Proces mimotelového oplodnenia

bbarca1
2. sep 2016

Ahojte..S manželom musíme po roku a pol snaženia nakoniec podstúpiť umelé oplodnenie...chyba je na manželovej strane :( máme za sebou už tri spermiogramy...vstupné prehliadky..testy na protilátky..a mnoho iných vysetreni.chcem sa opýtať žienky... koľko ste čakali vy, kým ste sa dočkali zákroku a vloženia embryí??? Ako dlho sa čaká na schválenie poisťovne?Ďakujem za odpovede

furstik
2. sep 2016

@bbarca1 ahoj ;) U máš je tiez problém u manzela. :( Nám schválili ziadost do 3 tyzdnov (VsZP). Následne som začala so stimuláciou- od 5.8. a na budúci týždeň budem mať odber vajíčok. Za 5-6 dni by som mala ísť na vklad. Ale môžeš stimulovať aj kratšie. V centre ti to naplánujú a povedia aj možnosti.

bbarca1
autor
2. sep 2016

@furstik z celého srdiečka prajem, aby vám to vyšlo na prvý raz 🙂 ...mám z toho trosku stres...a som aj taká trochu nedockava...vlastne prvé sedenie sme mali už pred dvoma mesiacmi...tam nám lekár povedal,ze musíme ešte dva mesiace počkať a spraviť ďalší spermiogram a až potom sa môže poslať žiadosť do poisťovne...Takže znova musím čakať kým to poisťovňa schváli... :( ... no ja už dúfam,ze potom to bude mať rýchly spád a konečne sa dockame

furstik
2. sep 2016

@bbarca1 ďakujem 🙂 verím, že aj vy budete uspesny ;) aj ja som bola nedockava a zvedavá, kým to nezacalo. Našťastie to ide (aspoň pre mňa) rýchlo odkedy som začala stimulovať. Manželovi robili spermiogram hneď pri prvej konzultácii. O 2 týždne na to sme posielali žiadosť do poisťovne.

bbarca1
autor
2. sep 2016

@furstik no už aby to bolo...idete si dať zaviesť iba jedno embryo alebo dve? A tu žiadosť posielalo centrum,ci vy osobne?

furstik
2. sep 2016

@bbarca1 neboj, ani sa nenazdas a už to začne ;) dáme iba jedno....žiadosť sme vypísali v centre, odtiaľ ho oni poslali do poisťovne a keď bola schválená, tak mi zavolali z centra a dohodli sme na konzultácii s koordinátorkou IVF.......Ale neviem či to takto prebieha v každom centre. Skús si nájsť diskusiu o centre, do ktorého chodíte vy.

bbarca1
autor
2. sep 2016

@furstik dobre 🙂 veľmi pekne ti ďakujem za info 🙂 my sme sa rozhodli pre dve...tak uvidíme či nám pánbožko dopraje a zahniezdi sa aspoň jedno ...

furstik
2. sep 2016

@bbarca1 rado sa stalo 🙂 držím palce a prajem veeeeeeela trpezlivosti ;)

bbarca1
autor
2. sep 2016

@furstik ďakujeme :-*

jenna333
30. sep 2018

@furstik môžeš mi prosím povedať, kedy ste šli na prvú konzultáciu a čo všetko ste pred schválením absolvovali, pripadne, ktoré centrum

furstik
30. sep 2018

@jenna333 ahoj🙂, na prvu konzultaciu sme isli v polovici juna. Mali sme spravene spg, hormonalny profil, folikulometrie. V centre dorobili odbery iba mne (nepamatam si presne uz na co konkretne) a znova spg manzelovi. Boli sme v Helios Martin.

jenna333
1. okt 2018

@furstik a potom ste schvaľovali žiadosť? Či už pri príchode do centra?

furstik
1. okt 2018

@jenna333 tuším sme tam išli o 2 týždne od prvej konzultácie, podpísali žiadosť, ktorú oni poslali do poisťovne. Keď bola žiadosť schválená, tak mi zavolali a dohodli sme sa, kedy prideme do centra.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre