Otehotnenie vďaka strave

majcu
7. mar 2018

Ahojte, podarilo sa niekomu otehotniet vdaka autoimunitnej strave,paleo, whole30?

maria1678
8. mar 2018

to neviem, ale kamoška nevedela viac než rok otehotnieť /neviem presne/, pritom zdravotne boli obaja ok a potom si obaja spravili detox a zanedlho sa im zadarilo

majcu
autor
8. mar 2018

mame idiopaticku sterilitu(bezdôvodnu) mali sme aj umele oplodnenie a nic a vraj ak sa dodrziava autimunitny stravovaci protokol je mozne otehotniet aj prirodzene

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaya47
8. mar 2018

Ja mam celkovo autoimunitne problemy a gynekolog mi poradil skusit bezalergenovu verziu paleo, ze aspon na 3 mesiace.
Zaroven som vtedy prechadzala dalsimi zmenami, uz nejaky cas chodila na psychoterapiu, rozhodla sa zmenit robotu a skratit uvazok, celkovo skludnit. Potom som pridala aj tu stravu, co bolo fakt super, uz ziadne nafuknutie, krasna plet, ... Citila som sa potom velmi zdravo a sama som tusila, ze uz to cele pojde, len musim este pockat na nahodu a coskoro otehotniem a hlavne donosim (mala som problemy aj donosit).
A tak sa aj stalo, konecne som v pohode otehotnela, uspesne donosila a vdaka celej tej zmene som sa citila velmi zdravo. Po nejakom case som paleo prestala dodrziavat, ale dost to moju stravu ovplyvnilo (prirodzene bezlepkove obilniny, vela zeleniny a ovocia, ...).
Od porodu uz presli 2 roky, stale sa citim velmi zdravo, aj moja autoimunita je uplne v remisii. Som znova tehotna, otehotnela som na druhy pokus, aj to tak trochu neplanovane ;)

No a moj nazor, co pomohlo: strava je len jedna zlozka, creva je treba dat do poriadku (a inak plet je potom odrazom criev), treba vsak pracovat aj so svojou psychikou (napriklad sa snazit zbavit uzkostlivosti), vediet si oddychnut, sportovat, proste celkovo dat telo do poriadku a kludu.

Drzim palce 🙂

jaya47
8. mar 2018

@majcu A kto ti to poradil? Moj tip je Marsik? Mne tu stravu poradil on a bola som za to velmi vdacna 🙂

majcu
autor
8. mar 2018

@lenkakravcova
@jaya47
ooo kiez by aj nam toto pomohlo lebo uz ozaj neviem co viac spravit. Aj ked neviem ako tolko vydrzim na autoimunitnej strave kedze sa moze len zelenina a maso/ryby.
Hlavu mam cistu 🙂 pracu pohodovu, nenarocnu, hybeme sa vela.
No praveze Marsik nie, ale uz som bola zufala, a niekto tu na konikovi spominal ferlity.sk, tak som tam zaslala vysledky a oni jedini z tadial vycitali ze by bolo vhodne prejst na tuto stravu. Subjektivne mi nic nie je, ani obezna nie som, nejedla som vyprazane, nepijem, nefajcim. Tak reku za vyskusanie nic nedam, no ta strava je sialena, tak som chcela vediet, ci realne niekomu pomohla.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre