Strava pri chudnutí

28. apr 2021

Myslite že pri chudnutí je dobrá táto strava? Moje jedlo väčšinou každý deň : raňajky väčšinou vynechavam lebo nie som ráno hladná okolo 11tej si dám bud banán alebo mango , na obed kuracie prsia so zeleninou alebo encián grilovaný so zeleninou alebou celozrnne špagety s kuracím mäsom a zeleninou a na večeru len paradajku s light mozzarelou. A do toho samozrejme veľa veľa čistej vody pijem cely deň od rana. Je toto správne jedlo podľa vás na schudnutie? Chcem dať dole iba 5-6kg viete že tých posledných par kíl ide dole najťažšie.

viktoria1425
28. apr 2021

Vypočítaj si príjem a výdaj.
Ale príde mi to každopádne veľmi málo jedla.

autor
28. apr 2021

@viktoria1425 ale počas dňa nepociťujem hlad žalúdok si asi zvykol na to malo. Samozrejme nejem stále len toto iste dookola aj si to mením ale približne a väčšinou tak ako som napisala dneska som mala len mango vždy sa snažím do obedu nejaké ovocie potom obed a večeru takú ľahkú. Snáď pôjdu dole tie kilá. Mám 163cm a 58,8 kg

veronikaszabova
28. apr 2021

Za mna je to malo

viktoria1425
28. apr 2021

Keď budeš papať málo vieš si ubližiť.
Ak pojdes pod bazalny metabolizmus dlhodobo tak ťa čakajú len problémy od prejedania a dalšie katastrofi ale o tom ani pisať nechcem. Skús si vypočítať bazalnu,prijem,výdaj a možno aj to chudnutie pôjde lepšie.

kitycat
28. apr 2021

Podla mna by si mala pridat normalnejsie ranajky a v normalnom case. ak pracijes od osmej a vstavas o siedmej a prve jedlo mas o 11tej casom ti to mozno prestane vyhovovat. Sloovne spojenie "rano nie som hladna" pre mna znamena ze nemas cas kvoli inym cinnostiam.

autor
28. apr 2021

@kitycat sem tam naozaj raz za čas si urobím raňajky vajicka na tvrdo so zeleninou alebo nejaký šalát či praženicu. Všetko bez pečiva. Ja viem že možno je to malo ale každé telo je iné a keď nie som hladná tak to možno pre mna nie je malo. A veľmi by som chcela dať tých 5kg dole aj za mesiac veď všetci chceme stihnúť ešte do leta a do kraťasov😁

viktoria1425
28. apr 2021

Každé telo je iné ale každé telo potrebuje svoju nutričnú hodnotu inak po dlhodobej stránke vyhoríš.
Hodím ti tu link na vypočet koľko denne potrebuješ kalorii len tam zadáš svoje udaje. Pomocou kalorických tabuliek zistiš zapisovaním jedál koľko ješ denne a či je to ok.
https://fitnessrevolution.sk/kaloricky-deficit/...

ciarraa
28. apr 2021

Treba si vypocitata prijem a vydaj kalorii a podla toho sa aj hybat 🙂

martina1201
28. apr 2021

Ahoj, ak chces schudnúť vynechaj pečivo a zarad veľa zeleniny a ovocia, jedz nad parou pripravovanú zeleninu s grilovaným, dusenym alebo pečeným mäsom, vynechaj sladkosti a bielu múku. Ten jedálniček je málo. Môjmu mužovi a aj mne sa podarilo schudnúť pomerne rýchlo ( cca 3 kg za mesiac ) keď som vyradila pečivo a jedlá z bielej múky a pridala veľa zeleniny a ovocia....a samozrejme cvičenie zaradila....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oliviakatka
28. apr 2021

Nie, nie je to OK, ak nechceš schudnuť zo svalovej hmoty, mala by si prijať 2g bielkovin na 1kg hmotnosti... inak docieliš 'skinny fat' postavu. Ak nepotrebuješ chudnúť veľa, zváž rekompozíciu postavy (zachovanie hmotnosti - kcal vypočitaš podľa TDEE) to znamená, schudnúť tuk + nabrať svalovú hmotu

matkahelka
28. apr 2021

za mna je to ok. ja sa takto stravujem uz roky. a vela krat ani neranajkujem, ale zacinam az obedom. kazde telo, kazdy organizmus je iny. ja trebars ked vidim kolegyne, ako na ranajky daju rozok so sunkou, na desiatu jogurt a fit tycinku, na obed polievku a druhe jedlo a kym odideme z prace, este zjedia nieco sladke...mna by regulerne roztrhlo. a nemohla by som sa vobec sustredit na pracu, bolo mi strasne tazko. dolezite je vsak, ci po takejto strave mas energiu, ci necitis non-stop hlad. lebo to je zle. ja neznasam pocit plnosti, neviem sa vtedy na nic sustredit, takze mne taketo lahke stravovanie vyhovuje.

tetika
28. apr 2021

@viktoria1425 🙂hovorí sa môžeš si ublížiť🙂sme na slovensku

viktoria1425
28. apr 2021

@tetika 😃 snáď je to na mne ako sa vyjadrim

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
28. apr 2021

Pohladaj si od Penamu Veceny chlebík, je plny bielkovin

autor
28. apr 2021

@kitycat ten večerný chlebik penam sa môže papať pri chudnutí ? Ak áno to sa veľmi teším 😁

dadis
29. apr 2021

Pečivo sa môže pri chudnuti. Myslím, že máš o chudnutí málo naštudované. Z hľadiska chudnutia je určite lepšie dať si pečivo, šunku a zeleninu, ako si dať mango. Na nete najdeš toho veľa.

livuska124
29. apr 2021

Autorka - pri chudnutí sa môže čokoľvek, dôležité je množstvo. Ja jem každý deň prílohy, pečivo a doprajem si aj sladké. Už je 6kg dole od 1.1.2021, čiže chudnem cca 2kg mesačne (nerátam do toho 1 mesiac, čo sme mali covid + karanténu a iné problémy a jedla som piate cez deviate, nedávala pozor na stravu). Ja som zástanca pomalého, zdravého chudnutia, nie že dám dole za mesiac 6kg a o ďalšie dva mesiace, keď sa začnem stravovať obvykle, ich mám naspäť aj s úrokmi. Netreba vyraďovať z jedálnička nič, čoho sa nechceš vzdať na celý život, lebo po opätovnom zaradení takýchto potravín vo veľkej väčšine prípadov nastúpi jojo efekt. Jediné, čo treba - dostatočný prísun bielkovín, pitný režim, spánok (cvičenie je samozrejme iba +, ale treba pamätať, že strava je 70 - 80 % úspechu) a samozrejme, aby si chudla - výdaj musí byť vyšší než príjem.

okydana
29. apr 2021

Jedla som tak malo ako Ty a nedarilo sa mi schudnúť, bola som na gaste lebo sa mi pridruzili zaludocne problemy...doktorka mi povedala ze jem malo a telo sa brani, upravila som stravu na pestrejšiu na 5x denne malé porcie a čuduj sa svet schudla som 7 kíl...musela som sa nútiť jesť raňajky, ale zvykla som si...5x denné v presných casoch, telo nebude v strese a váha pôjde dolu

livuska124
29. apr 2021

Inak podľa mňa tiež ješ málo, telo je v strese a nepustí zásoby, lebo nedostáva potrebné množstvo živín. Pretože je rozdiel, či si dáš 300g manga, alebo 50g, či zješ 120g kuracích pŕs alebo 40g, či zješ celú mozarellu 125g, alebo si z nej odrežeš 2 plátky, ktoré majú dokopy 30g.

Napíšem ti, čo napríklad zjem ja za deň:
Raňajky: Jogurt 150g + ovsené vločky 40g, 30ml mlieka, kúsok medu (to zmiešam večer, dám do chladničky a ráno je to mňamka) + káva s mliekom
Desiata: banán (cca dajme tomu 70g)
Obed: tofu (180g) + zemiaky (150g) s maslom + zelenina
Olovrant: káva s mliekom + niečo sladké (napríklad tvaroh s jablkom a škoricou 125g alebo ovocné musli s mliekom 40g + 100ml/ alebo koláč cca 70g)
Večera: chlieb celozrnný 60g, vajce na tvrdo 2x50g, tuniak (65g) + veľa, veľa zeleniny.
Okrem toho samozrejme voda a nesladený čaj.
Toto som písala iba odhadom, ak by sa mi do príjmu vošlo viac, alebo by som potrebovala doplniť nejaké makrá, ešte by som čosi zjedla.