Chudnutie po pôrode

adinaty
28. feb 2022

Ahojte,
Už ozaj neviem čo - pred pôrodom som cvičila (nič prevratné ale bola som spokojná so svojou postavou) mala som 62 kg. Počas pôrodu som pribrala na 80 a z keď som odchádzala z nemocnice mala som 72kg. Počas prvého mesiaca keď som aj kojila to zliezlo na 70kg (občas to skočilo aj nižšie). Tak znova som sa pustila do cvičenia (na tele už pozorujem zmeny, čož je super, aj viac vládzem) ale váha ani za toho pána nejde dole. Stravu sa snažím držať na uzde. Ale váha mi stále kolíše medzi 70-71kg. Po pôrode mám 2 mesiace. Kedy začne pôjde reálne váha dole?
Ďakujem.

domireb
28. feb 2022

@adinaty kojíš?

sono2
28. feb 2022

@adinaty mala som váhu ako ty ale som vysoká, ved to je jedno
Riadne som dala váhu dole do roka z toho dôvodu že som musela fakt radikálne obmedziť jedlo, žiadne sladké a posledné jedlo o 17 tej a aj cez deň podstatne menej ako predtým.
A nevidela som dôvod to robiť 2 mesiace po pôrode

zafir01
28. feb 2022

@adinaty ja len ze... Úplne rovnako som na tom. Pred pôrodom som 6 krát v týždni nechávala a cvičila. Mam 5 týždňov po pôrode a váhu presne ako odpisuješ. Výšku mam 164. Akurát som rodila s 83 kg. Teraz váha 70 až 71.. Ale úprimne, okrem toho ze mam tri drží, dom, a muža stále preč, teda viac sa mi tam aj okolo domu, tak nerobím pre seba zatiaľ nič špeciálne. Ešte necvicim. Max také rýchle prechádzky.
Teraz som prestala dojčiť. Už som to nedávala, musela som stále dokrmovat a mlieko sa strácalo.
Takže snažím sa stravu trochu krotiť.
Myslím, že v mnohom stále zasahujú hormóny.
Skus stiahnuť kalorické tabuľky, čo neješ malo, alebo veľa.
Ja som teraz rodila štvrtý krát. A vždy do tých 3 mesiacov ta váha nešla dolu, až potom sa to rozbehlo.. Akoby mi telo strajkovalo.

pandorra
28. feb 2022

Mne sa váha upravila na pôvodnú do roka. Z kojenia som nechudla, ale kojila som krátko. Cvičiť som začala pár mesiacov po pôrode a postava sa mi spevnila.

adinaty
autor
28. feb 2022

@domireb nie uz nekojim.

@zafir01 takze hovorim ze nemam byt zufala ze sa to rozbehne? Kaloricke tabulky mam, mala som aj predtym ;)

zafir01
28. feb 2022

@adinaty určite áno. Bol to tvoj prvý pôrod?

domireb
28. feb 2022

@adinaty ja som kojila 2.5mesiaca, dovtedy šla váha neskutočne dole. Dokojila som, priberala som ešte aj keď som pozrela na jedlo (a to som denne nachodila kilometre s kočíkom, jedla normálne). Až na 3.5 - 4 mes. prišli zmeny, došiel menzes, začali padať vlasy, prišla už nočná únava atď. a zastavila sa aj váha, už cielene pohyb/strava viem dať niečo dole. Preto usudzujem,že keď sa ti dá telo hormonálne do poriadku, tak až vtedy sa dá racionálne upraviť aj váhu, dovtedy asi proste vydržať a vytiahnuť tepláky.

adinaty
autor
28. feb 2022

@zafir01 hej hej preto sa pýtam "debiliny" 🤣

zafir01
28. feb 2022

@adinaty v pohode.. To sa aj časom upraví. Do tých 3 mes, ak aj nedojcis, sa v tele aj tak hormóny bláznia. Nie každej sa hneď darí zhadzovať kila. Mne to vždy kleslo až po tých 3 mesiacoch, nech som robila čokoľvek.. Samozrejme skus tu stravu strážiť, koec tekutín. A spánok kedy sa dá (aj to vplýva na to, že sa nedarí znížiť váhu, no prvé týždne viem, aké to je ťažké s tým spánkom)
Keď sa to rozbehne, potom to už ľahko pôjde, keď dodrzis racionálnu stravu a zdravý pohyb

patresska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz