Chlopňa zadnej uretry

kloranebb
22. okt 2014

Hladam maminy ktorych deti maju tuto diagnozu. Nakolko sa to riesi viacero sposobmi a su rozne nasledky, chcem o tom podiskutovat a vymenit si rady a skusenosti. Dakujem vopred za vasu ochotu. Prosim, piste len ti ktori to riesite.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb aj nas to potrapilo.

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila no a ako? Aky to malo priebeh liecby? Ako sa mate teraz. Prosim, napiste.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb nasmu ju odstranovali 5* a teraz je dobre už mame len kontroly, nemoznam ta nahodou z oddelenia??

kloranebb
autor
16. dec 2014

Ak si spievala tuky tuky tukalo syncekovi brckatemu blondakovi tak ano 🙂

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila a mechurik sa pekne spamatal? Nebolo treba syna cievkovat? Brali ste nejake lieky na tlmenie cinnosti mechura?

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb lieky neberieme žiadne, cievkovanie nie, mechur je na tom 100% lepšie. ja si ta pamatam my sme spolu boli ked nam to robili 5* a aj tvojmu to bolo 5* robene, stale nemate pokoj?

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila no syncek berie tie tlmiace lieky a pocvrkava sa aj s nimi. Dost mu pachne moc.. ideme na urodynamiku druhy krat a ak zistia ze mu ostava moc v mechuri ze vsetko nevycika tak cievkovanie.. Ma 3 a pol roka to by znamenalo ziadna skolka a hlavne riadna trauma.

kloranebb
autor
16. dec 2014

Chlopnu uz nekontrolujeme, chodime na urolo k Molcanovi ktory tvrdi ze tam uz chlopna nemoze byt. Primar chcel uz davno cievkovat, ja som odmietla. Neviem co si o primarovi mysliet..Molcan vravel ze cievkovat nema zmysel ked vycika vsetko a primar bez rozdielu chcel aby sme to robili.

kloranebb
autor
16. dec 2014

7x nam robili chlopnu.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb asi mu moc pachne z liekov ked ich douživa tak to bude dobre, na urodynamiku sme neboli ale uz sme zberali 12 hodinovy moc vsetko ok, a aj ked prideme na nefrologogiu chcu aby cikal ci vsetko vycikal a robia mu ultrazvuk ,že je to ok všetko vycikane.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb ja by som necievkovala aj molčan je dobry odbornik, a u vas v meste je nefrologicka spokojna?? ked mu robi ultrazvuk ma vsetko vycikane???

mykeila
16. dec 2014

@mykeila nas mal molčan a aj barton

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila to je super ze aj takyto priebeh to mava. Uzivajte si teda take velke vitazstvo! Prajem skore vyradenie z tych nefro ambulancii.
Syncek vraj ma stale zhrubnuty mechur. Ocakavam zazrak, nechcem ho chudaka cievkovat dennodenne to veru nie.

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila toto mu nerobili. Chodime k nefro do ba iba lebo v bb som si nesadla s lekarom. Popravde sme boli len raz. U pani Cernianskej. Ta chcela syna poslat na vysetrenie radioaktivnou latkou - odmietli sme, je tam zvysene riziko vzniku rakoviny.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb aj to cievkovanie može mat riziko infekcie, ked pojdeme na dalsiu kontrolu popytam sa na nas mechur, ale na poslednej kontrole nas mal molcan a povedal mi, že staci prist o rok.

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila to musite mat urcite ok. A syn ako cika? Ziadne pocikavanie?

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb pocika sa ked sa pozabudne pri telke alebo pri tablete, ale inak sa vypyta aj v noci sme bez plienky a to spi niekedy 10-12 hodin bez cikania, pekne rano všetko vycika.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb pocikavaju sa aj zdrave deti nasa suseda bude mat 5 rokov a pocika sa a je celkom zdrava, nieje obličkova

kloranebb
autor
16. dec 2014

@mykeila v noci sa mi syn nikdy nepocikal ale cez den ucvrkava. Neviem ci vobec vie ze sa mu to deje. Staci menit slipky ale predsa..len zacitim ten pach mocu silny a viem ze je ciknuty. Posielam ho sa prezliect. Nie je to tak ze by mal cele nohavice pocikane. Ale ked ho rozosmievame tak sa vzdy pocika, nevie to zadrzat.

kloranebb
autor
16. dec 2014

Velmi sa z vas tesim. Dodavate mi nadej. Dakuje ze si sa so mnou podelila o svoju skusenost.

mykeila
16. dec 2014

@kloranebb a pre toto cvrkanie ti po vedali aby si ho cievkovala????

kloranebb
autor
16. dec 2014

Nie. Cievkovanie odporucaju ak pri cikani nevyprazdni cely obsah mechura. I ked neviem aky to ma zmysel ked mechur sa stale plni mocom, nikdy nie je prazdny. No ak by mi zarucili ze to pomoze a moj syn bude o rok ok tak by som to podstupila..
Neznasam cievkovanie. Pri druhom porode to bola pre mna najvacsia trauma..

lemarka
16. júl 2015

Ahojte,prosim Vas viete mi povedat, ktory den v tyzdni je Mudr Molcan v ambulancii?

fuska
24. júl 2015

@lemarka Na Kramaroch uz nerobi.

lemarka
23. aug 2015

ahojte, prosim, je tu niekto taky, komu nepomohlo odstranovanie chlopne zadnej uretry a musel riesit operaciu mocovodov u dietata?

lemarka
23. aug 2015

@fuska dakujem, uz som zistila..robi v sukromnej amb. v Karlovke.

sasyk
28. okt 2015

Ahojte. Mojmu 7.mesacnemu synovi mali pred tyzdnom robit reimplantaciu mocovodu. Pred operaciou robili najprv cystoskopiu a narazili na tuto chlopnu, ktoru odstranili. Operacia mocovodu sa teda nekonala. No ako tu citam, som prekvapená, ze taketo komplikácie sa mozu vyskytnúť ako nutnost cievkovania a opakovany zákrok. Chcem sa spýtať, aj vase deti po odstránení chlopne tak vela cikali? A islo im to oblucikom?

adika279
28. okt 2015

Ahojte moj syn ma 2,5roka a cystoskopiu absolvoval pred par tyzdnami tiez mu zrezavali chlopnu a upravovali aby sa mohol vycikat teraz cika bez vacsich problemov a vela ale po roku a pol bolesti tlacenia a cikania po kvapkach a velmi casto je to ulava.
ycikat

lemarka
28. okt 2015

@sasyk ano, tiez som mala ten pocit ze cikal viac .. ale po par mesiacoch sa to opat upravilo az som mala pocit ze ta chlopna opat zrastla...ale boli sme pred par tyzdnami na kontrolnej cystoskopii a uz tam nie je ... mozovody sa vsak doteraz neupravili do normalu (ani nezlepsili) a to su 4 mesiace od ostranenia chlopne....takze lekar povedal, ze budu ho pozorovat a ak sa nic nezmeni budu musiet upravit mocovody na Kramaroch

sasyk
28. okt 2015

Mám obavy,že nás tiež operácia neminie. U nás je to ešte komplikovanejšie tým, že drobec má len jednu obličku. Lemarka, a tiež mal tvoj syn zhrubnuty močový mechúr?