Stipulky - ventilačné trubičky v uškách

gumkacka1
25. dec 2012

Ahojte, hľadám mamičky, ktorých deti majú v uškách stipulky - ventilačné trubičky. Nájdu sa tu také?

tinage
25. dec 2012

Dobrý večer. Moja 6 ročná dcéra bola vyberať mandle a popritom jej aj prepichovali bubienky, mala v uškách tekutinu takú hustú tak je to prepichli a dali jej ventilačné trubičky.

bianca11
26. dec 2012

Ahoj. Ja mám synčeka, ktorý ma tie stipulky od 10 mesiacov.

gabika82
26. dec 2012

Ahoj, moja dcerka ma stipulky v oboch uskach od maja tohto roku ...

gumkacka1
autor
26. dec 2012

@tinage
@bianca11
@gabika82 a ako to vase deticky zvladali po operacii? Nemali ste nejake komlikacie? Nas to caka zaciatkom marca, dcerke najskor vybrali nosnu mandlu, ale to nepomohlo, tak nas objednali na operaciu. A ako skoro po operacii sa mohli deticky zaclenit do kolektivu?

tinage
26. dec 2012

@gumkacka1po operácii prebehlo všetko bez komplikácii, dcéra bola doma ešte asi jeden mesiac ale operácia bola začiatkom júna a ona chodila do školky takže potom boli prázdniny tak v septembri nastúpila riadne do školy. Chodili sme každý mesiac na kontroly teraz máme po troch. Nemá nijaké problémy len musíme dávať pozor aby jej nevnikla voda do uší. Pri umývaní vláskov. Inač je to v pohode.

bianca11
26. dec 2012

My sme nemali ziadne problemy, Chvalabohu... pri operacnom zakroku islo hlavne o operaciu razstepu podnebia a hned spravili i obe uska. Malemu jedine asi nieco do usiek zaniesli, lebo ho velmi asi steklilo... zistili ekzem, doktor povedal, ze to bolo po operacii. Zatial v pohode, tiey davame pozor pri kupani. asi tak

gumkacka1
autor
26. dec 2012

@tinage
@bianca11 a nemaju teraz uska nachylnejsie na infekciu? Lebo toho sa bojim, ked zacne potom chodit do skolky a ten bubienok bude vlastne otvoreny, ci sa tam lahsie nezanesie nejaka infekcia.

gabika82
26. dec 2012

@gumkacka1 my sme nemali po operacii ziadne komplikacie. Boli sme objednane na vlozenie tych stipuliek, ale nakoniec nam vybrali rovno aj nosnu mandlu, kedze ju mala zvacsenu. Teraz chodime 1x do mesiaca na kontroly, ci su este na mieste, lebo oni by mali sami vypadnut z usiek.
Po operacii sme boli doma asi 2 tyzdne a potom sla do jasliciek, kedze bolo vsetko v poriadku.
Teraz je to v pohode, len treba davat pozor, aby sa jej nedostala voda do usiek.

bianca11
26. dec 2012

@gumkacka1 To neviem... vraj nie...
@gabika82 Boli ste po zakroku na tympanogram?

gabika82
26. dec 2012

@bianca11 na tympano sme po zakroku neboli, stale jej len pozreli do uska a povedali, ze je vsetko OK ...

kurci
27. dec 2012

mamičky čo používate, na to, aby deťom nenatiekla voda do ušiek? Ja mám doma také silikónové, ale musím na to dávať pozor, aby jej nevypadli, pri kúpaní.

gumkacka1
autor
27. dec 2012

@tinage
@bianca11
@gabika82 a kolko dni ste boli v nemocnici?

gabika82
27. dec 2012

@kurci ja jej nedavam do usiek nic. Ja jej vlasky umyvam so sprchou, takze tak viem dat pozor, aby sa jej tam voda nedostala. A lekarka nam vravela, ze tam ide hlavne o to, aby sme ju neponarali (napr. kto chodi s detickami plavat)
@gumkacka1 my sme prisli rano do nemocnice a v ten isty den poobede okolo 17-tej sme uz boli aj doma 🙂

gumkacka1
autor
27. dec 2012

@gabika82 to vazne? no my tam prideme a az na druhy den jej to budu robit, takze to take rychle nebude

tinage
27. dec 2012

@gumkacka1 my sme prišli do nemocnice v piatok ráno robili jej to okolo 11 hodiny a domov sme išli v sobotu ráno. Niekoho kto je zblízka púštaju aj v ten deň, ale my sme cestovali až 60 km tak sme radšej ostali aby neboli niejaké komplikácie.

adkasmolka
27. dec 2012

@gumkacka1 ahoj, aj my mame. Od juna tohto roku. Boli sme na 1dnovej chirurgii, ma to v oboch uskach, ked sa prebral, katastrofa, bil ma,plakal,kopal no - bola som kusok od nervoveho zrutenia, ale mali sme super sestricky a povedali, ze to je normalna reakcia. Nastastie po 40min to preslo, maly bol ako vymeneny 🙂
Mame zakazane plavanie, do vtedy aktivne plaval, takze musime davat pozor,aby sa mu nedostala voda do usiek, nesmie byt v prievane a vo velkom hluku. Po operacii asi tak 4-5 tyzdnov sme isli na 6 tyzdnov doChorvatska a v pohode. Aj sa pekne kupal, stale sme mu hovorili, aby si daval na uska pozor, ale ja som dost striehla aj ked okolo neho boli cudzi ludia vo vode. Drzal sa az do novembra, potom mu zacala tiect tekutina z ucha, sli sme na urgent a, ze zacinajuci zapal ucha. Takze odsali tekutiny nasadili Uniflox a bolo dobre. Dr. mi vravela, ze deti co maju tieto trubicky, uska nebolia, pretoze ak tam nieco hrozi, tak hned vytecie von tekutina, co je vlastne signal, ze sa v usku nieco deje a treba ist k Dr. Len viem, ze domaca liecba je az 2 tyzdne u nas a velmi pomaly nabeh do jasiel. Pretoze je to kvazi stale otvorena rana. My sme mali problem so zubkami, preto mal vkuse zapaly usiek, takze rurky mame dovtedy dokym vsetky zuby nevyndu von.

aska
31. dec 2012

@gumkacka1 ahojky nas maly dostal stipulky ked mal 2roky mal ich pretoze mal taky silny zapal stredneho ucha ze sa mu vytvoril granulat...co sa tyka operacie je to par minutova zalezitost len prepichnu bubienok vycistia pripadny granulat alebo tekutinu a vsadia stipulky potom sa nesmie do uska dostat spina ani tekutina je to nebezbecne moze sa totiz hned urobit zapal stredneho ucha a skoncite na pohotovosti s bolestami my sme to riesili tak ze sme malemu kupili stuple speedo potapacske do usiek a ked sa kupal davali sme mu ich vzdy...mal ich vyse roka ale 10x ho operovali v tom case bo sa mu stale upchavali pretoze sa mu stale z toho hnusneho pneumokoka tvoril granulat...otazne je z akeho dovodu vam ich idu davat mate len tekutinu v usku alebo ste prekonali silny zapal stredneho uska? my sme to mali vsetko z pneumokoka ktoreho maly dostal mal v usku brutalny zapal a silny granulat sa mu tam vytvoril...bolo to zle obdobie teraz ma 4roky stipulky uz nema ale pravidelne stale chodime kazdy mesiac na kontrolu teda od teraz uz kazde dva mesiace staci konecne klop klop klop...a kde vam to idu robit?drzim moc palceky aby ste si to nemuseli tak vytrpiet ako my :(

syslica
31. dec 2012

@gumkacka1 Ahoj, Ondrík mal po obojstrannej paracentéze stipuly vyše roka. Jedna mu vypadla sama, druhú sa nakoniec podarilo vybrať doktorke ambulantne, lebo už hrozilo, že pôjde do narkózy len kvôli výberu trubičky. V nemocke sme boli 3 dni, komplikácie žiadne po zákroku ani neskôr. Je to tak, ako píše adkasmolka, ak má dieťatko náchylnosť na tvorbu vody v stredouší či zápaly, pokým má stipuly, je to zvyčajne v poriadku. A proti zatekaniu vody do uší sme štupľovali kusmi vaty namočenými v kréme + prelepiť leukoplastom. Stačilo.

luciferova
10. jan 2013

Ako detickam cistite uska?

bianca11
13. jan 2013

@gumkacka1 My sme boli v nemocnici tyzden, lebo pri tejto operacii malemu operovali i razstep podnebia. No viem, ze deticky bez komplikacii jeden den zoperuju a na dalsi idu domov. My sme si dva dni po op. odlezali na ARE, potom este na plastike.

hocy79
17. feb 2013

Ahojte mamičky.Mam otazku dcere davali ventilačne trubičky je tomu dva tyždne dnes jej jedna vypadla.Dva tyždne po OP!Mate niekto taku skusenosť?

klaudia1310
15. máj 2013

Ahojte. V piatok idem s dcerkou odstranit z uska vent.trubicku nakolko ambulantne sa im to nepodarilo,kedze dcerka sa velmi bala. Teraz je objednana pod celkovu narkozu. Mozete mi napisat ci este v ten den nas z nemocnice pustia domov? Dakujem....

meza
28. máj 2013

ahojte,ja by som sa chcela opytat dcerka ma stipuly a z praveho uska jej velmi vyteka taksa silno hneda tekutina,co to moze byt?

matulka02
14. júl 2013

Ahojte. My ideme trubičky o týždeň vyberať pod celkovou narkózou. Ak to už máte niektoré za sebou, bolo to bez nejakých problémov? 😕

brumka
10. okt 2013

ahojte strasne sa bojim ideme o mesiac na vyberanie nosnych mandli mame ich velmi velke aj apnoe, a pritom nam zistili vodu v uskach ze jej budu prepichovata mozno davat tie stipulky, kolko sa take trubicky nosia. podla lekara je dcerka vraj hlucha nezda sami podlamna pocuje ale dakedy nereaguje, ake je riziko ze sa jej sluch zlepsi alebo nebude mat nasledky

milka1978
14. dec 2013

Dufam, ze mi tu niekto odpise. Moj syn bol v juny tohto roku na operacii a davali mu trubicky do oboch usiek. Dnes sami po pol roku zacal stazovat, ze ho boli jedno usko a aj svrbi. Doterajsoe kontroli ok a nadalsiu mame ist prave v utorok no teraz neviem, ci sa nemam radsej ozvat do nemocnice uz zajtra na oddeleoe abz nas prezreli. Prosim o vsetky rady ak ste mali nejake lomplikacie po takejto operacii. Dakujem

miruska321
25. jan 2014

@gumkacka1 ahoj my mame v stvrtok nam ich vkladali ..

otulik
26. jan 2014

@miruska321 ahoj a ako riesite kupanie umylvanie vlaskov co im davate??aj mi mame trubicky aj mandlu von...

otulik
26. jan 2014

@milka1978 ahoj ajm i sme po oparacii usiek ....ako ste dopadli ked ho svrbelo usko??

otulik
26. jan 2014

Baby moze dieta von ked je po operaciii usiek a nosnej mandli?5den?asi nie co????