Pôrodnica v Banskej Bystrici

beba1222
7. sep 2023

Ahojte žienky.. Aké máte skúsenosti z bystrickej pôrodnice v tomto roku? Čaká ma to v októbri a rozhodujem sa medzi BB a ZV. Dá sa v BB zazmluvnit pôrodnik? Akí sú tam doktori, sestričky, pôrodné asistentky.. Chodí aj laktačná poradkyňa?
Som prvorodicka, budem vďačná za každú radu a skúsenosť
Ďakujem ❤️☺️

nevenka
7. sep 2023

@beba1222 rodila som tam 4x, naposledy v januari tohto roku. Za mna v pohode. Novorodenecke sestricky ako ktore. Ale lekari v porodnici a porodne asistentky v pohode. Ale ja som rodila stale pri jednom lekarovi, prvy raz nahodou, druhy raz som ho mala zazmluvneneho, ale to boli roky 2013 a 2015, a dalsie deti som chodila uz ku nemu na poradne, lebo som mala vysoky tlak a musela som rodit skor oba razy, takze k primarovi Hudecovi, ale aj jeho manzelka je super, aj dalsi lekari, co tam boli. Co viem, tak nezazmluvnuju uz, mne ale bol ochotny ist k porodom a zobrat si ma na starost, ked uz som rodila 2x pri nom, ale bolo to tak, ze som prisla do jeho sluzby na planovane vyvolavanie.
Vraj ju prerabaju, tak teraz neviem, ako to tam vyzera. Ale tak vybavenie take stare, ale mne to nevadilo. Bonding byva trochu problem, ale naposledy som mala vyse hodiny bonding telo na telo. Maju malo sestriciek a porodnica je na inom poschodi ako sestonedelie a sestriciek, co dozerat maju na deticky a mamicky, je malo a nestihaju aj to aj hento. Co je velka skoda. Stacilo by, aby boli v sluzbe viacere, ale...setri sa na nespravnych miestach.

nevenka
7. sep 2023

A urcite odporucam nadstandardnu izbu, v dobe covidu v 2020 a potom chripkova sezona 2023, bolo to na nezaplatenie. Ale aj tak celkovo, sukromie. 3 z mojich 4 deti mali problem s dojcenim, no v tomto si myslim, ze sestricky moc nepomohli. Ale ja som si nasla svoj sposob. Hoci ani Mamila s tym nesuhlasi. Odhcadzali mi deti viac menej na flaske s UM, ale rozkojila som sa potom doma a kazde kojila cca do 20 mesiacov.

angeli121212
7. sep 2023

@nevenka aj ja som tam rodila tento rok v januari možno sme sa aj videli ktovie 😊

angeli121212
7. sep 2023

@beba1222 k porodnici ja som prenášala takže mi pôrod vyvolávali ale bolo to v pohode a celkovo na pôrod mám velmi dobre spomienky. Lekári sestričky aj pôrodné asistentky boli super, rodila som keď sa striedala smena 😂 potom na šestonedelí sestričky tiež super ale na novorodeneckom nič moc jedna dve super ostatné no také....

angeli121212
7. sep 2023

@nevenka tiež sme boli najskôr viac na UM a potom sa mi riadne spustilo mlieko

prunee
7. sep 2023

Ako citam sa tam vela nezmenilo. Ja som v BB rodila pred 10 rokmi, lekar aj porod super, ale sestry teda nic moc, stres z dojcenia, domov na UM, ale ako uz bolo napisane, doma, v klude sa nam dojcenie krasne nastartovalo.

karolinakk
7. sep 2023

@beba1222 rodila som teraz v auguste v BB mala som krasny porod bez poranení … na 100% odporucam zazmluvnit pôrodnú asistentku, ona je s tebou celu dobu, dr príde až na tlačenie.. odporucam Kristinku Lacovu alebo Misku Malikovu.. obe top 🙂

karolinakk
7. sep 2023

@beba1222 domov som odchádzala s plne kojenim dieťaťom pre poznámku k vyššie hovorenemu.. a sestričky ma podporovali, vôbec nenútili/nepreverovali UM.. ale odporucam si naštudovať o laktacii dopredu a ísť tam s informáciami, nespoliehať sa na tie ich.

tinka161
7. sep 2023

môžem porovnať porodnicu MT s porodnicou v BB. v MT som rodila pred 8mimi rokmi a myslela som si, že nič lepšie neexistuje. Pred mesiacom som rodila v BB a to bolo ešte lepšie. Poviem ti úprimne, tie pôrodné boxy tam vyzerajú hrozne, ostala som taka dosť v šoku. Za to personal to bola topka. Doktor Melichercik bol úplne suprový, pôrodná asistentka tiez. Bonding úplná samozrejmosť.
Bola som na nadštandarde a odporúčam každej, máš tam úplný kľud. Laktacna tiež parádna, všetko pekne vysvetlila a domov sme odchádzali bez nutnosti dokrmovania UM.
Inde ako v BB už rodiť nebudem 😄