3,5 ročný syn sa pokakáva

kikavicek
28. okt 2015

Baby prosím Vás o radu malý 3,5 ročný sa mi začne pýtať kakať až , ked už začal, keď už ma stolicu v trenkách...už som skúšala kadečo aby si prv sadol na wc a potom tlačil a už som zúfala... :( mate niektorá stým tiež problèm?

monicm
28. okt 2015

@kikavicek Neviem, čo všetko si skúšala, asi to chce len tréning a správnu motiváciu. S takýmto "veľkáčom" sa už dá diskutovať. Skús formu odmien. (Lepšia ako tresty). Za každý úspešný pokus malá odmena, napr. nálepka a keď ich bude napr. 10, malá hračka, obľúbená sladkosť, niečo, čo vás nezruinuje a drobca poteší. Mimochodom, buď rada, že kaká, ja si ešte stále dobre pamätám, keď najstarší odmietal kakať. To trápenie, ach jaj. Takže určite nestrestaj, nehreš, nekrič. Povedz, že sa kaká na wc a keď to na budúce zvládne, bude odmena.

spuntikmathiasko
28. okt 2015

@kikavicek A od kedy ti to robi? Lebo mne napr. ked sa narodila dcera sa mi maly zacal pokakavat, vyrovnaval sa tak so situaciou. Od 7 mesiacov kakal len do serblika a ked sa mala narodila pokakal sa hadam aj 4 krat. Inak psychologicka jedna na jednej prednaska hovorila, ze ked sa dieta pocikava je to vacsinou zo stresu, ale ked pokakava je vyslovene nahnevane. Inak jednej znamej sa syn od zaciatku pytal cikat, ale kakal len do gati. Potom ju to nahnevalo a ked sa pokakal tak ho postavila k umyvadlu a povedala, ze teda ked chce kakat do gati bude si ich aj prat a od vtedy sa jej pekne pytal.

iukas
28. okt 2015

@kikavicek mozno si potrebu uvedomi, az ked uz ide... asi pomoze len vysvetlovanie a pozitivna motivacia.. a mozno cas. moja mladsia mala vo veku 2,5-3 roky problem s tym, ze cikat isla, az ked si uz trosku cvrkla do nohaviciek. proste nikdy si neuvedomila, ze jej treba, az ked pocitila trosku mokre. kazdy jeden raz. uz som trpla, co bude po nastupe do skolky, nic nepomahalo. a zrazu ako prislo, tak odislo. drzim palce.

dahra
28. okt 2015

@kikavicek - no s 2,5rocnou dcerou mam podobny problem. V lete sa odplienkovala - cikať sa odvtedy pýta, ale kakanie.... Hm, odkedy si pamatam, vzdy sa zobudila poobede pokakana. Odvtedy je to stale tak. Dokonca ak jej cez den treba, pyta sa akoze cikat, chyta si zadok. Posadim ju - skusali sme aj nocnik, aj redukciu na wecku, aj drzanie na wecku, nie, par minut posedi,prejde jej to. Nikedy sa to opakuje aj viackrat. Nikdy sa nepokaka do nohaviciek. Dokonca som sa snazila ju skor zobudit, aby nemala v plienke, ale to len posunulo potrebu na dalsi a dalsi den, pripadne ráno. Niekedy sa pokakana zobudi,tj. urobi to v spanku. Ale su aj dni,ked sa asi zobudi, pokaka, a potom nas vola. Vzdy ma vita so slovami: "Zasa som pokakana v plienke. Ale nemam kakat do plienky, kakat mam na redukcii." Takze vedomost tam je 😀 😀

spuntikmathiasko
28. okt 2015

@dahra Kamoskyna dcera do 3 rokov kakala len do plienky. Teraz isla do skolky a maju s tym stale problem, akoby sa bala inde vykakat. Dietatko musi asi dozriet psychicky.