Aktuálne skúsenosti z Gyn - fiv v Nitre

koka231
18. máj 2015

Ahojte budem vdacna za kazu radu pomoc a chcela by som vas poprosit ci by ste sa podelili o skusenosti ako to prebieha aktualne v NR gyn five ....

Uz 5r nemozem zostat tehotna a Moj problem ktory mi zistili len pred dvomi mesiacmi je ze som bola na laparoskopii prefuku vajecnikou kde mi zistili priechodny len lavi vajecnik ci vajcovod pravy je uplne nepriechodny moj dr mi yeraz predpisal clostyl a duphaston a ak do troch mesiacou nezostanem tehu tak smer centrum ..mm spermie su v poriadku ....a tak planujem ze by som zasla do gyn fivu v NR lebo to mam najblizsie
mam VsZP a chcela by som sa spytat kolko ste platili a kolko vam preplacala poistovna ako dlho ste cakali na schvalenie ...a pristup zdravotneho presonalu v tomto centre dakujem za kazdu odpoved

alinaxx
18. máj 2015

@koka231 ahoj
ja tam momentálne chodím 🙂ako super prístup lekárov a sestričky.ja môžem len odporučiť 😉 dnes som tam zavolala som po et 22 deň mala som bolesti a do hodiny ma brali 🙂žiadne vyhováranie alebo neviem čo 🙂 robia tam vyšetrenia potrebné ale odber vajíčok a transfer embrya sa robí v ba ale ani tam to nebolo inak...ja pred nimi dávam klobúk dole 🙂sú to odborníci.riešime to s mužom od novembra ale ani raz za ten čas som sa nestretla s tým že by mi neporadili alebo nepomohli a to sa pýtam fakt milon krat 😉 na schválenie žiadosti sme čakali cca 3 týždne ale ja mám dôveru..ja mám nepriechodné oba ..celé nás to vyšlo 800e ale nerátam utroš ktorý musím ešte kupovať...navýši sa to možno o 100e muž má spermiogram dobrý..problém je len umna keď ešte niečo kludne sa pýtaj 😉

stefaniaj
18. máj 2015

@koka231 ahoj, ja som tam bola minuly tyzden 1krat, objednali sme sa s manzelom na 1. konzultaciu a zatial spokojnost.Hned ma aj vysetrili, zobrali stery a tento tyzden idem na odber krvi na dalsie testy.HP mi robila aj moja gyn, ale oni si robia svoje testy.Mali sme so sebou aj vysledky spermiogramu, dr.prestudovala,skonstatovala,ze manzel je taky zazrak 🙂 , ale aj tak bude potrebovat vysledky spermia robeneho u nich.Tak uvidime ci nam pomozu.My sa snazime skoro dva roky, moja gyn stale tvrdi, ze je vsetko OK len treba skusat a snazit sa...

martinkahc
19. máj 2015

@koka231 Ahoj. Ja chodim do GYN-FIV uz 4 roky. povodne som chodila vzdy len do BA, ale odkedy otvorili pobocku v NR tak na konzultacie, odbery a vysetrenia som presla do NR. Tiez to tam mam blizsie. Ale ako uz bolo spomenute na zakroky treba ist do BA. Moju ziadost schvalovala poistovna /vseobecna / cca 2 mesiace, ale aj kvoli tomu tak dlho, ze boli vianocne sviatky a pod. Prave vcera som si bola pre protokol a fuuu este teraz to rozdychavam 🙂 je toho dost. Ale lekarka je velmi trpezliva a odpoveda aj na tie iste otazky stale dookola 🙂 Dnes som si bola vybrat lieky a platila som 382,- eur a cca 1000,- eur by nas mali stat lekarke ukony. Aha a este ma napadlo, ze za kazdu navsetvu platime v ordinacii 10 eur.

majorosovalucia
26. máj 2015

ahojte,chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou. Po vysadení HK som asi 2 roky,snažíme sa dosť dlho a nič, partner bol už na testoch, je ok, testy absolvoval januar 2015,mne robili len niečo ,lebo mi do toho prišla operácia chrbtice mala som zlomený stavec, som 4 mesiace po operácii chrbtice. Počas tých 2 rokov nepravidelný menzes, ale od januára 2015 sa mi upravil na 28-30 dňový cyklus, beriem inofolic. Poslednú menzes som mala 18.4.2015, moje telo sa správa asi 3 týždeň akoby som bola tehot., minulý týžden 19.5.2015 som bola u gyn., HCG vyslo hraničné,ultrazvuk nič neukázal., tak sa čakalo. prvý tehot test som si urobila 1 deň meškania MS, vyšiel negat,čo mi je jasné už prečo. Včera som si urobila test 25.5.2015 a vyšiel pozit Cemio Gravitest10 som si robila,je tam slabá čiarka. No ale dnes ráno som začala krvácať, bola som u gyn. ultrazvuk nič neukázal a brali mi zase HCG. Myslím si,že buď ide o faloš.tehot alebo falošný test. Zajtra mám ísť znova, takže čaká sa. Fakt moje telo sa doposiaľ takto nesprávalo, žeby to znamenalo biochemické tehotenstvo??? Ak som nebola tehotná, tak som už rozhodnutá ísť do CAR. Som už objednaná do NR. Môj lekár sám mi dnes povedal,že nechápe čo to je, lebo porovnával ultrazvuky,všetko podľa ultrazvuku je ok. Aspoň jedna pozitívna vec je že neurochirurg mi schválil tehotenstvo. Aké máte skúsenosti?Ďakujem a prajem pekný deň.

majorosovalucia
26. máj 2015

@stefaniaj ahoj Stefania, mam pocit, že to čítam akoby som bola ja, lebo moj lekár mi to isté hovorí, nebyť spolužiaka gynekologa, ktorý mi už prehovoril do duše, takže 29.5.2015 idem na prvú konzultáciu.

annamary27
26. máj 2015

@majorosovalucia ahoj,mohlo to byť biochem.tehotenstvo,aj sa ti tam embryjko uchytilo,ale potom sa pustilo,preto to s tými testami.ja som to zažila párkrát pri umelom oplodnení.

stefaniaj
26. máj 2015

@majorosovalucia my ideme na 2 konzultaciu 22.6., to uz budu mat vsetky vysledky, tak uvidime co nam povedia a poradia 🙂 daj vediet ako si dopadla,mozno si uz tehu a uz ani nepojdes na konzultaciu 🙂 drzim palce

majorosovalucia
27. máj 2015

ahojte, dnes som bola znova u gynekologa, výsledky mam zo včera HCG 5 hodnotu, čiže mi zvrástlo,ráno som si robila test a opäť pozitívny,môj gynekológ to uzavrel,že toto je určite negat. výsledok a že mám normálnu menzes, no neviem,lebo Vám poviem,že sa cítim ako tehu-príznaky mám také presne,čo popisujú,mávam 3 týždne nevoľnosti. Myslela,som si,že ma pošle ešte na kontrolné HCG,ale nič, volala som spolužiakovi gynekologovi, čo si o tomto myslí, povedal,že je to celé divné,že dobre že idem do centra. Už to beriem ako bude,lebo nechcem sa zbytočne stresovať. Dám Vám vedieť ako bolo na prvej konzultácii.
ďakujem a pekný večer.

majorosovalucia
30. máj 2015

ahojte,tak prvú konzultáciu mám za sebou, pani Dr.Stenová bola veľmi príjemná, naozaj odpovedala na všetky moje otázky, k môjmu stavu sa vyjadrila,že to mohlo byť biochemické tehotenstvo. Po prejdení doterajších vyšetrení, čo mi robil môj gynekolog, mi budú robiť len pár špeciálnych testov,nakoľko mám 3 mesiace staré výsledky, partnerovi je potrebné vykonať opakovaný spermiogram. 26.6.2015 idem na druhú konzultáciu, už budú všetky špeciálne testy hotové. Mám z nej dobrý pocit, prvý dojem hodnotím pozitívne aj prístup aj všetko.
Treba myslieť pozitívne.
Jaj a ešte som tu na Modrom konikovi čitala o tej pani bylinkárke z Vrbového, uvažujem že za ňou pôjdem v juli. Neviem,či ste o nej počuli, bylinkami nič človek nepokazí, všetko s mierou. Prajem Vám pekný víkend.

stefaniaj
9. júl 2015

@majorosovalucia ahoj, tak nakoniec sa podarilo a si tehu?gratulujem 🙂

majorosovalucia
10. júl 2015

@stefaniaj ahoj,no ked sme sli pre vsetky vysledky do centra,ten tyzden som zistila,ze som tehotna.Novy gynekolog ma poslal na vsetky mozne spec. vysetrenia,kvoli 2 bioch.tehot.Zistili mi v krvi nejakumutaciu- isty druh trombofilie,chvalabohu nie tak agresivnej.Hned mi nasadil duphaston a picham si fraxiparin.Zatial je vsetko ok.Otehotnela som prirodzene.Dakujem a verim,ze sa to podari aj tebe .

stefaniaj
10. júl 2015

@majorosovalucia tak to je super sprava, drzim palceky nech je vsetko ok a uzivaj si tehu 🙂 este raz gratulka 🙂

chulia22
12. júl 2015

@koka231
Ahoj. Ja chodim do gynfiv do BA uz cca 3 roky, ale prestupila som do Nitry. Ak to mam porovnat, v BA som bola spokojnejsia, NR velmi nenavstevujem, skor pocestujem do BA.. Ja som cakala na schvalenie od VSZP asi mesiac, za injekcie, kt. Ta maju pripravit na umele oplodnenie som platila do 400 €, a potom podla potreby, ak este bolo treba nejake ine lieky. Poistovna preplaca samostatny ukon lekara, teda punkciu a vklad embrya (nie vklad mrazeneho embrya), ale ak chces napr. predlzenu kultivaciu, embryoglue, embryoskope alebo ine, to si hradis sama. Vsetko stoji od 150 € vyssie. Drzim palceky.

lmt
21. sep 2015

Pekný deň, ja som dnes bola na prvej konzultácii v Gyn - five v Nr, u pani doktorky Vondrákovej, bola milá, na všetky otázky mi odpovedala, aj sestrička bola príjemná. O týžden idem znova na stery, nakolko mi ich dnes robiť nemohla. Zobrala mi krv a uvidíme čo dalej podla výsledkov, partner bude musieť absolvovať spermogram.

majorosovalucia
21. sep 2015

@lmt to je dobrá správa, nech to dobre dopadne tie výsledky.

lmt
21. sep 2015

dakujem, od nich sa bude odvíjať další krok, ak bude všetko v poriadku čaká ma vyšetrenie priechodnosti vajcovodov, kedže to zatial nemám absolvované. Spermogram by mal dopadnúť na jednotku, kedže naposledy robený bol v poriadku. Mám obavy zo všetkého čo nás čaká, ale na druhej strane mám radosť že sa konečne zistí kde je chyba. Všetkým snažilkám držím palce.

stefaniaj
6. okt 2015

@lmt ahoj, aj ja chodim k dr.Vondrakovej.Prva konzultacia bola super, hned mi porobila vysetrenia,odbery,vsetko ok.Mali sme so sebou aj vysledky spermiogramu, ktore dr. zhodnotila velmi pozitivne,ale aj tak nam odporucila spermiogram v ich centre.Dohodli sme sa na dalsej konzultacii kedy uz budu vysledky vysetreni a spermia hotove komplet.Ked sme prisli na druhu konzultaciu, boli sme dost sklamani. Dr.nam zacala citat vysledky, ktore boli dost zle (zly spermiogram),tak sme sa zhrozili.Potom dr.zistila,ze to su vysledky ineho paru,,tak sa nam ospravedlnila, chapem stane sa...ale pokracovala tym, ze aj u mojho manzela su vysledky zle, takze nam ostava len umele oplod.Hned nam strkala nejake papiere na podpis a my sme nechapali,boli sme uplne zmateni,tak sme odpovedali,ze si to este premyslime.Dala mi este podpisat papier na hyfosy,ktore som zatial odmietla.Uvidim co bude dalej,teraz sme si naordinovali vitaminy a chceme este kontrolny spermiogram.Dufam,ze ty si mala lepsiu skusenost 😉

lmt
6. okt 2015

@stefaniaj my ideme na druhú konzultáciu až 19.10, dovtedy musíme mať aj spermogram hotovy. velmi som zvedavá ako to dopadne,dúfam že nás do ničoho nebudú tlačiť.

lmt
19. okt 2015

ahojte, dnes som bola na konzultácii, mali sme výsledky, no žial z mojej strany sú neni najlepšie,mám protilátky proti spermiám a aj vajíčkam. Pani doktorka mi odporučila dať si spraviť imunologické vyšetrenie nás oboch..a pokial budem súhlasiť aj laparoskopiu, aby sa zistilo či neni problém aj vo vajcovodoch. Podla nej by trebalo IVF ale uvidíme, možno by skúsila aj inseminácia pokial by som by som šla aj na tú laparoskopiu. Máte niektorá skúsenosť?

stefaniaj
19. okt 2015

@lmt neodporucala ti hyfosy u nich?Nam ked oznamila vysledky, tiez nam hned odporucila IVF,ale ked videla,ze s tym nie sme stotozneni, tak potom odporucala hyfosy a vyskusat inseminaciu.Momentalne sme si nasadili vitaminky a chceme poziadat o kontrolny spermiogram.

lmt
20. okt 2015

nie neodporučila, mám ísť na laparoskopiu do levíc ak teda sa tak rozhodnem..ale asi na nu nepôjdem. no tým padom inseminaciu robiť nebudú, kedže predtým by som laparku musela podstúpiť. ja tiež pokračujem vo vitamínoch, skúsim ešte bylinkárku, s kvapkami čo mi dala sa mi aj cyklus zlepšil...a tú imunologiu si dame spraviť určite, možno ak mi nasadia liečbu tak sa podarí aj prirodzene. Držím palce.

stefaniaj
20. okt 2015

@lmt ja tiez dufam,ze vitaminky pomozu a podari sa prirodzene🙂 aj tebe drzim palce.pa

annamary27
21. okt 2015

@lmt ahoj,nám v Nitre pomohol homeopat Šmidriak.

koka231
autor
23. okt 2015

@lmt ja som bola na laparke len to ma poslal moj gyn a dobre som urobila lebo takto by som sa dietata nikdy nedockala kedze mi pri niej zistili nepriechodne oba vajcovody ...jedem mi spriechodnili ciastocne a druhy sa im vobec nepodarilo takze ja som rada ze som diagnosticku laparoskopiu s chromopertubaciou podstupila viem ze prirodzene a ani s IUI neotehotniem ...ja osobne keby viem skor ze mam takyto problem tak to riesim hned a nie po 5rokoch snazenia
@stefaniaj
a vy chodite obe do NR dr. Vondrákovej?

rybkanz
23. okt 2015

@lmt ahoj, ak mas protilatky proti spermiam tak ti IUI nepomoze, to ti v centre nepovedali? Skus sa na to este raz opytat... Tento problem znemoznuje spermii dostat sa ku vajicku a pri iui ti spermie vlozia do maternice ale odtial sa musia same prebojovat k vajicku, a to mu znemoznia tie protilatky ktore tvoje telo tvori. Nechapem ze ti to nevysvetlili v centre... Ja nechcem byt za mudru, ale boli by to vyhodene peniaze a nie je lahke prezit potom ten neuspech... Prajem vela stastia pri rozhodovani.

stefaniaj
23. okt 2015

@koka231 ahoj, ano ja chodim k dr. Vondrákovej. Aj ty?

koka231
autor
23. okt 2015

@stefaniaj ano aj ja knej chodim teda uz dva krat som u nej bola na prvej a druhej konzultacii tak dufam ze u nej budem stale kedze o je velmi mila osobka ...uz ste odosielali aj ziadost na ivf ci nejdes na ivf?

stefaniaj
23. okt 2015

@koka231 aj my sme boli zatial na dvoch konzultáciách, vysiel nám zlý spermio, tak sme teraz nasadili vitamíny a chceme ísť na kontrolný spermiogram.Podľa výsledkov sa zariadime.Bola by som radšej keby sa podarí prirodzene 😉 Ty si sa uz rozhodla pre IVF?

koka231
autor
23. okt 2015

@stefaniaj mne nic ine nezostavalo kedze mam nepriechodny pravy vajcovod a lavy no uz asi len ciastocne ....no a mam este neijake zvysene hormony estrogen a progesteron sa mi zda a mm mal dobry spg len ze mal malo spermii tak musi ist este na kontrolny ale ze to moze mat aj zo stresu malo a on v tom obdoby bol v strese akurat ...hej mi sme sa uz rozhodly cakam na vyjdarenie poistovne v pondelok budu 4tyzdne ale uz je to na dobrej ceste tak verim ze buduci tyzden sa mi ozvu ze je to schvalene

lmt
23. okt 2015

Dakujem za rady...momentálne sa mi naskytla nová práca, možno budem mať aj lepšie myslienky v hlave...lebo som dosť vyčerpaná so snaženia.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre