Potraviny v Českej republike

16. feb 2024

Je pravda že sú tam lacnejšie potraviny ako na Slovensku a aj lacnejšie služby ?

diewcatqoo
16. feb 2024

Takto... co sa tyka sluzieb, zalezi od lokality. Je jasne, ze vo vychytenejsich lokalitach (Praha, Brno a okolie), kde sa sustreduje viac ludi a je vyssia pracovna sila, su tie sluzby o nieco drahsie, nez dajme tomu v Usti, kde skapal pes. Co sa tyka potravin, nieco je lacnejsie, nieco drahsie, nieco uplne porovnatelne. Zalezi od toho, kde je prave na co akcia.
Napr. mna stale prekvapi, ked dojdeme na Slovensko, ake drahe su Pribinacky. Ked je akcia, viem tu kupit Pribinacika za 15 korun, na SK som videla uz aj za 1,50 Eur 🙂

lavender94
16. feb 2024

Služby asi nie. Záleží samozrejme na lokalite, ako aj na SR, ale celkovo mám pocit, že su služby drahšie. Potraviny záleží ako čo, niečo je v ČR výrazne lacnejšie, niečo drahšie, ale suma sumárum to asi vyjde rovnako. Ako ak niekto býva pri hraniciach, asi sa oplatí porovnávať ceny s podľa toho ísť bud za nákupom alebo nejakými službami, ale celkovo je ten život dráhy asi rovnako ako na Slovensku. Len tie platy su o čosi lepšie.

autor
16. feb 2024

@diewcatqoo a nie je to tak že v každom obchode stojí tá jedna konkrétna potravina rovnako? Aj Brno aj Liberec aj havirov

diewcatqoo
17. feb 2024

Pisala som, ze tie regionalne rozdiely su predovsetkym v sluzbach. Ale aj v obchodoch sa to moze lisit, rovnako ako na Slovensku. V malej dedine, kde su jedny potraviny, su urcite drahsie ceny nez vo vacsom meste, kde je ta konkurencia vyssia.