Antikoncepcia a bazálna teplota

10. jún 2022

Ahojte, užívam antikoncepciu a počas aktívnych tabliet som skúšala merať bazalnu teplotu a bolo to vždy 37 až 37,2. Teraz mám 7 dňovu pauzu a teplotu 36,5. Menštruácia zatiaľ neprišla. Užijem dnes tretiu placebo tabletku. Viem že bazalna teplota pri antikoncepciu je vyššia ale zaujíma prečo počas 7 dňovej pauzy klesla. Taktiež som skúšala ovulačne testy či nemám ovulaciu ale boli negatívne. Asi mám hlúpe otázky ale je to normálne?

ninka99865
10. jún 2022

Pretože obsahuje hormóny a tie ti ju zvyšujú, keď ju na 7 dni vysadis a neužívaš tak klesne

ninka99865
10. jún 2022

Inac toto mi v živote pri antike ani nenapadlo, keď sa bojíš tehotenstva aj tak tak používajte aj kondom, zbytočne sa stresujes.
Keď som vravela Gyn že aj tak domna partner nepustí lebo sa bojím tak ma vysmial že a načo asi ta anti je..
Čiže antika a prerušovaná suloz podľa mňa úplne stačia

autor
10. jún 2022

@ninka99865 praktikujeme pri hak aj prerušovanu súlož. Len toto je prvý mesiac čo ju užívam tak som sa chcela uistiť či naozaj nemám ovulaciu. Čo som vlastne nemala.

nevenka
10. jún 2022

Telo sa pri antikoncepcii sprava ako tehotne a zabranuje akoby dalsej ovulacii. Podla mna je uplne zbytocne este aj prerusovany sex mat, ved naco to potom beries? A este aj chudak chlap si "musi davat pozor". Nezvyknem chlapov lutovat, ale toto je uplne nelogicke teda.
No a zmysel merat bazalnu teplotu to ma, ked sa meria cely cyklus niekolko mesiacov, aby si spoznala svoje telo, ako Ti funguje a toto pri jednorazovom merani a pri HAK je totalna blbost. Lebo nemas normalny cyklus.
Stava sa, ze obcas HAK zlyha, ale je to fakt male percento a podla mna, musela by si ovulacne testy robit kazdy den a viackrat, aby si mala sancu zachytit nieco, lebo aj pri beznom cykle mas niekedy problem zachytit vzostup LH. A teda uplne neviem ten mechanizmus HAK, ale tam za mna nema preco Ti stupat LH, ked mas toto umelo vypnute, tu cyklickost. Mas tam navodeny stav, akoby si bola tehotna a ovu je blokovana. Takze za mna hlupost.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz