Proteínová diéta a výrobky Protissimo - Centrum Medislim

mashka
10. nov 2012

Caute baby,
mate niektora skusenosti s touto dietou a pripravkami? Pomohli, alebo je to len zabity cas a vyhodené nemale peniaze? Neviem, ci to skusit alebo radsej nieco ine.
Budem Vam vdacna za akykolvek postreh. Dakujem.

allyklima
25. nov 2012

Ahoj, ja som túto diétu držala 2,5 mesiaca. Schudla som 13 kg. Schudla by som ešte viac, keby som jeden z dvoch týždňových intervalov diétu neporušila. Porušiť znamená, že zješ čokoľvek čo je nedovolené. Ak do seba dostaneš akýkoľvek napr. sacharid vo väčšom množstve ako je v týchto výrobkoch tak ketóza sa vraj preruší na tri dni (toto potvrdiť neviem, toto mi bolo len povedané človekom, ktorý mi to predával).
Diéta je veľmi drahá, ale ak už nevieš ako ináč schudnúť, tak toto vidím ako riešenie. Je to veľmi ťažké, pretože jesť dookola v podstate to isté aj keď chute nie sú až také zlé, nie je jednoduché. Po mesiaci som tie sáčky už ani vidieť nemohla, jedla som z donútenia. Žalúdok sa ti stiahne, to je pravda a hlad necítiš, len proste tie jedlá ti po čase začnú liezť na nervy. Dokonca pri dvoch som už mala takú psychickú reakciu, že som len zacítila vôňu a prišlo mi zle.
ALE a to veľké ALE diéta naozaj funguje ak ju 100% dodržuješ. Ak potrebuješ schudnúť napr. 5kg, za mesiac to je naisto dole. Keďže som s diétou práve skončila, tak zatiaľ neviem aký bude jo-jo efekt, pretože garantujú, že nebude iba vtedy ak budeš dodržiavať ich pokyny viac ako 4 mesiace + pravdepodobne aj potom. Diétou si máš upraviť aj návyky atď. Najviac ma hnevalo, že "guru" tejto diéty u nás v meste mi pripadal ako trošku blázon - reči ako jedlo je iba pohonom, máme jesť iba to čo nám robí dobre a nesmieme jesť nič iné čo nám robí zle atď. - tak či onak mi to pripadalo, že vodu káže víno pije.. ale to je už jedno.
Takisto neviem aké vedľajšie účinky to môže mať pri dlhodobom užívaní. Švagrinej napr. po mesiaci užívania začali dosť rapídne vypadávať vlasy.. popri diéte musíš užívať aj 4 druhy vitamínov, ktoré ti predajú, pretože táto diéta naozaj asi nemá dostatočné vitamíny v sebe...
Výhodou je tiež, že pohyb nie je potrebný, skôr zakázaný, čo je pre tých, ktorý sú veľmi zaneprázdený výhodou. Jednu veľkú nevýhodu to však má, tým že schudneš príliš rýchlo, telo sa nestihne spamätať a je ochabnuté, tým že nesmieš cvičiť, tak je to potom neskôr dosť ťažké dobehnúť. No uvidíme...
Uvidíme ako zareaguje telo po čase, dúfam, že sa nevrátim späť. "Naordinovala" som si teraz delenú stravu a cvičenie. Som rada, že tých 13kg zišlo dole, cítim sa oveľa lepšie a už stačí iba možno ďalších 7 a budem v pohode. ALe vydržať som to už ďalej naozaj nemohla.

miskap2111
25. nov 2012

@allyklima chcela by som ti poďakovať za tvoj príspevok. Ak sa nenahneváš, tak ja túto diétu (ako aj jej podobné) považujem za strašný nezmysel a je naozaj obdivuhodné, že si vrazila toľko peňazí do toho, aby si v podstate "zásobovala" telo tým istým, akokeby si bola čisto len na proteínoch, plus nejakých vitamínoch za desatinu ceny. Ale samozrejme, tu nejde o to, že sa na takýchto "diétach" niekto iný strašne nabaľuje, kým ty sa týraš s vidinou rýchleho schudnutia. Naviac, tá dotyčná firma sa možno niekde v kúte uškiera, vedomá si toho, že zase ďaľšej žene zlikvidovala metabolizmus a je len otázka času, kedy sa k ním vráti naspäť. A tá firma je si istá, že napíšeš presne tento príbeh a na základe toho ovlyvníš ďalšie ženy, ktorí si kúpia tento "nezmysel", aby sa podobne metabolicky zdevastvali atď.. Čiže takto si firma nabaľuje ďaľšie a ďalšie klientky a zarába na naivite nás, žien, ktoré chceme byť za každú cenu a čo najrýchlejšie krásne, lebo keby to náhodou trvalo pomalšie, tak to by už asi nebolo ono.. Ja mám 44 rokov a metabolizmus som si zničila presne takýmto spôsobom - jednostranné stravovanie, či vlastne hladovanie, potom super postava a o pár mesiacov všetko naspäť aj s prídavkom... A to sa vlieklo roky.. Teraz, po 40 také to ide dole oveľa ťažšie, ale až posledné roky som konečne našla spôsob ako sa to dá, aj keď to znamená intenzívny pohyb 5-6x do týždňa, zmenu jedálnička a hlavne vytrvalosť, ktorá je základom každého odhodlania. Ja ti držím palce, aby si dokázala pokračovať vo svojom odhodlaní a prajem ti vytrvalosť pri chudnutí takým spôsobom, ktorý je zdravý a trvalý.

allyklima
25. nov 2012

Ahoj, nenahnevam, samozrejme.. Vies, u mna to bolo trosku zlozite (i ked asi vela zien si tymto preslo), pred tehotenstvom som mala tak max. 5kg nadvahu, co mi v celku nevadilo, nikdy som sa netyrala dietami, chodila som cvicit, jedla som normalne, aj kolaciky som si dala. Lenze pocas tehotenstva som pribrala 25 kg, po nom som zhodila tych "klasickych" 10kg a potom pribrala este asi dve. Kedze popri starostlivosti o maleho som od jeho narodenia pokracovala v praci tak ako dovtedy (samozrejme z domu, aby som bola co najviac s nim), ale po nociach, minimum spanku, nebol cas rozmyslat co jem, len aby som bola najedena, cvicenie bol luxus, ktory som si fakt nemohla dovolit kvoli nedostatku casu... no a naviac mi chybal spanok, takze namiesto cvicenia som si radsej pospala. Nevyhovaram sa, mozno sa to dalo inac, ale ja som proste nevedela sklbit dieta do roka s pracou a dokonca este aj skolou (trebalo mi dalsiu skolu ?? 🙂) a zarabat na rodinu niekto predsa musel. Takze skratim to, schudnut sa mi nepodarilo, potrebovala som rychlo dat dole aspon 10kg, aby som sa citila lepsie, a priblizila sa aspon k tej vahe aku som cca mala pred porodom, teraz uz to bude lahsie. Obavam sa o metabolizmus, zdravie atd. to ano, ale nie som typ cloveka ktory "zesere co vidi", vzdy som sa nejako vedela kontrolovat, ale moja nova zivotna cesta mi to cele zmenila. Takze teraz s vidinou skoro normalnej postavy si to len vylepsim a bude fajn.
Metabolizmus a telo sa hadam spamata.
Urcite som nikoho nenavadzala ani nechcem aby tuto dieturobili, lebo je naozaj draha,ale otazka bola ci funguje a funguje.. nie ako niektore ine tabletky za ktore zaplatis sice menej ale ziadny vysledok.
Dakujem za Tvoj nazor, naozaj... som rada ze si prispela. A ci sa niekto na mne nabalil? Nech si to uziva, nebude prvy ani posledny.. noz pod krkom mi nedrzal 🙂))
Pekny den prajem! 🙂

ninka30
31. jan 2013

Dobrý deň, takže na tejto diete som od 7. januara. Moja motivacia bola dat dola par kil ale hlavne byt nutena jest aspon 4x denne.Jedla som tak 1 - 2 x za den a vzdy aj ked som zjdla len kusok, mala som pocit kamenov v zaludku. Moj metabolizmus bol na bode mrazu a priberala som uz pomaly aj so vzduchu! Prve koncim 3 tyzden a nemozem sa vobec stazovat. Za prve 2 tyzdne -2,5 kg, uvidime kolko to bude nabuduci tyzden. Mam pocit ze travenie sa mi upravilo a celkovo sa citim lepsie! Dalsie plus vidim v tom, ze konecne som zacala pit 1,5 az 2 l vody denne, co bolo doteraz takmer nemozne, nevedela som co je to pociti smäd! a dnes nemam problem vypit kvantum vody 🙂 Je to sice financne nakladne, ale urcite ucinne!
Pa

alex1982
2. feb 2013

Ahoj, ja sama som presla bielkovinovou dietou a mozem ju len doporucit. Ale pozor neberte ju od firiem co o nej nic nevedia (medislim - odobrali mu licenciu, herbalife a pod.) Bielkovinova dieata je dost narocna na sledovanie organizmu a mali by ju robit len zaskoleny ludia. Cez znamu som sa nakoniec dostala do centra, ktore ju na slovensko prinieslo. Medidiet v je vyborna dieta, ktoru robi napr. www.medilife.sk. Ja si velmi pochvalujem a uz dlhu dobu som nepribrala.

doc1
6. feb 2013

Dobrý deň, nedá mi , aby som ako lekár nezareagoval. Proteínovú diétu poznám veľmi dobre, poznám a liečim mnoho pacientov, ktorí boli v centrách, ktoré ju prevádzkovali. Ako diabetológ musím povedať, že sledujem v úžase ako klesá potreba liekov na vysoký krvný cukor u mojich pacientov a ich cukrovka sa zlepšuje. Deje sa to len preto, lebo sa redukuje tzv. vnútorný tuk. Naozaj denne redukujem pacientom aj lieky na krvný tlak, lebo ich proste nepotrebujú a tlak je stabilizovaný. Preto je táto diéta veľmi vhodná hlavne pre tých, ktorí majú vnútorný tuk / a vôbec nemusia mať cukrovku / Vnútorný tuk spôsobuje aj nerovnováha vo vegetatívnom systéme ( sympaticus=stres ) Preto mám vo svojej ambulancii aj veľa pacientov, ktorí majú vnútorný tuk a sú relatívne chudí a preto sa im nedarí chudnúť, resp. päť priberú. Ak sú pacienti dobre nastavení, nepociťujú hlad, je to pre nich pohodlné, necítia sa slabí a rýchlo chudnú hlavne z obvodov brucha a pása. Pravda, táto diéta má dve veľké nevýhody. Prvá je, že pacient ( klient ) musí bezpodmienečne dodržiavať predpísaný počet jedál denne, aby sa zachoval sval a dochádzalo ku ketóze a to nie je vždy možné. Druhá podmienky je, že klienti musia bezpodmnienečne obmedziť prísun sacharidov, inak sa diéta ruší, klesá iba sval a podkožný tuk, no znižuje sa aj metabolizmus a rýchlosť spaľovania, čo vytvára predpoklad pre jo-jo efekt. Tretím problémom je samozrejme cena. Keď som telefonoval do centier Medislim, bolo mi povedané, že túto vysokú cenu mali striktne zmluvne danú od ich dodávateľa, ktorou je firma Profidiet ( ktorá dodáva aj produkty MediDiet ) a aj preto sa rozhodli niektoré centrá ísť inou metódou a hľadajú aj iné alternatívy. Musím však povedať, že proteínová diéta hlavne v rukách lekára, resp. zaškoleného odborníka je zatiaľ najúspešnejším produktom na chudnutie s akým som sa stretol. Potrebuje vylepšiť niektoré trecie plochy ( cena, striktný zákaz sacharidov, skoro žiadna telesná aktivita, problémy s tým, že hlavne ženy musia doma variť pre rodinu a ťažko znášajú to, že nemôžu večerať s rodinou.. )ale výsledky sú dobré a určite stoja za to, aby to človek skúsil.

gabi.ta
9. feb 2013

ja som na tejto diete teraz 5 den...vobec nepocitujem hlad a je mi fakt dobre. Po inych dietach som sa citila unavene ale teraz som v pohode. je pravda ze je to financne narocne ale stoji to za to. moja kamoska schudla asi 30 kg a vyzera uzasne.
vrelo odporucam,,,

zuzkahom
21. feb 2013

@gabi.ta ahoj Ako sa ti dari s touto dietou? Ja som dnes zacala 🙂 potrebujem motivaciu a mozno dobre skusenosti, co si dokazala...prosim napis. Dakujem.Zuzka

petusa5
24. feb 2013

ahojte,
ja som dietu robila desat dni, ale prave vcera som sa na nu vykaslala, pretoze tie vahove ubytky boli rozhodne mensie, ako som cakala. V materialoch sa pise, ze v prvej faze sa zhadzuje 4-7 kg/mesiac. Ja som ale naivne dufala, ze to bude viac, lebo na internete (sarm.sk) som citala rozhovor s doktorom, co ju sam vyskusal a predpisuje ju a ten za prvy mesiac zhodil 12 kolo a este mal aj jedno normalne jedlo denne. Rovnako sa lahko najde na nete jedno ceske studio (staci si zadat protissimo skusenosti), kde maju podrobny rozpis chudnutia jedneho panka a ten zhodil prvy mesiac 12 a druhy 10 kilo. Tak neviem, ci su to odrby alebo to lepsie funguje u muzov alebo to boli dietami nedotknute organizmy alebo co.
Som naivna, ze som cakala taketo cisla. Prve tri dni super, 2,5 kila dole, ale potom tie ubytky boli cca. 0,2 kg denne, to robi len 1,4 kg tyzdenne. skoro ako pise kocka v prvom prispevku, ze za 10 tyzdnov zhodila 13 kilo = 1,3 kg/tyzden. Takto chudnut je sice super, ale pri takejto striktnej, narocnej a drahej diete by som cakala lepsie vysledky. Napr. mne dala doktorka denny prijem cca. 2500 kJ a navyse je telo v ketoze, takze ja vlastne nechapem, preto su tie ubytky take priemerne. Ubytky tych 1,4 kg/tyzden dokazem docielit s hocijakou menej striktnou dietou alebo len s beznym jedlom a pocitanim kJ - a to dokonca pri ich dvojnasobnom mnozstve - cca. 5000/den, mam to vyskusane. Komu sa nechce ratat, zda sa mi rozhodne lepsia kvalitna krabickova dieta.
Takze v suhrne, ja som sklamana z nizkych ubytkov, z tych jedal je mi uz zle a zase sa mi potvrdilo, ze nic nie je zadarmo a treba normalne menej zdravo jest, resp. jest zdrave jedlo a ratat kilojouly. Jedina vyhoda je, ze mam zmenseny zaludok a v podstate pokracujem v diete bielkoviny + zelenina, teda budem jest normalne jedlo.
Howgh! 🙂

gabi.ta
24. feb 2013

@zuzkahom ja som zatial do dnesneho dna zhodila 8,8 kg, teraz cez vikend som trochu porusila ale od zajtra znovu nabieham na to a dufam ze uz neporusim, teda budem sa snazit. inak citim sa velmi dobre, mam vela energie co mi doteraz dost chybalo. budem ti drzat palce a mozme si tu pisat ako sa nam dari, ja tier potrebujem niekoho mimo mojich kamosiek si povedat ako sa nam dari...

zuzkahom
25. feb 2013

@gabi.ta waaaaw tak to je super uspech, ja ratam tiez s takym ubytkom. DUFAM. 🙂 a zvyknes jest nieco ine okrem zeleniny? Myslim masko alebo vaj.bielka...ozaj matovy caj mozme?

gabi.ta
25. feb 2013

@zuzkahom Jasne uz papam aj masko, cottage cheese, tvaroh, nizkotucny jog., eggcheese atd. mozme aj matovy caj ja ho pijem stale...

stela2
26. feb 2013

gabi.ta, ahoj, ja som na tejto diete 2 týždne, mala som spomalený metabolizmus, takže od samého začiatku musím jesť aj bielkovinové jedlá a povolenú zeleninu, za tie dva týždne som schudla 4,3 kg, a som prekvapená, že uvádzaš, že ješ aj eggchesse, lebo obsahuje ocot a bolo mi povedané, že nič kyslé (citrón, ocot, kvasená kapusta...) by sa nemalo. Ozvi sa 🙂

gabi.ta
26. feb 2013

@stela2 mne to povolili po asi 3 tyzdnoch ten eggcheese, aj mne to bolo divne tak ho jem velmi opatrne, a chudnes pod dozorom alebo sama?

stela2
26. feb 2013

Pod dozorom
@gabi.ta

zuzkahom
26. feb 2013

Ahoj Gabi, a tto vsetko papaps denne? Kolko na den 100gramov?

gabi.ta
26. feb 2013

ale nie, len z tohto si mozem vybrat, vacsinou si spravim nejaku grilovanu zeleninu ale bez tuku len na vode, k tomu nejake masko a neskor tvaroh, syr alebo co mi pride na chut z toho co mozem. celkom sa to da...uvidime ako dlho to vydrzim

adulka1975
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkahom
27. feb 2013

@adulka1975 cauko, ako dlho si ju drzala?

zuzkahom
27. feb 2013

@adulka1975 som na tejto diete 7 dni. Snazim sa o co najlepsi vysledok. Prosim ta daj nejake tipy ako to vylepsit, resp.co odporucas zo svojho chudnutia najviac. Dik. Zuzka

adulka1975
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkahom
1. mar 2013

Mozme aj kyslu kapustu? V "navode"je napisana len kapusta, tak neviem ci aj kysla moze byt. Inak ten tip znie.vyborne! Dakujem.

yidaky
1. mar 2013

Baby no ja mam pisane v papieroch aj kyslu kapustu a to aj v prvej faze 😒 . Takze ako? 😒 Ja som na bielkovinovej diete medidiet 9 dni, takze sa pridavam do skupiny 😉 . Inak, mam pisanu aj lyzicku oliv. oleja, co si teda davam len do salatov, kvoli vstrebavaniu vitaminov. Zatial som v 1. faze, ale mam teda dilemu, ci sa moze ta kysla kapusta.

raki82
1. mar 2013

@stela2 ahojte baby, tiez rozmyslam nad touto dietou, lebo inac sa neviem dokopat k ziadnemu ''lacnejsiemu'' chudnutiu.. Ked sa mozem opytat, do ktoreho studia chodis na kontroly? Resp. viete mi poradit, kam v Bratislave je najlepsie ist? Resp. viem si tie pripravky niekde kupit a chudnut bez dozoru? Dakujem za pomoc..

yidaky
2. mar 2013

@raki82 sa daju kupit na dietalegre. Ako som vyrozumela, malo by to byt to iste, alebo podobne. Vyraba to ten isty vyrobca.

vanilka255
2. mar 2013

ahojte, ja som sa tiež dala na proteínovú diétu,som len na začiatku - 6ty deň,ale dúfam že očakávaný výsledok sa dostaví,hladná nie som,cítim sa fajn,jedlá zo sáčkov si dávam presne podľa návodu,v piatok idem na váhu,takže som zvedavá,ale moje dve kamošky s týmto schudli už za 5 mesiacov 19 a 26 kíl a nepribrali naspäť nič,popritom chodia na rolletic a vibračnú plošinu,ale veľmi si to celé chvália,tiež už vyskúšali všetko možné ale len tento spôsob im umožnil konečne schudnúť,ide to síce do peňazí,ale fajn je na tom to,že ti na začiatku zmerajú všelijaké hodnoty /BMI,vnútorný tuk atď./a po prvej fáze sa zmeria okrem úbytku na váhe aj toto a s tým ,čo tu písal doc1 úplne súhlasím .Prvá fáza je najťažšia,potom už treba len sledovať,čo je dovolené jesť a čo zakázané, ale dá sa to.

stela2
4. mar 2013

@yidaky Ahoj, k tej kyslej kapuste - mne bolo povedané, že v prvej fáze nič kyslé a pýtala som sa konkrétne aj na kyslú kapustu a ani tú nie, tak neviem, ak chudneš pod dozorom, tak si to prever. Ako doporučenú zeleninu mám aj ja písanú kapustu, ale o kyslej tam nie je nič. Ináč, držím palce.

yidaky
4. mar 2013

@stela2 Dakujem za info.

matilda19
4. mar 2013

Ahojte, ja som po dcere tiez nevedela schudnut, ostalo mi 10 kg nadvahy, k tomu som mala zdravotne problemy, takze mi pichali B1, B 6, B12 a hormony a este viac som pribrala...na proteinovu dietu som sa dala spolu s mazelom, ktory mal dobrych 130kg... Prve dni to bolo tazke, stahuje sa vam zaludok a je to narocne, ale k praskom sme od prveho dna jedli zeleninu aj maso, kolko sme vladali 🙂... Bolo to narocne na pripravu ale po dvoch tyzdnoch ako zacala vaha klesat nas to inspirovalo a ja som schudla 10 kg, manzel 30! Uzasne, ale naozaj to treba poctivo dodrzat a aj zmenit pripravu jedla... Ziadne sacharidy, zeleninu ako vam odporuci lekar, a funguje to !!! A metabolizmus sa naopak upravil, pili sme vela vody, lebo telo si to same ziada a citila som vela energie! Dnes je to pol roka, vahu si udrzujeme, samozrejme, ze sme celkovo obmedzili prisun sacharidov. Baby, drzim vam palce, vydrzte to a vysledok je super!! ( pridalo sa k nam vela znamych a vacsina je uspesna a vaha ide dole)

strunaig
9. mar 2013

Začal som dnes , mam za sebou herbalife asi trikrat, prvykrat 20 dole, ale po roku 40 hore, atakto to prebiehala každý rok.teraz mám 152, takze mám čo robiť. Držte palce.