Teliesko - zavedenie a vybratie skusenost

juliettka88
25. máj 2020

Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti so zavedenim a s vybratim Mireny, prip. ineho telieska. Bolelo / bolo v pohode? Na co sa "pripravit" (ak sa to da :D ). Dakujem

hettinka
25. máj 2020

Mala som teliesko MIRENA. Zavedenie bolo tuším počas menzesu, končil mi, takže trošku v tomto také nepríjemné. Dostala som injekciu a čípok, jedno od bolesti, druhé na zmäkčenie krčka maternice. Zavádzanie ako také nebolí, ale nebolo to príjemné, taký tlak a prišlo mi slabo. Bola som rada, že ma domov viezol manžel, neviem, či by som to odšoférovala. Do večera som spala (možno aj od tej injekcie). To však bolo nič, proti tomu, čo následovalo - pol roka krvácanie, pichanie v podbrušku, rozhádzané nálady, strata libida ... potom sa to ustálilo a nakoniec som teliesko nedala vybrať predčasne. Bola som v situácii, že som naozaj nesmela otehotnieť, tabletky som vrať nesmela kvôli pečeni, takže som to znášala... Menzes som mala celý čas, síce slabší,a le mala som každý mesiac.
Vyberanie nebolelo, ako ked vytiahneš tampón, proste nič ... a už nechcem žiadne hormonalne preparáty ani vidieť, telo sa spamätalo po pár rokoch, menzes konečne ustálil v normále, libido vrátilo (to trvalo najdlhšie).

dominushka23
25. máj 2020

v septembri tomu bude 3 roky co mam mirenu..zavadzanie dost neprijemne kedze som bola chvilu po sestonedeli..kojila som a menzes som nemala a ja som nechela cakat kym mi pride...prve co bolo sa ma dr.spytala ci som tu s niekym lebo ze mi moze prist nevolno..hlava sa mi jemne tocila,spinila som asi 3 dni...ale mna v ten den bolela celaaa .... to ako keby rodim take tlaky som mala dolu aj som ju mala opuchnutu jemne ...2 tabletky od bolesti zabrali, na druhy den som nevedela uz o nej vobec...akurat manzel sa stazoval ze ho to boli (precitliveny) 😀 takze som isla opat k dr a skraila mi ten povrazom co jej najviac mohla potom uz aj u manzela bolo vsetko oka....no ale menzes nemavam pravidelne niekedy ho nemam aj 4 mesiace..a niekedy mi presne kazdy mesiac pride 2-3x po sebe a potom zas dlho pokoj..a to mavam taky menzes ze 2 dni spinenie...asi len raz sa stalo ze som mala dlhsiy a silnejsi ...naladova nie som 😀 a na sex mam chut uplne v pohode ako aj pred tym

leuchtturm
25. máj 2020

zavedenie bolo dost neprijemne, ale dalo sa to prezit. Nasledujuce dva mesiace som stale krvacala a pribrala som sest kil. Podla gynekologicky vraj vdaka svojej chybajucej discipline, nie kvoli teliesku. Nemala som na to nervy a nechala som si to vybrat. Odvtedy mam pokoj.

redbee
25. máj 2020

Ahoj, ja som teliasko mala 3 roky a bolo to super! Mala som len slabučké špinenie počas troch dní ale inak uplná pohoda ani som nevedela, že som menštruovala. Bála som sa zavádzania ale dalo sa to vydržať, myslím, že oproti iným ženským bolestiam to nie je nič ;)) manžel sa nesťažoval on to vobec necítil. Asi tri dni som sa pripravovala na to, že mi to gynekológ ide vybrať a za sekundičku to bolo vonku. Bez stresu, bez bolesti. Fakt ja som bola veľmi spokojná. Menštruácia mi potom prišla načas a cyklus mám v poriadku. Určite by som nikdy nebrala tabletky. Z teliaska som nepribrala a dalo sa s tým robiť všetko. Určite to " neomína" ani " nezavadzia".

bluka2
25. máj 2020

Po pôrode zavedenie ani necítiť, inokedy neviem. Výber je ok, nabudúce si však vezmem vložku...

juliettka88
autor
24. jún 2020

@bluka2 myslis kratko po porode alebo zeny, ktore uz niekedy rodili? .. ja som stale nebola, kvoli korone nezavadzali a ja som medzicasom stratila odhodlanie 🙄

bluka2
24. jún 2020

@juliettka88 ano, myslela som na tej kontrole po 6. Týždnoch od pôrodu. Neboj sa... Je to otázka sekundy

den11
21. dec 2020

@redbee ahoj, píšeš, že manžel nič necítil..my máme technický problém, už mi raz šnúrku skracovali a teraz po menzese ju opäť cíti..neriešili ste nič také?