8-ročný chlapček sa v noci pomočuje

31. aug 2023

Ahojte mamicky,

Nas chlapcek bude mat v novembri 8 rokov a kazdu noc sa pocika medzi 23tou a 24tou hodinou. Spi velmi tvrdo. Cez den nenosi plienku od 2,5 roka. Navstevuje skolu pre mimoriadne nadane deti, je sikovny a nema inak ziadny problem. Ako vyriesit nocnu plienku?

Dakujem!

eternity24
31. aug 2023

A kedy chodíš spávať ty? Dala by som ho ešte vycikat kým pôjdes spat. Dcerku som takto davala na wc zo začiatku keď sme sa zbavovali plienky. Vzala som ju spiacu na wc a iba do uska šepkala, že sme na zachodiku, aby sa vycikala. Potom som ju uložila do postele.

janage
31. aug 2023

Môžeš skúsiť normálne urológa. Ak ste už skúsili a nepomohlo, obávam sa, že pomôže len z toho vyrásť.
Poznám 2 prípady keď sa tak stalo okolo veku cca 10rokov.
Pocika sa každú noc? Ci raz za nejaký čas.
Nie vždy je riešenie dat cikať lebo na wc sa proste to dieťa nevyniká, ale určite skús.
Pozri toto, možno pomôže https://suchapostielka.sk/

janage
31. aug 2023

A nezabúdaj, že pomočovanie absolútne nesúvisí s IQ 😉 pozri tú stránku a ak chceš napíš mi správu. Je to naozaj náročné pre dieťa aj rodičov.

autor
31. aug 2023

@janage tu stranku som vyguglila. Stava sa to kazdu noc. Syncek nema ziadny fyzicky problem. Na zachod ho nema zmysel vlacit, budit ho, castokrat akurat vtedy nepotreboval, ked je chyba v nedostatocnej tvorbe hormonu, nepomoze to absolutne.
To o IQ som napisala preto, aby si niekto nebodaj nemyslel, ze je zaostaly. Nam to nevadi, len sa obavame, co sa deje, s muzom sme iste nemali plienku v takom veku

2nika47
31. aug 2023

Ja by som to na tvojom mieste určite riešila s lekárom, ten bude najlepšie vedieť co robiť.

janage
31. aug 2023

Hormón vie predpísať lekár. Je to na vás. Pre to dieťa, aj keď vám to nevadí, je to veľmi nepríjemné. Ako riešite potom prespavacky, školské výlety, babky, dovolenky atď? Príde škola v prírode, nepôjde?
Nám tu stránku odporučila lekárka, nie naša, ale rodinná známa. Kamoška mali taky problém so synom, už bol v puberte sa mi zdá. S ňou som tiež preberala čo ako by bolo dobré.

janage
31. aug 2023

^uz bol v puberte, keď sa to vyriešilo.

anjelicek26
31. aug 2023

Ako pise kocka vyssie, toto je obmedzujuce neskutocne, kazde prespavanie u kamarata ci skola v prirode bude pre neho cista nocna mora, ked si tam akoze bude musiet natiahnut plienku. Minimalne obehnut lekara vam neuskodi... 8 rokov pomaly je uz dost no.

gabiso3
31. aug 2023

Každý deň mokrý je dosť. Večer už aby veľa nepil. A ak nepomôže, určite urológ. Mám skúsenosti, obaja synovia to mali. Je to detská enureza. Starší to mal do puberty a mladší s liekmi, tomu to prešlo skôr. Držte sa.

luckaiza
31. aug 2023

aj my sme to mali u syna a trvalo to cca od kedy sa narodil druhy syn, a odplienkovany bol od roka, syn mal 6 a pol roka a vtedy to zacalo v noci cca po 22hej sa pocikal, boli sme u psychologa, urologa, nefrologia a vsetko v poriadku, bud hormony nam odporucali,ale pockat a vydrzat. davali sme ho cikat cca do 8 a polroka po tej 22hej, potom sme prestali, ale vodu nesmej pit min dve hodiny pred spanim a ma 9 rokov a nastastie je vsetko v poriadku ..ak bude zdravotne v poriadku, teda treba len pockat ..drzte sa

20erika07
31. aug 2023

Ja som sa pomočovala do 12tich rokov, ale ja som mala zle detstvo . Chodila som k pedopsychiatricke, nejaky liek som brala co si pamatam, piť len do 17tej, na veceru len chlieb s maslom a solou. Nic z toho mi nepomohlo. Skoncilo to ked sa skoncilo to zlé čo som prežívala.

mata2
31. aug 2023

Moje staršie dvojčatá sa pocikavali do 7r..
Dr nás poslal na detskú nefrologiu,obaja dostali lieky.synovi zabrali v podstate hneď, asi do mesiaca bolo po probléme.dcere zvýšili dávky, ale ani to nepomohlo.poslali nás na detskú psychiatriu,až lieky od psychiatricky zabrali,užívala ich asi 3 mesiace.

aurinia
31. aug 2023

Môj syn to mal tiež este 1rocniku na základnej....na noc sme dávali natajnasa este plienku, v DM je taká veľká. Trápilo ho to aj mňa. Uz sme kontaktovali doktorku, mali sme ísť na urológiu. Ale vyskúšali sme také cvičenia. Počas dňa robil cvičenia. Zadržal akoby moč, tie svaly a držal a počital do 5, pustil....potom počital do 10, atď... Takto si precicoval držaky. Odvtedy sa nepocikal. A teda nepil po 18 tej. Pred spaním vycikať.