Chudnutie - tipy a rady

12. feb 2023

Mam 22 rokov, 93 kilo, posledné tri roky som pribral zo 75 kg. Pohyb v práci som nemal žiadny, za tie tri roky + som prestal fajčiť. Začal som cvičiť a zdravo sa stravovať, pomaličky to ide dole. Nechcem žiadne stávkové diéty, ani drastické stravovanie ani nič podobné, vôbec mi neprekáža, že to ide pomaly dole. Skôr ma zaujíma či vám pomohli jedálničky na mieru ( používam kalorické tabuľky) na inšpiráciu aj ostatné veci. Mám skôr problém čo a v akých množstvách jesť. Ako si to všetko jedlo rozdeliť na celý deň. Máte rady prosím?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monillia
12. feb 2023

@autor jedálniček na mieru =vyhodené peniaze, na nete xy inspiracii. Prečo by si sa mal striktne držať nejakého predpisu, dokedy? Navždy? Nauč sa správne jesť bez toho

autor
12. feb 2023

@monillia ja mám svoje recepty aj všetko. Skôr potrebujem pomoc čo kedy-kolko jesť. A v tých jedalnickoch určujú asi časy a tak. Napr. Vstávam o siedmej, čiže jesť mám pol hodinu potom, desiata napr. O 11-tej keďže obedujem až o 13-tej. Takto to myslím, skôr tie časy by som potreboval

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
12. feb 2023

mozes jest aj rano o 7hod,a j vecer o 22hod. je to uplne jedno, plati jedine rpavidlo - nizsi prijem ako vydaj. je jedno kedy ten prijem urobis.

monillia
12. feb 2023

@autor nepotrebuješ žiadne časy od nikoho riad sa sebou a svojim pocitom ako ti to vyhovuje. Jedine pravidlo posledné jedlo 3h pred spánkom a teda pred cvičením by som nejedla až po.