Nehormonálne teliesko

st_277
28. sep 2021

Ahojte, mate niekto skusenost s nehormonalnym telieskom? Viete mi povedat ake ma nevyhody? Viem, že pri hormonalnom nie je menstruacia, o ktoru rozhodne nechcem prist tak som sa rozhodla pre nehormonalne, len neviem či je take učinne ako hormonalne.
Ďakujem vopred za odpovede🙂

tanyan
28. sep 2021

Ahoj, neviem o nijakých nevýhodách. Prvé som mala skoro 10 rokov, potom som mala "prestávku" a po pôrode som si dala opäť - tiež ho mám už viac ako 6 rokov. U mňa funguje... Dôležité je, aby ho zavádzal šikovný lekár (najlepšie s praxou v tejto oblasti) a telo ho musí akceptovať (ale to zistíš až s odstupom po zavedení).

any_soj
28. sep 2021

@st_277 nevýhoda je, že spôsobuje potrat. Nie je to antikoncepcia (teda proti počatiu), ale ukončí život počatého dieťaťa. Čo ale mimochodom aj každá hormonálna antikoncepcia ma ako poistný účinok (upravenie sliznice maternice).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielita1201
28. sep 2021

Ja mám nehormonálne teliesko od júna a už nikdy viac, menštruáciu mám 2krát do mesiaca a špinenie hocikedy. Nikdy neviem kedy to príde. Je to otras dala som sa na to nahovoriť od gynekologičky. Hormonálne teliesko /Mirenu/ som mala po prvom aj druhom pôrode. Po prvom som menzes vôbec nemala a po vybratí som otehotnela do pol roku. Po druhom som menzes mala pravidelný ako hodinky a po vybratí som otehotnela do 1 mesiaca. Takže za mňa netreba šetriť na peniazoch a určite si dať hormonálne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz