Ahojte baby 🙂
Chcela by som sa spýtať ako ste schudli 🙂...viem najlepšie je zdravý presný jedálniček a pohyb ...ale to mi nevychádza ..tak či nemáte nejaké skúsenosti....schudla by som nejedenim 3h pred spaním?..a ešte k tomu dajake cviky 🙂
Každé tri hodiny mi jesť nevychádza 🙂lebo skoro vstávam na autobus do školy a neskoro zasa chodím domov 🙂... Budem vďačná za každu radu😁
.
Kalorické tabuľky , myslím , že ti určite nepomôže nejesť 3 hodiny pred spaním ak sa pred tým nepraskas hocičoho ... neprekračuj svoj denný príjem kcal a nájdi si nejaké cvičenie čo ta bude baviť , na internete je ich kopa ... alebo si chod zabehať , určite nechudni spôsobom , že vylúčis úplne prílohy a pečivo , treba jesť všetko s mierou , variť zdravšie , nepoužívať toľko oleja zbytočne , mastné veci , veľa sacharidov ... zaradiť bielkoviny , vlákninu a potom to už pôjde 👍
@leuska170909 ahoj v mojom prípade som schudla tak že som si uvedomila v čom bol problém - jedla som neskoro večer ...... Teraz jem raňajky obed okolo 3-4 niečo ľahké ja mám cereálie z obsahom kde čoho a potom nič ohryzam nechty ... Samozrejme pohyb cvičím ale nic drastické.. bežím s kočíkom ale len toľko koľko detí dovolia..... Ty by si mohla cestou na autobus
@leuska170909 priprav si stravu den dopredu na cely nasledujuci den. Ranajky si mozes dat v autobuse a v skole mate tiez prestavky. Premyslaj o tom ako to das a nie ako sa to neda🙂
mala by si jest mensie porcie aspon 5x denne...ak budes jest malo spomali sa tvoj metabolizmus a nebudes nic spalovat...takze to ked malo jes a aj tak nechudnes funguje takto...Potom t aprepadne zrava a kila su spat
Myslim ze to je vysoko individuálne, ja chudnem ked jem tri jedla denne a nezerem vecer. Pre mna je pat jedal vela na zaludok aj ked male porcie. Skus co bude tebe vyhocovat
@sasanka605 ranajky obed a vecera a dve svacinky (zelenina, jablcko, jogurt..nie 5 hlavnychchodov) :D
@kitycat dik mojmu zaludku to nesedi a nie ze by som neskusala. Ale dakujem ze si o mne myslis ze by som chcela zjesť 5 hlavných chodov 🤣
...sa zatni a skus nejaku rychlu dietu, no nie je to zrovna najzdravsi sposob, ale na rychle schudnutie super, zaludok sa stiahne, cca 10 kil po dvoch tyzdnoch minus, zvyknes si na vela zeleniny, aj celkovo menej jest a da sa to v pohode udrzat dlhodobo bez nejakeho hladovania a obmedzovania, ale tak jasne ze sladkosti a ine prazdne kalorie musia z jedalnicka prec. U mna to fungovalo, takze za seba budem zastancom takejto rychlej diety, drzala som dvojtyzdnovu dietu, dva tyzdne som to zvladla, ale tak nebolo to zas ziadne hladovanie, schudla som z 85 na 72, boli to poporodne kila, ale k predorodnej vahe som sa uz nedopracovala...
ja mam celkom slusnu nadvahu a kazdy novy rok som si davala predsavzatie, ze schudnem a nic. minuly rok mi internista povedal, ze su urcite podmienky, ktore treba splnit,a by bolo chudnutie uspesne. uz si nepamatam, co to bolo okrem jednej veci, ktora ma hned zaujala. a to je, ze je dobre mat partaka na cudnutie. nemusi s tebou chudnut, iba by si mala mat nejaku butlavu vrbu, ktora ti pomoze hlavne ked mas krizu. mne nikdy nikto nepomahal, este by som povedala, ze mi viac skodili. vyjedanie sladkosti, ani za svet mi doma nechceli jest nieco zdavsie a ja nemam rada varenie a nedokazala som si denne robit zvlast jedlo pre seba. atd. no tento rok paradoxne, ked som si nedala taketo predsavzatie, bola som nutena zlepsit stravovanie, elbo po sviatkoch mi dost zle travilo. neviem kedy som zacala, ale niekedy druhy januarovy tyzden. treti januarovy tyzden mi kamoska povedala, ze zacali so setrou a jej kamoskou chodit do fitka. tak som sa pridala. vyzerame aj celkom komicky 😀 4 gulky popri tych vysportovanych telach 😀 . to je to najlepsie co sa mi prihodilo. som v partii bab, co chudnu. je to trochu komplikovane, lebo obcas robim, preto s nimi nemozm ist. teraz kamoska, co nas vozi, ide do kupelov, cize nema nas kto vozit. tiez tento tyzdens om na OCR s dceroua buduci tyzden ma mm poobedne a enmam s kym nechat malu. takze neviem ako to bude. no zatial za 5t mam dole 4,5kg, co ej clekom uspech. teraz zas za 2 dni 300g dole.
nie som schopna ddrziavat nejaky presny jedalnik amm nepravidelne sichty a preto v tomto nedokazem amt pravidelnost. no snazim sa vyhybat sladkostiam ( moj velky problem ), ale nei uplne. v robote, ked mam chut, mam v zalohe 7 zelatinovych cukrikov. pripadne mavam doma aj cokoladu, ale nemam ju moc rada. minule pred ms som zrazu dostala chut na ladove gastany, co ja ich nemusim a tak som si to kupila a zjedla. obcas si hodim do ust haslerky, aj koli dychu ( mam chronicky kasel ), pouzivam aj klasicke,a j tie v krabicke bez cukru,a le klasika sa mi zda silnejsia. a tiez mi pomahaju s travenim. ked mam krizu, pijem zelenu kavu. no s touto kavou opatrne, moze zvysovat cukor v krvi. mala by sa rano nalacno a poobede,c i vecer. ked som ju tak pila, bolieval ma zaludok a rano ani nemam chute, tak ju pijem skor pred obedom a neskor poobede.
co sa tyka stravy, snazim sa jest zdravsie potraviny, teda neiktore 🙂 a nezjem toho vela. mam celozrnny chlieb toustovy, ale je skoro 2x tak velky, ako bezne byvaju toustove chlebiky. na ranajky som mala 1ks opeceny na panvici s troskou oliv. oleja. to mi chuti. casto si nan dam platok sunky a platok nizk, syra. dnes som mala rybaciu pomazanku, co dala minule recept na insta Surovcova, ale az tak mi nechuti ( ryby v konzerve, horcica a tvaroh - dala som nizkotucny ). k tomu zeleninu. na obed ako kedy. v robote mam obed a musim nan chodit. tak zlen neico - vacsinou maso, zeleninu, prilohy len cast ( vynimocne aj celu ). dokonca som 1x mala aj nejakehalusky, lebo cih milujem. jedavam tak 4x za den s tym, ze rano cez pracovne dni pijem najskor kavu so steviou a sojovym mliekom ( to je trosku prisladene cukrom ) a ranajky si dam,a z ked odvediem dceru do skoly. v robote mam naraz kavu aj ranajky. potom klasika obed, olovrant a vecera. niekedy dam na olovrant nieco moc lahke, preto veceram skor a do postele chodim neskoro, tak si dam este nieco vecer. no vacsinou nieco jednoduche hodim do ust. okrem vecera sa snazim,a by v kazdom jedle boli aj sacharidy ( nie tie jednoduche pridavne cukry ) a aj bielkoviny.
ked nechodim do fitka, tak cvicim doma. teraz som nielen na ocr,a le aj nachladnuta. teraz vdaka chorobe mi pulz zbytocne vysoko vyskakuje. kaslem jak tuberak, no aj tak zatial cvicim, no neprehanam to.
skusala som vselico a teda tie rady co su na nete niekedy efunguju a co je blbe,a ni opak tychto rad nie vzdy funguje. no s cvicenim to robim tak, ze 3x za tyzden, len aby som sa viac hybala. su to aerobne cvicenia skombinovane s posilovanim. telo potrebuje aj oddych naregeneraciu svalov. a teda nie ej dobre zacinat moc tvrdo podla mna, lebo casom sa dostavame do fazy, ked prestavame chudnut a treba pritvrdit. preto je dobre si nechat rezervu. este by som chcela zacat plank. to sa mi zda super a dost tazke. no je to chvilka,ale akosi an to zabudam. na jar zacnem jazdit na bicykli.
to je taky moj pribeh, hlavne tohtorocny. zatial sa mi to paci a vyzera to dobre. budem rada,a k to takto pojde dalej. uz roky sa mi nepodarilo dat dole 4kg a uz vobec nei, za mesiac.
a jedna rada, nezacinaj s chudnutimpred ms. neviem ako ty, ale ja v tomto obdobi vzdy zlyhavam a napchavam sa. potom neviem skoncit. lepsie je zacat pocas, ci ms, ked opadnu chute. ked ta opat chyti PMS, uz mozes byt nadstavena na dietu tak, ze lepsie odolas.
Ahojte mám problém s chudnutim a pevnou vôľou... A tak som sa aj kamarátkou rozhodla že založime instagram kde si budeme navzajom pomáhať.... budeme veľmi rady ak by ste sa pripojili. Skúsenosti rady aj podporu s pevnou vôľou a vytrvalosťou skúsme prekonať spolu 🙂 na instagrame pod @chudneme_zas_a_znovu 🙂 budem velmi rada ak sa pridate,,,, zacnete sledovat a spolu sa tam budeme deliť o uspechy
@leuska170909 aj mňa to zaujima