5 týždňové dieťa sa prehýba ako luk

syrik
11. máj 2015

Maminky, ako zistím, či malej nesedí umelé mlieko? Ja mám málo mlieka, dokrmujem umelým, ale v poslednom čase sa po každom jedení, pri kakaní, pri odgrgávaní pučí ( máme aj pupočnú herniu) a ťahá hlavu dozadu a prehýba sa ako luk. čitala som niečo o hypertonii, teraz mám paniku. Môže to robiť aj pri kolike, pri refluxe vraj. Sem tam aj vygrcne. Najhoršie je, že ja neviem, koľko vypije môjho a keď jej dám 60 ml UM ešte, stále pýta jesť a potom sa krčí, grcká. Keď skúšam len moje, každú hodinu prikladám, nič neťahá, len dudle. V noci mi ale prespí aj 5 hodín a potom jej stačí moje. Najradšej by som sa na kojenie vykašľala už, lebo naozaj neviem, či je hladná alebo prejedená. Máme 1 mesiac aj týždeň. Prosím poraďte. Ďakujem

natalym
11. máj 2015

Laktačnú poradkyňu si neskúšala?

syrik
autor
11. máj 2015

@natalym Už tu bola 2x. Skúšala som benedikt, senovku, homeopatiká. ..Nič nezabralo, tie homeo ako tak. Mám aj manducu, no nechce sa nosiť. Chce sa nosiť len vo vodorovnej polohe, akonáhle ju dám zvislo, ohýba sa dozadu a pučí sa.

sardinka333
11. máj 2015

A čo ti povedala laktačná?
Niektorým deťom nemusí sedieť kombinácia MM a UM v brušku....Ja by som skusila napr. jedno krmenie dať tvoje mlieko (odsate) a dalšie UM....a uvidíš čo to spraví. Aby sa to v brušku nemiešalo. To by som skusila asi ako prvé, potom su rozne kvapky proti naduvaniu, kolike, pripadne feniklový čajík. Ja by so sa poradila s pediatričkou, čo si o tom myslí ak by to samozrejme neprechádzalo. To, že malinká vygrcne nemusí nič znamenať. Moj syn pár krát vygrcol celu flašu ako fontana a inak mu nič nebolo len nás to vystrašilo. Ale poznám ten pocit ked nevieš či je dieťa syte či hladné...zažila som pri dcere, po kojení rev po pol hodine a ked som zarobila UM že dokrmim tak vypila....tak s v tom vyznaj! 🙂

syrik
autor
11. máj 2015

@sardinka333 Odsaté mlieko? Keby to šlo. Zo začiatku 40-60ml z oboch, teraz sotva 20ml.Radila mi aj doktorka, jedno krmenie UM a jedno moje. Ale moje absolútne nestačí. Dávam jej aj Babycalm, čaje mi doktorka zakázala, vraj maximálne 10 ml za deň. Skôr ma znepokojuje to prehýbanie a máva aj zašklby v nohe.

natalym
11. máj 2015

@syrik Tak neviem. Snáď Ti dievčatá poradia. To sa ale čudujem, že máš málo mlieka a že ani laktačná nepomohla.

sense
11. máj 2015

Toto sme mali aj my ...bol z toho reflux a aj mlieko nerobilo dobre presli sme na inu znacku a sa to zlepsilo reflux nie ale kakanie ano...ja som kojila resp snazila sa kojit ao ty a potom som s tym sekla lebo som bola na prasky lomaly ..mala mi zvracala aj to malo materskeho mlieka co natahala....

syrik
autor
11. máj 2015

@natalym Ponúkala mi ešte Costi tabletky, ale do toho nejdem...

natalym
11. máj 2015

@syrik Ozaj a neskúšala si, že len celý deň dávať UM ako sa bude správať a odstriekávať si? A potom celý deň zase tvoje?

sense
11. máj 2015

Inak chodila aj laktacna a mala mala problemy prisat sa od narodenia....a manducu som po tretom pokuse predala...

sardinka333
11. máj 2015

@natalym na tom nie je nič čudné - často sa to stáva, že ženy robia psie kusy a to vlasnté mlieko nie a nie....ale vraj je to mýtus....no asi až taký nie.
@syrik 20???? klobuk dole pred tebou....mna tu ukamenuju ale ja by som prešla na UM. Čo je to 20ml? Tak na ,,zašpinenie,, flaše. A dokina ti nehovorila ake mlieko mas skusiť? Su take proti refluxu...Skus tie kvapky.

sardinka333
11. máj 2015

@syrik no ešte že tak...vraj tie tabletky poškozuju srdce! Nechápem ako to možu ponukať ked je jasne dokazane, že mozu ubližiť a ženy sa tým pchaju aj ked o tom mnohé vedia...už o tom píše aj ŠÚKL.

natalym
11. máj 2015

@sardinka333 Vieš čo ja som nekojila. Nevedela som to, strašne ma to mrzelo, vtedy neboli laktačné. Vidíš možno by mi ani to nepomohlo. Tvrdia, že každá môže kojiť. Moje obe deti boli na UM, sú zdravé a múdre, nič im nechýba, aj grcávali obe, nosila som na rukách.

maslenka47
11. máj 2015

@syrik osobne by som sa vykaslala na pokusy so vselijakymi "tabletkami" a "calmami" a skusila vymenit UM. Ked uz, radsej pridaj do UM probiotika.

Na kojenie som sa pri synovi vykaslala po 3 tyzdnoch z rovnakych dovodov, ako mas ty. S dcerou sa zatial trapime 2hy tyzden ale obavam sa, ze to dopadne velmi podobne.

syrik
autor
11. máj 2015

@sardinka333 Neviem, kamošky, čo kojili do dvoch rokov tiež vraveli, že odsávačka nič nevytiahla. Ale ona je zvyknutá už na fľašku, tak pokedy netečie, dudle...potom sa mi pustí, to ťahá a potom zase len dudle. Ale ani dokrmovanie cez cievku nám nešlo. Ja neviem, možno ma niektoré odsúdia, ale ja pri dvoch deťoch naozaj nemám čas celý deň riešiť kojenie a krmenie po lyžičke a neviem ako. Nejde to,Celý deň sa aj tak točím okolo malej a staršej sa málo venujem.

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

Aj môj malý to robil, bol to reflux, po napapaní sa mu dvíhali žaludočné šťavy a pálila ho záha, pomohol nám sirup gastrotuss ten mu hneď šťavy stiahol a malý sa ukľudnil a úplne sa zbaviť refluxu nám pomohli homeopatiká gastrocinezine 😉
@syrik

natalym
11. máj 2015

@maslenka47 No predstav si. A do mňa všetci, že ako nekojím a ako budú choré a mať zlú imunitu a blá blá.
No a nič z toho nie je pravda. Hm.

natalym
11. máj 2015

@syrik Tak sa na to vykašli a skús iné UM. Držím palce.

syrik
autor
11. máj 2015

Ja som tiež prvú nekojila, nevedela sa prisať. Vtedy som si laktačnú nevolala. Dlho som si to vyčítala a do pôrodnice s druhým som šla s tým, že som nedávala tomu veľké nádeje a hľa - malá sa prisala a priberala krásne. Ono aj teraz, laktačná mi poradila dokrmovať UM, lebo vraj nič nemám, doktorka hovorila, že musím mať, lebo mi pribrala skoro kilo za 3 týždne. Je ako muco, pribratá. Lenže ona je hladoš od narodenia. Costi - presviedčala ma, že sú to staré výskumy a neviem čo. Ja osobne som si urobila názor už vtedy, keď mi povedala, že si môžem dať aj alkohol, že to nejde do mlieka.Nič nejde do mlieka podľa nich. Dala somsi raz šošovicu, malá mala kŕče a to nie je ani plne kojená. Takže niektoré veci beriem s rezervou. Tabletky nepripadajú do úvahy. Dojčenie má byť prirodzené a pokiaľ mám kojiť len vďaka liekom, lebo vraj je možné, že ich budem brať dlhodobo, tak to už nie je prirodzené. A navyše - neverím, že to do mlieka nejde.

syrik
autor
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova A že ma homeopatiká nenapadli....Vyskúšam, vďaka za tip =)

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@syrik ja som costi brala počas kojenia ale kvôli žalúdočným problémom a mne to teda na mlieku nepridalo 😀

syrik
autor
11. máj 2015

Inak, staršia tiež nebýva chorá - no nebýva - virózy pár krát, čo prešlo do 3 dni bez pomoci lekára. Akurát raz mala ATB, aj to asi preto, lebo ako prvorodička som hneď na druhý deň s horúčkou utekala na pohotovosť a tam sme dostali. Možno by ani nebolo treba. Takže s tou imunitou neverím...

syrik
autor
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova A tie homeo - to sú klasixké guličky? Môžem to dať do mlieka?

natalym
11. máj 2015

@syrik Rob ako to Ty cítiš. To je najlepšie.

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@syrik nie tablety sú to ale môžeš ich rozpučiť pridať pár kvapiek vody a dať na lyžičku, pred kojením alebo papaním, ja som to tak robila a behom 2 týždňov sme sa refluxu uplne zbavili, škkoda že mne h doporučili až keď mal malý 4 msiace

syrik
autor
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova Ďakujem moc krát, toto vyskúšam a skúsim aj probiotiká.

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@syrik probiotiká ak môžem odporučiť tak infant dophilus 😉 sú síce drahšie ale sú najlepšie 😉

sardinka333
11. máj 2015

@natalym verim, že si skvelá mama! Ja to stále tvrdím - každá mama je pre to svoje dieťa tá naj! A verím a viem z rozprávania žien, že matky robia aj ,,psie kusy,, aby to rozkojili a trpia aj v mukách bolestí len by dali aj pár kvapiek toho MM. Každá máme ale tu vydrž a prah bolesti niekde inde. Prežila som to čo ty, možno v ,,ružovom,, ako musím kojiť, ake je to zdravé - ja rozdrásané bradavky, bolesti také že som myslela, že sa zbláznim ani oblečenie na sebe mať, každý dotyk mi vadil. No des bes!!! Kto nezažil nepochopí ale neprajem nikomu tie stavy zufalstva a bolestí. Nočná mora!
@syrik ja teraz čakám tretie dieťatko akurat na letné prazdniny. takže dve decká doma a malinké - kedže sme panelákoví tak decká treba brať von, na kupko, nakupy, varenie, pranie - muž bude v robote ved kto nás uživí, a nejaku extra pomoc nemám. ...tak si vieš predstaviť moje ,,kojo naladenie,,. Pojde to tak to pojde,skusim, posnažím sa, ale už odmietam robiť psie kusy ako non stop visieť na cecku a odsavať. Čo vysosne to si vysosne a ostatné davam UM. Proste budem musieť zvladať tri decká a fungovať...

natalym
11. máj 2015

@sardinka333 Keby som vtedy nekukala na reči iných tak som mohla viac energie pre deti a seba. Takže netreba počúvať blbé rady iných, ale počúvať svoj cit a veriť si.

syrik
autor
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova A dostať ich bežne v lekárni?

syrik
autor
11. máj 2015

@sardinka333 Presne tak, ja som tiež celé dni sama. Takže naozaj sa treba aj druhému venovať. A tiež sme panelákoví.