetkom a nonstop-odmysliet od toho, ze cez den spava 2x po max 20 minut a v noci k nemu vstavame, ked je zla noc aj 20x, ked je dobra tak 6x.. Uz som skusala aj nechat ho vrieskat, ze co sa bude diat a tak sa vyhecoval, ze obordovel a nemohol sa nadychnut..takze ani nechat dieta vyplakat nepomohlo..:(

abbie
28. jún 2013

homeopatia je neskoda, vyskusaj a uvidis, ci pomoze 😉 a kolko ma presne? odkial mas istotu, ze to nie su zuby? nemusis este vidiet nic, vo vnutri sa prerezavaju

vandaebie
autor
28. jún 2013

@abbie no praveze mame 10mesiacov a bijem sa s tymto problemom od narodenia a nechcem cakat kym vyrastie, lebo aj nasa pani doktorka mi povedala, ze ma takyto pripad, kedy sa z chlapca stal neurotik a liecia ho uz s pomocou psychologa..

vandaebie
autor
28. jún 2013

@abbie zuby to nie su, nakolko ako som pisala, mame tento problem od narodenia a zubky nam vychadzaju bez najmensich problemov-nemame horucky, neplaceme, nehnackujeme, dokonca nemame ani napuchnute dasienka, jeden den pcha rucku do pusy a druhy den je zubok vonku a praveze v tie dni, ked mu vyliezali zubky bol az neobvykle pokojny, dokonca aj noci sme mali dobre..

koniarova
28. jún 2013

@vandaebie Máš len náročné dieťatko. Homeopatia podľa mňa nepomôže. Jediná možnosť, brať ho aký je a naučiť sa to zvládať. A pevné nervy.

yarnie
28. jún 2013

Homeopatia nie je neskodna, mam viac kamosiek co im deti po homeopatickych pripravkoch zacali mat nocne mory. Ja by som do toho po tychto skusenostiach nesla. Ale mozno ak to predpise po podrobnom vysetreni skuseny homeopat, tak ano. Topiaci sa aj slamky chyta. Na nase decka dost posobi aj aromaterapia, treba najst etericke oleje s ukludnujucimi ucinkami, robit masaze, dat do lampy... Nasim nervacikom robilo dobre aj spievat, vela nosit v satke. Hlavne nosenie, bolo vidno rozdiel v nervozite a placi ked sme ten den boli aspon hodinu v satke (na prechadzke, v pohybe) a ked sme neboli.

abbie
28. jún 2013

@vandaebie tak chod pre istotu na neurologicke vysetrenie ... ked budu vysledky ok, skus homeopatika a uvidis, ci sa upokoji, ale podla mna v tomto veku je vela deti nervoznych 😉 pravdepodobne mu idu zuby, mozno by sa uz chcel viac pohybovat, je mozne, ze bude v buducnosti viac aktivnejsi ...

sense
28. jún 2013

...ak mas take dieta od narodenia skus namiesto homeopatie, osteopatiu....
http://www.pluska.sk/izdravie/budme-zdravi/liec...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226516/pribe...

dm
28. jún 2013

Ahoj, my sme pouzivali homeopatika ked sli zubky a malemu to pomohlo, bol dost klidnucky..treba davat pozor na davkovanie ako privsetkom:o)

vandaebie
autor
28. jún 2013

@koniarova nooo, ja sa s tym praveze velmi zmierit nechcem a ono sa to ani neda, lebo tie nervy uz nieze odchadzaju ale mam pocit, ze odisli a pokial je nejaka sanca bez chemikalii a podobnych hnusobstiev tieto prejavy tlmit, chcem sa o to aspon pokusit. Nechcem cakat len tak ci sa to zmeni ci nie:(

vandaebie
autor
28. jún 2013

@abbie zubky to nie su urcite, natolko si uz dieta poznam a ako som uz napisala, nie je to problem chvilkovy, ale od narodenia a tym padom sa to zubom pripisovat neda:( ale nevylucujem, ze sa tento problem moze stratit aj sam, neviem, mozno to skutocne chce len cas-kazde dieta je ine, co plati na jedno nezabera na druhe, preto si myslim, ze ani rady typu to je urcite toto alebo ono neviem ci tak celkom beriem..preto som bola zvedava na tie homeo, pretoze su na prirodnej baze..v kazdom pripade dakujem za kazdy nazor🙂

abbie
28. jún 2013

@vandaebie no ved ich skus, su neskodne ... je este SEDALIA sirup, ale ten pisu od roka pouzivat

lucia006
28. jún 2013

Moj maly bol takyto aj cez den aj vnoci,boli sme aj u neurologa vsetko je vporiadku ,skusili sme homeopatika chamomilie vulgaris 15 nepomohlo aj viburcol cipky nepomohli,teraz mu vysli 4 zubky naraz dole ,a sa mi zda ze je o dost kludejsi aj ked vnoci kazdu hodinu sa prebudi 😒 preco vylucujes rast zubkov ?ze stym suvisi ta nervozita?ved ma 9mes.je normalnevtom veku ,ze idu zubky.

vandaebie
autor
28. jún 2013

@abbie ano o sedalii som pocula, skusim prekonzultovat s homeopatom, ci by sme to mohli aj napriek tomu, ze nemame 1.rok, dakujem moc

vandaebie
autor
28. jún 2013

@lucia006 Ano, to viem, len moj maly je taky od narodenia, ako zacali jeho prejavy a hlasenia sa na svet, odvtedy je taky "nervacik"..a zubky mu idu bez problemov uplne..preto sa mi nezda, ze by zacal byt v dvoch mesiacoch nervozny kvoli zubkom, ktoru mu zacali vyliezat v 8mich mesiacoch..

vandaebie
autor
28. jún 2013

maminky a ma teda niektora z Vas skusenost napriklad so Sedaliou? ako na to deticky reagovali, ci ste badali nejake "vedlajsie ucinky" atd..

alba2006
28. jún 2013

Presne viem o com je rec. Moja dcera kricala z plneho hrdla od narodenia, vsetci sme z nej zufali. Dnes ma 15mes a ja sa este stale obavam s nou chodit von, pretoze ten cirkus, aky ona robi, sa neda nevsimnut a ludia na mna pozeraju ako na blazna. Boli sme na neurologii, na gastre, vsade tade - NIC jej nezistili, kocikovali, ulitkovali, nosili v satke, nosici, nespali, plakali, pomaly sa rozviedli s muzom. Ja si vsak myslim, ze raz sa dozviem co jej bolo a je, pretoze toto nie je OK. Homeopatika sme neskusili, nevedela som sa dopatrat, ake by nam pomohli a kto by nam ich predpisal, ale sla by som do toho, viem aky je to teror pre celu rodinu.

janinah
28. jún 2013

príčina je vždy,to,že ste ju nenašli neznamená,že neexistuje 😒 homeopatiká ja neuznávam

1ivanka1
28. jún 2013

Obavam sa ze aj ja mam taku dcerku....

evening_star
28. jún 2013

Ahoj, ja mám tiež také dieťa strašne plačlivé a "nervné", tu si môžeš prečítať moju diskusiu, keď som sa to snažila riešiť:
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-naucit-zaspavat-9-mesacne-dieta-bez-vyplakavania/
Ale ja som to nikdy nebrala až tak vážne ako ty, že z neho môže vyrásť psychicky chorý človek. Podľa mňa je proste len náročný. AJ môj je taký od narodenia. Ja si osobne myslím, že to má odo mňa, lebo som prežila veľa stresov aj v tehotenstve aj teraz. Lebo som ešte chodila do školy do konca 8. mesiaca tehu, a mala som 9 skúšok vtedy v semestri, v noci som nespávala, pila som kávu, proste som to musela urobiť. A potom po narodení som od jeho 3. mesiaca znova šla do školy, takže som opäť na neho prenášala svoje stresy. Navyše bývame u svokrovcov zatiaľ, ešte aj so starou babkou, čiže 4 generácie v jednom dome, hrúza a des. Aj z toho som nervózna. A to všetko on musí prežívať so mnou. Takže ja si myslím, že to má aj z toho. A je na mňa strašne naviazaný. Ty si nemala v tehu nejaké stresy, alebo teraz nebývaš aj ty nervózna, že by si to na neho preniesla? A možno je naozaj len taký náročný. Mne by teda ani nenapadlo povahu môjho syna riešiť liekmi či homeopatikami. Neviem, možno treba, len vravím, že mi teda nenapadlo.

vandaebie
autor
28. jún 2013

@alba2006 presne pocit-bojim sa ist von, na navstevu, pristavit sa pri niekom atd, lebo cakam co zas pride-mam uz aj ja..tvoju spravu akoby som pisala sama:( a vam sa to uz utisilo ci?

vandaebie
autor
28. jún 2013

@evening_star tak to ma mrzi, ja som si praveze tehotenstvo uzivala, mam drobca s velmi kludnym a dobrym muzom, nemala som stres, nervy, bolo o mna a moju psychiku postarane, praveze som vela pocula o tom, ake tehotenstvo=take dieta, aj ked aj to si myslim, ze je individualne u kazdeho..takze tu problem nie je..aj teraz, ja uz to u maleho beriem ako sucast jeho zivota, takze nevybuchujem pri nom, uz som sa to naucila zvladat(skor som si poplakala dost, lebo som uz nevedela, co robit ine), ale to neznamena, ze som sa s tym zmierila..A ja praveze vobec nemyslim nato, ze by som z neho mohla mat neurotika, ja sa len snazim urobit nieco, aby sme k takemu stavu nikdy nedosli..Myslim si, ze najhorsie co je je iba cakat, ci nieco prehrmi..Ked to ma dane, tak taky bude nech sa aj na hlavu postavim, ale pokial je sanca prist na to preco je taky a odburat to, chcem to vyskusat

vandaebie
autor
28. jún 2013

@evening_star precitala som si tvoj prispevok a myslim, ze jedine dva rozdiely medzi nami su ze chvala bohu sa mne po porode nepodarilo zhodit, takze mam viac sil ako ty a ze u nas nepomaha ani nosenie na rukach..neviem, ci mam byt "rada", ze v tom nie som sama alebo "lutovat" dalsiu osobu, ktora mala v plane si materstvo uzit naplno:(( idem citat dalej, ci mal niekto aj skutocne fakticku poznamku a radu ..:(

mobilo
28. jún 2013

nám veru tiež osteopat pomohol , skús čítať niečo o náročných deťoch 🙂 🙂 🙂 🙂 ja som mala takých dvoch a veru som rada, že už mám to obdobie za sebou ale neuveríš už mi aj chýba 😀 😀 😀 😀 😀 😀

evening_star
28. jún 2013

@vandaebie Vieš čo, a utešuje ma aj môj muž - jeho kolegyňa má dvoch synov a jedného tiež mala takého, že ho mala chuť ho občas vyhodiť von oknom, a teraz, keď už má okolo 10 rokov vraví, že je poslušnejší a tichší ako ten druhý.

mobilo
28. jún 2013

to nieje pravda , ja so veľmi kľudný človek, ja čo tak sledujem vačšinou také deti majú športovci, alebo ľudia veľmi inteligentní, alebo je za tým tažký porod 😖 😖 😖 😖 😖 ja som pri prvom synovi veľmi ťažký porod mala vyvolávačkou- už by som si nikdy nedala , a ja veľmi chudá a on sa nasilu tlačil von neskutočne chudým otvorom- sa ma osteopat pýtal, prečo mi cisársky nerobili a ta vyvolávačka mega bola 😖 😖 😖 😖 ja som neznesiteľne bolesto mala, rýchlo sa narodil- viem porovnať lebo pri druhom išlo všetko prirodzene a a vraj druhý porod viac bolí a ja ani neviem ako sa mi druhý syn narodil 😀 😀 😀 😀 som stále čakala na bolesti a zrazu len doktr, že už musíám ísť lebo porodím na zemi a ani neviem ako bol na svete 😀 😀 😀 😀 😀