Ako sa podáva Ecobec 100?

anniera
16. dec 2013

Mamičky prosím o pomoc. Môjmu synovi predpísala imunologička Ecobec 100 2xdenne 1 vdych. Liek som vybrala z lekárne a maturujem nad tým od obeda ako sa to podáva. Vysvetlí mi to prosím niekto polopate ako sa to podáva 3 ročnému dieťaťu? Používa sa krátky alebo dlhý náustok? Ako sa vlastne ten liek uvoľní? Nemám šajnu ako to mám dieťaťu dať aby to bolo správne. Dúfam že sa nájde niekto, kto poradí. Ďakujem.

lotalujza
16. dec 2013

no najlepsie by bolo keby si mala taku masku - chamber(čember), predava sa to v lekarni a tam to strektnes a dieta to dycha, lebo neviem si dobre predstavit ako by ti to 3 rocne dieta same od seba vdychlo, muselo by velice dobre spolupracovat a nebat sa to vdychnut, inac sa to vlozi do ust a ked sa to hore potlaci tak sa musi nadychnut

0604katka
17. dec 2013

No skoc ku imunologicke,a na tu masku mas narok kazde 2 ci 3 roky zadarm6.

devicka
17. dec 2013

@anniera, pracovala som na pľúcnej ambu. "Čember" a maska sú na lekársky predpis. Daj si ho imunologičkou predpísať. Potom je podávanie už naozaj jednoduché. aj ja som začala s podávaním u syna v tomot veku a problém nebol. bez čembra a masky by to nezvládol. eva

miku1
17. dec 2013

My sme dostali k tomu aj inhalátor. Dcére to predpísala pľúciarka. Striekam jej to cez ten inhalátor, masku má nasadenú tak, aby prekrila noštek a ústa, po vstreknutí to proste normálne vdychuje.

nicky07
17. dec 2013

presne ako hovoria baby, treba zájsť za dr a dostaneš k tomu taký nástavec a masku podľa veku dieťaťa. pred použitím inhalátor treba zatriasť a zasunúť tou kratšou časťou do nástavca vstreknúť požadované dávky (ako ti predpísala pľúcna 1alebo 2 vstreky a dať dieťatku na tvár) a ono si bude dýchať. počkaj aspon 10 vdychov a možeš dať preč z tváre. Ja som tak podávala aj ani nie ročnému dieťatku ( to sme trochu bojovali lebo maska na tvári sa mu teda vôbec nepáčila) a spreje používa aj 6 ročný syn doteraz cez ten nastavec ( už bez masky) lebo je to pohodlnejšie nemusí striehnuť aby si to vstrekol v správnej fáze dýchania.