Umelé oplodnenie. Ako dlho to trvá ?

varkondyb
15. nov 2010

Prosim Vás kto mi vie povedať ako to je s umelým oplodnením. S manželom sa už veľmi dlho snažíme a nakoniec sme zistili že manžel nemoze prirodzene opledniť ženu. Tak teraz uz asi pol roka chodime do VIF. Od zajtra by som mala začať brať injekcie Bravel a dalšie lieky. Neviete mi aspon priblizne povedať ake dlhe obdobie nás este čaká, ked ja som v poriadku, pokial pride k oplodneniu. Ja sa vždy pýtam lekára ale ten mi len povie že za každou návštevou u neho ma bude informovať čo bude nasledovať.

cikyta
15. nov 2010

Neviem,čo je VIF a ani nepoznám inj.Bravel,takže netuším,akú máš stimuláciu. No idem odpovedať priamo na otázku:
Ked prídete s partnerom do caru,tak zhruba mesiac (1 cyklus) sleduju a vyšetruju ženu+parterove spermie.Potom,ak sa dr.rozhodne bezpodmienečne z výsledku urobiť IVF,či IUI,tak sa to na další mesiac urobí (poprípde sa to 2-4 týždne posunie skrz žiadosť do poisťovne pri IVF).

barchee
15. nov 2010

@varkondyb to záleží na viac veciach - aký protokol budeš mať - to znamená, ako dlho si budeš pichať injekcie do času, kým budú vajíčka vhodné na spustenie ovulácie. To môže trvať 10-13 dní - to krátky protokol, alebo to môže trvať cca raz toľko - čo je dlhý protokol, všetko závisí od toho, ako kvalitných a koľko sa ti vytvorí vajíčok a koľko z nich bude zrelých a koľko z nich sa oplodní a koľko z nich sa bude dobre vyvíjať do štádia,kedy ti ich budú môcť vložiť - hovorí sa tomu embryo transfer - skratka je ET. Ak sa ti vytvorí vajíčok príliš veľa, hrozí hyperstimulačný syndróm - OHSS, ktorý je dôvod k odloženiu vkladu embryjok o mesiac-dva - alebo čas, ktorý určí lekár. U nás samotné IVF - manžel mal máličko sperrmii - ja som zdravá - trvalo od stimulácie po vklad cca 20 dní, ale nemali sme predĺženú kultiváciu embryí, lebo som ich mala len 2 a obe mi vložili na 4.deň po odbere a oplodnení. Ak je aj predĺžená kultivácia, trvá to o pár dní dlhšie po ich vklad. Počas stimulácie sa mi vytvorilo 8 vajíčok, z toho 5 bolo zrelých oplodneniaschopných, z tých sa dobre delili len 2 a tie obe mi vložili, jedno bolo 5 bunkové a jedno 8 bunkové, nievieme ktoré sa uchytilo, ale hlavné je, že sa uchytilo a v januári čakáme chlapčeka 🙂 Nájdi si témy o IVF, je tu ich veľa v snažilkách, baby ti popíšu svoje skúsenosti - moja je jedna z tých bezproblémových, ale bohužiaľ nie vždy to tak býva 😔 Veľmi ti držím palce 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre