Ako sme sa zbavili kurieho oka u 6 ročného syna

26. feb 2021

Ahojte maminy, chcem Vám poradiť ako sme sa my popasovali s kurim okom u syna (6rokov). Syn začal chodiť na futbal a zrejme zle obutou ponožkou sa mu na palci odspodu urobilo kurie oko, nikdy sme to nikto v rodine nemali, ale hneď som vedela o čo sa jedna. Na začiatku to mal ako taký biely ,,kráter,, uprostred s dierkou. Hneď sme kúpili naplaste a začali aplikovať, vždy sa mu spravila dookola biela zhrubnuta koza, ktorú sme po každom kúpaní dávali dolu. Avšak kurie oko sa nemenilo, skôr sa zväčšovalo. Tak sme po pár týždňoch prešli na lak volalo sa to kolodium forte, to sme dávali tiež dlhšie vždy sa mu urobila zatvrdnutá koza na tom kurom oku, ale nikdy to nevybralo korene len okolo kozku. Potom som vyčítala že pomáha šupka z banánu. Za vyskúšanie nič nedáme. Každý večer sme mu dávali na kurie oko kúsok šupky a prelepili na 24 hod, mal to cely deň a večer sme dali zase novú, keďže vždy úplne zcernela. Šupku som držala v papierovom sačku v chladničke a z tej sme každý večer odstrihli kúsok. Už po pár dňoch došlo ku zmene, kedy kurie oko začalo vychádzať krásne von, už to nebol kráter ale skôr bradavica. Po mesiaci- dvoch už mala výšku pomaly 0,5cm, po kúpaní sme mu pinzetou pekne vyťahovali korene, ktoré doslova trčali, vôbec ho to nebolelo. Posielam fotky (ako to vyzeralo po aplikovaní šupky a už zahojeny palec) aby ste videli ako mu ta obyčajná bananova šupka krásne to kurie oko vytiahla. Vyskúšajte, nám žiadne prípravky nepomohli len toto.

sally001
26. feb 2021

Vypalila som ho zo zapalkou bolelo to strasne ale odpadlo a mam pokoj

xckaret
26. feb 2021

Moja dcera chodila do tanecnej, tancovala bosa, na chodidle ich mala 12. Pozhanali sme kvalitny propolis. Tycinkou na usi sme prikladali. Vsetky zmizli.

andreatytler
27. feb 2021

Vdaka... imeme vyskusat na muzovi... iz to ma asi 2 mesiace.
Supka bola prilozena ku kozi ktorou stranou? Vonkajsou, alebo vnutornou, ta ktora je pritlacena na banan?

eternity24
27. feb 2021

@andreatytler asi vnútornou myslim.

zuba1987
27. feb 2021

ako domaci recept je to super, len mi to pride zdlhave
mne sa malinke spravilo na ruke, zavolala som koznej, prisla na urceny cas, vypalila mi to a do tyzdna koza zahojena o kurom oku ani spomienka... neviem si predstavit mat 2mes vkuse na prste kus bananu...to v tom aj chodil ?

autor
27. feb 2021

Áno vnútornou stranou, len zalepte leukoplastom pevne aby to držalo cely deň, a obmieňať denne dlho, my sme sa s tým tiež trápili mesiace kým sme prišli na toto.

autor
27. feb 2021

@zuba1987 ano mal to celé dni, vôbec mu to neprekážalo, šupka naka 1cm na 1cm. Vypalovaniu sme sa chceli vyhnúť, že to veľmi boli a nie vždy to pomohlo.

zuba1987
27. feb 2021

vypalovanie vobec neboli len to nechutny zvuk vydava ale je to bezbolestne, potom je to tak do vecera citlive, ako popaleninka, zalezi od rozsahu, na druhy den neviete ze ste niekde bola, akurat mate maly pluzgierik a o tyzden to uz mate uplne zahojene

andreatytler
27. feb 2021

@zuba1987 Ja by som tiez s tym sla ku koznej nech sa toho zbavim co najskor, ale dostat muza k lekarovi neviem.☹ tak skusime banan.🙂

zuba1987
27. feb 2021

@andreatytler poznam, tiez mam doma takeho 😂