Darček na krst - obchody v Banskej Bystrici

7. okt 2023

Ahojte dievčatá, poraďte prosím čo kúpiť na krst, viem, že sa zvyknú dávať retiazky a tak, ale to moc nechcem, možno len prívesok keď tak..rozmýšľala som, že peniaze a niečo ešte ako napr. nejaký pekný ruženec možno alebo krížik? Kde v BB ste kupovali nejaké dary na krst? Ďakujem

vera0404
7. okt 2023

V BB neporadím, ale napíšem vlastnú skúsenosť. My sme mali krstiny tento august a potešilo nás okrem iného aj prívesok zo zlata - začiatočné písmeno mena malého a krstní rodičia dali vyrobiť drevený krížik malému na pamiatku s menom, dátumom a v ňom bola taká skrýša na peniažky. Veľmi originálne.

nevenka
7. okt 2023

Ak chces krizik, ruzenec, byva aj kriz s modlitbickou pre deti, mozes zavesit nad postielku - predajna Spolok sv. Vojtecha alebo hned vedla je Rosa. To su krestansle obchody. No a potom klasicke zlatnictva, ak zlaty privesok.
Nase deti dostali krizik, na 1.sv. prijimanie dostal syn retiazku a privesok, zaciatocne pismeno jeho mena. Ale mne by sa pacil aj privesok - Panna Maria, nieco jednoduche...dievcatkam krstna mama kupovala nausnicky. Starki potom ten krizil.

karolinakk
8. okt 2023

Spolok sv Vojtecha na Lazovnej

autor
8. okt 2023

Ďakujem, pôjdem sa tam pozrieť 🙂