Dá sa dať do štátnej škôlky v Bratislave prihláška aj inokedy ako v máji?

alex2019
26. jún 2022

Ahojte, chcem sa spytat, ci je mozne z vasej skusenosti dostat dieta do statnej skolky aj napr od januara? Viem, ze prihlasky sa oficialne davaju v maji, len teda vtedy sme este o statnej neuvazovali, teraz chodi do sukromnej a stale napr nie je odplienkovany, tak to ani neprichadza zatial do uvahy. Len by ma zaujimalo ci myslite, ze to ma vobec nejaky zmysel riesit alebo potom az dalsi maj.

titla
27. jún 2022

@alex2019 Ano, mozes. Ja mam 3 rocne dieta, do 4 skolok v BA ho neprijali. Tak som mimuly tyzden obvolavala dalsie skolky, kde som povodne nedavala prihlasku. Dieta mi do jednej vzali. V inej mi riaditelka povedala, ze to mozes skusat pocas roka, deti rodicia zo skolok odhlasuju z roznych pricin a im sa uvolni miesto.

joesvk
27. jún 2022

Do 15. septembra je možné dieťa prihlásiť. Aj s tým, že sa môžeš dohodnúť, že napr. príde v septembri na jeden deň, aby ho mohli dať do stavu. A potom dáš až od januára. Ale ak neprihlásiš do 15.septembra,nedostane škôlka na dieťa peniaze od štátu, takže nemajú motiváciu ho potom zobrať.
Na dedinách, kde nemajú dosť detí, zoberú niekedy aj počas roka, lebo bojujú o prežitie.

alex2019
autor
27. jún 2022

@joesvk takze ak by sme ho chceli dat od januara tak by sme to mali stihnut s prihlaskou do 15 septembra, rozumiem tomu spravne?

joesvk
27. jún 2022

@alex2019 Áno.

mogaa
27. jún 2022

@alex2019 no jednak nemá ešte 3roky a jednak nie je odplienkovaný......to čo píšu v predch.príspevkoch sa týka už 3ročných detí....teraz ti nevezmú do stavu 2,5ročné dieťa, pokiaľ tam majú ďaľších 20detí v poradovníku čo sú staršie.....teda ti nikto ani nebude držať miesto do januára.....ale vyskúšaj.....oficiálne sú všade prihlášky v máji, ale v septembri sa nejaké miesta vždy uvolnia, lebo mamičky si dávajú obvykle viac prihlášok, takže potom berú dieťa mamičky čo zavolá alebo dieťa z poradovníka čo nevzali....ale šanca že ti budú držať miesto do januára je minimálna---

joesvk
27. jún 2022

Sama som to riešila. Chcela som dať dieťa od 3.rokov, čo vychádzalo od februára.Sami mi v škôlke navrhli, že musím prihlásiť do 15.septembra. A najlepšie by bolo, keby som aspoň na 1-2 dni ho dala v každom tom mesiaci do februára.
Autorka, skús na začiatku septembra to riešiť.

alex2019
autor
27. jún 2022

@mogaa on uz ma 3, v marci mal.. s tymi plienkami to u nas je take pomalsie ale uz je aj v skolke posledne 2 tyzdne bez plienky tak verim, ze je to na dobrej ceste 🙂