(S)chudnutie - vaše príbehy

3. jan 2023

caute zeny a dievcata,

momentalne chudnem- nie, nie je to novorocne predsavzatie, zacala som uz v decembri😛.

Pribrala som dost pred niekolkymi rokmi, teda postupne, prisla totiz stavba domu, povysenie v praci, malo casu a kilecka pribudali.

nepotrebujem rady, ovladam aj ziviny, aj prijem, aj zdrave chudnutie, viem, co na moje telo zabera. pred par rokmi som 3 roky aktivne cvicila, takze z toho tazim. Len ta vydrz a odopieranie nezdraveho uz nie je, ako volakedy🙃 a normalne mam pocit, ze niektore veci, ktore sa objavili na mojom tele s kilami navyse, uz nikdy nezmiznu🤦‍♀️🤣

Preto by som si rada precitala Vase pribehy- ako ste sa motivovali, ako dlho ste chudli, co ste pre to robili, kolko ste schudli, ako to bolo pre vas narocne…
Je tu vela diskusii o chudnuti, ale vacsinou si zakladatelky pytaju rady ako schudnut, jedalnicky…. Ja sa vsak chcem inspirovat vasimi pribehmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
crazy_cat_lady
3. jan 2023

mne osobne pomohla ziadost o ruku :D a planovanie svadby. zo zaciatku som nejak ani neplanovala chudnut, ale ako sa blizila svadba a vyber/skusanie svadobnych siat ,tak som si povedala, ze by som mala so sebou nieco robit, lebo nechcem vyzerat ako safalatka :D takze pre mna bol toto moment, ktory ma nakopol 🙂 nakoniec sa ku mne s chudnutim pridal aj manzel, davali sme sa dokopy cca rok - zmena stravy/viac pohybu, za rok som schudla 22 kil. a teraz sa to uz snazim len udrziavat, aj ked nie vzdy je to take lahke :D

lamonita
3. jan 2023

Mne pomohol iba rozchod. Depka, žúrky, alkohol cigarety 🤣🤣 potom som ale začala chodiť na Latino pre ženy a to ma dostalo do super formy💃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
crazy_cat_lady
3. jan 2023

@elizabet173 ďakujem 🙂 ja som dost nizka, mam 160 cm, takze na mne to bolo dost vidno. ale verim, ze uz sa na taku vahu nedostanem :D

majamat
3. jan 2023

bneviem ako to funguje, vobec nerusim, viem len to, ez clovek an toot musi dozriet, urovnat si to v hlave. ja mam tendenciu priberat. priberam lahko odkedy som dospela, pred 25r som pribrala na 65kg pri vyske 164cm ( co by som teraz dala za taku vahu ), potom som schudla na 56kg. no bola som mlada. islo to same - suviselo to so zmenou uamestnania, bydliska ...

potom som zacala s novou pracou a pribrala som na 72kg, cielene sm chudla - asi som jedla fakt malo kalorii, vlemi vela zeleniny, ale ziadny extrem. po par mesiacoch - 14kg.

potom soms a chvuilu drzala a neskor som zacala opat priberat, opat tak na 72kg. potom som otehotnela a po porode som mala asi 81-2kg. potom prislo tazke obdobie a ja som sa vykrmila na 89kg. po 2r som zacala s chudnutim a islo dole asi 7kg a dalej som s tym nepohla.

po materskej soms a vratila do prace a opat som rpiberala a skoncila na 95kg. tolkokrat som sa pokusila chudnut a neslo to. nevydrzala som. bola som u internistu, ponukal mi lieky na chudnutie, ale ze to mam skusit zatial bez nich, hovoril ze je dobre chudnut v skupine, co ma zaujalo. no nepodarilo sa mi to a tbl som zatial odmietla.

nic sa nedialo okrem toho, ze sa mi zhorsilo travenie. bolo castokrat nanic aj predtym,ael v roku 2019 ma uz skoro stale palila zaha z kavy. jedno odbobie som ju prestala pit uplne, rpesla som an sojive mleiko. neskor ma aj tak aplila zaha, bola som nafuknuta a tak soms a po novom roku rozhodla, ez s tym musim neico urobit. nasadila som lahku stravu. bola som u kamosky a ta mi povedala, ze sa dali dokopy so sestrou a kamosku a zacali chodit do fitka. tak soms a pridala a konecne sa mi podarilo prepnut na chudnuti rezim. boli obdobia chudnutia, obdobia, ke dmi vaha stala -komplikovalo sa to aj karantenou a zatvorenymi fitkami, obmedzenym pohybom. cez vianocne sviatky som opat neico pribrala, no v zasade som mala po sviatkoch zhruba -10kg. dalsi rok - 2021 som sa opat nastartovala,a le cez vianocne sviatky som mala tiez asi tak -10kg. to bolo v januari 2022.

teraz pred sviatkami som sa drzala na 75kg,a le tento rok sami uz schudnut nic nepodarilo, vaha mi kolise hore-dole, eraz pos viatkoch budem mat urcite viac, ale zatial som sa nevazila. minuly rok som sa aj pokusila chudut,a le akosi motivacia neprichadzala a nedokazal som to udrzat. chudla som 2r a asi to bolo uz moc. no aspon som po cely rok hmotnost nezvysila,a j ked cez sviatky tot dodrzat neviem. prichadza dalsi roka dufam, ez tentokrat sa to opat podari, elbo azchvilu budem tam, kde som bola.

dost sa hovori o tom, ze treba zmenit zivotny styl, zacat sa stravovat dlhodobo udrzatelne. cize v zasade tak, ez s malymi obmenami sa takto da stravovat nazdy. no ja mam pocit, ze musim uberat viac, aby som schudla, inak mi vaha stoji. neviem ako je to s udrzanim hmotnsoti. minuly roks om ju sice udrzala, ale len vdaka tomu, ze som amla obdobia, ked som dala par gramov, ci nejake o kilo, dve dole a potom obdobia, ked soms a neudrzala a islo to naspat. ono by to chcelo zivotny styl tkay, aby som to mala stabilnejsie. zial koli hormonom to casto nezvladam.

no kazdopadne by som amla byt este stale vo faze chudnutia, az potom budem testovat fazu udrziavania.

majamat
3. jan 2023

soms a celkom rozpisala, inak pouzivam KT,a le pri mnozstve jedla co som teraz mala, som to uz nezapisovala, len som tam napisala, ze som zjedla 3000kcal. mozno som aj viac zjedla, nevazila som, nepamatala som si co som nahadzala do ust.

ivangeline
3. jan 2023

Mne pomohla laska.

dagmarovita
3. jan 2023

@majamat no to je ale perfektný úspech, a v čom si mala podla Teba najvacsi problém v strave? Sladkosti, veľa múčnych v nevhodný čas?

majamat
3. jan 2023

@dagmarovita ked sa prejedam, tak so vsetkym 😀 ale nie,a si najviac sladkosti.

ucne jedla nijak extremne nejedavam.

nevhodny cas neexistuje. pri chudnuti je dolezity prijem a vydaj, prijem musi byt nizsi, ako vydaj. ked priberame, mame to opacne.
ono je neikedy velmi tazke najst tu hranicu, lebo je to trosku individualne, kolko kto spali. v KT sa da nadstavit rezim, ale u kazdeho moze trosku inak fungovat. niekto bude pri nom chudnut, inemu dole nic nepojde.
jedavala som podla podmienok, robievam nocne, tak som jedla aj v noci. ked som bolavo fitku a prisla som po 21hod s tym, ze som naposledy jedla o 17hod, tak soms akludne aj o 21,30hod najedla. a chudla som. vzdy ked som chudla som jedla v pohode aj o 20hod

majamat
3. jan 2023

@dagmarovita inak citam po sebe a je to celkom boj 😵 pisem na notebooku a casto klepnem na na druhe pismenko v poradi skor, ako na prve. rovnako je to s medzerami, priapdne klepnem malo, co urobi medzeru,a lebo nic. tiez medzi 2 klavesy,a lebo na uplne inu. prakticky zvladam asi vsetky mozne preklepy v jednom texte 😀

dagmarovita
3. jan 2023

@majamat píšeš v pohode 🙂, bez problemov sa to da citat. Si sikovná a asi nemat doma tie sladkosti..drzim palce vo všetkom nech sa darí.

majamat
3. jan 2023

@dagmarovita dakujem a podobne. tiez drzim palce.

no je to tazke, ale mm a dcera sa sladkosti nevzdaju. tiez v robote je to problem.
na stole neikedy mame stale neico a najhorsie pre mna je, pozerat sa na ti a nedat si, teraz obzvlast, mame rozne kolaciky. no uz to teraz ustane. niekedy pomoze, ked to neikam odlozim,a le nie som v praci sama. ked 7 kolegyn chce mat tie sladkosti na stole a ja jedna nie, tka s tym nic neurobim. navyse si ma doberaju, ze vsak si daj,a lebo neprehanas to? a podobne komentare. cize nic moc. tiez nemame moc miest, kde sa to da odlozit, mame strasne malo skriniek, kde by bolo na to miesto.

majamat
3. jan 2023

@dagmarovita inak dnes mam az sebou iba necelych 1400kcal. zjedla som menej proteinov, preto rozmyslam, ze si dam proteinovy puding. konci mu zaruka. aj sacharidov mam menej. iba tukov, vela. prakticky som ani nejedla nejake extra tuky, ale mala som syr karicka na gril. a teda aj hranolky,a le pecene v rure.

s tukmi a sacharidmi je to tak, ze telo doplna energiu hlavne najskor so sacharidmi. ked sa minu, pouzije aj tuky. ak sa neminu, tak tuky ulozi do zasob. ak je sacharidov privela, aj tie moze ulozit do zasob, aj ked je mozne, eznie uplne vsetky, nei za kazdu cenu. ide o to, ze sacharidy musi prerobit najskor na tuky, co je zlozity proces,, preto to telo za kazdu cenu nevyuziva.
takze ak zjeme privela tukov,a le malo sacharidov, tak telo ich spotrebuje. sacharidy su rychla energia. pouzitie tukov na energiu je narocnejsie, no ak su sacharidy minute tak nic ine nezostava. cize sacharidov som dnes zjedla 68% a tukov 115%. tych 15% tukov sa vyrovna 30% sacharidov ( zhruba ). tuky maju totiz viac ako dvojnasobok kalorii v rovnakom mnozstve.
no dnes mam malo bielkovin, tak si dam. nabyse vcera som zjedla snad 3500kcal a dnes som zjedla o dost menej. je to velky skok.

majamat
3. jan 2023

celkom v pohode. tuky 120%, sacharidy 74% a bielkoviny 88%. akoze nesplnila som to uplne, ale po posldnyhc 2t uspech.

teleskop
4. jan 2023

manzel 30 kg za rok sport a ratanie kalorii, ja 18 kg za rok a pol sportujem menej a kalorie som si nastavila na kilo rocne aby mi ostali pekne prsia atd...

jahodicka
9. jan 2023

Ja od začiatku roka -2,5 kg.nehladujem lebo nieje dobre keď človek malo je,telo si začne robiť zásoby.a keby aj schudol tak ,nejesť mu nevydrží celý život a keď začne jesť tak tie kg priberie naspäť.Ja jem 4-5 jedál za deň.mam od ich 2,5 až 3 hodiny odstup.a jem také menšie porcie ale niesom hladná.na desiatu a olovrant mam buď ovocie alebo zeleninu.snazim sa prijímať dostatok bielkovín a vlákniny,to som si našla na nete ktoré potraviny to obsahuje.veceru mám 3 hodiny pred spaním.mam 1,5 l fľašu do ktorej si ráno zarobím čistú vodu s citrónom a keď ju dopijem tak si napustim len čistú vodu.takze vypijem minimálne 3 litre,pitný režim je dôležity.sladke jem len v nedeľu aj to len tak s mierou.kazdy deň mám nejaký pohyb.bud idem na prechádzku ale to takú že minimálne 10000 krokov alebo si zabehnem malé kolečko ako kardio a 10-15 minút cvičím.zdrave je chudnúť 1-2 kg za týždeň

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gta5man
3. dec 2023

Keď nemám peniaze chudnem. Vtedy idem dole aj 3-4 kilá. Neni na pamlsky a tak je kalorický výdaj väčší ako príjem. Hneď ako prídem k peniazom tak hodovačky ostošesť a priberiem to naspäť + nejaké to kilo navyše. Takže chudnem systémom 2 kroky v pred a 3 kroky vzad.

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gta5man
16. dec 2023

Ja začnem znova hneď ako mi dojdu peniaze a s predsavzatím vydržím až do výplaty. Zatiaľ mám 2kg klobás.