2,5 ročný synček má herniu

jarka721
17. jan 2014

ahojte maminy....dnes sme boli s nasim dva a pol ročným synom na kontrolu s herniou(pruh) ,má malinkú guličku asi 2cm nad pupkom!Predošlý lekár v novej nemocke v košiciach to iba sledoval,ale dnes tam bol iný lekár.Odporučil nám operáciu ☹ normálne čakal ,že budem súhlasiť.No ja som sa zľakla a povedala ,že ešte počkáme.Ja mám taký strach ☹ Máte niektorá s týmto nejaké skúsenosti?Ako prebieha taká operácia?Nájde sa tu nejaká mamina najlepšie s košíc,ktorá si takým prešla?

zutera
17. jan 2014

@jarka721 nejsem sice z košic, ale mě operovali dcerku když měla 4měsíce na pruh.Všechnopproběhlo v pořádku. Operovali nás v Martine.Operace trvala asi 45minút. Ještě ten večer nás pustili domů. Za týden jsme jeli na kontrolu a ani nebylo vidět kde jí to operovali jak se jí to pěkně zahojilo.Po narkoze dost plakala, ale jen chvilku a to prý děti pláčou.Já být tebou tak to synkovi nechám udělat at se mu to neuskrine.

tamarka
17. jan 2014

@jarka721 ahoj, moja staršia dcéra bola sledovaná kvoli hernii, mala asi 1 cm v okolí pupku. Chodili sme na kontrolu pravidelne a vždy lekár skonštatoval, že čakáme. Pri jednej kontrole tam však bol iný dr. a ten nás hneď poslal do nemocnice na príjem, že to treba operovať. Tiež som sa vtedy zľakla, ale nedalo mi to, tak som požiadala o konzultáciu ďalšieho chirurga rovno na príjme, ten povedal, že určite netreba, že sa jej to vekom stiahne a zrastie. Tiež som vtedy ešte poprosila o konzultáciu primárku detského oddelenia a tá sa vyjadrila rovnako. Takže som operáciu odmietla. Emina má 10 rokov a po pruhu žiadna stopa. 😉 Skús možno ešte iného dr. aby sa na to pozrel.

janinah
17. jan 2014

môžeš si vygooglovať komplikácie-ak sa hernia priškrtí,tak vznikne náhla príhoda brušná a treba okamžite operovať..je preto lepšie to odoperovať v kľud epri plánovanej operácii ako mať doma takú "časovanú bombu",hernia sa nikdy sama neupraví,nezmizne..a keďže som človek z operačnej sály,tak ti môžem napísať,že deti zvládajú operácie veľmi dobre,to len rodičia trpnu strachom 😉 a zbytočne 😉

mammaroma
17. jan 2014

@jarka721
Pozri si tento link-článok detského chirurga:
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
Aj ja môžem potvrdiť, že drobčekovia znášajú operáciu hernie väčšinou veľmi dobre a veľmi rýchlo sa zotavujú.

barnica
17. jan 2014

Síce niesme z Košíc ale my sme mali herniu dosť veľkú asi 3cm v brušku priamo v pupčeku a naša pediatrička to neriešila žiadnou operáciou iba to jemne napichla ihlou a čistila s vatovou tyčinkou trošku púopritláčalal aby dostala von krv a potom nám to zastriekala septonexom a nemáme nič parádny pupček. Dúfam že to bude aj váš prípad a prežijete to len s týmto ošetrením a nie s operáciou.