Aktívny 15 mesačný syn padá a má modriny

andreatytler
1. mar 2021

Mame velmi aktivneho 15 mesacneho syna, ktory chodi uz asi 5-6 mesiacov. Neustale beha a najradsej s hrackami v rukach a casto pada... aj 10x za den. Predkolenia ma plne modrin. Posledne uz aj par modrin na predlaktiach zo spodnej strany. Ale vacsinou neplace ked spadne... postavi sa a bezi dalej. Niekedy sa udrie aj tak ze place. To je tak asi 1-2x za den. Myslim ze z tychto bolavych padov sa mu robia tie modriny. Snazime sa aby bolo u nas bezpecno. Ked sa niekam stvera (stolicka, stolik) tak sme pri nom, hracky zo zeme upraceme pred tym ako sa ideme hrat nahanacku a ked vidim ze sa uz jasi prilis velmi, tak hru stopnem ale neviem ci robim dost. Ako deti, si pamatam ze sme mali neustale nejaku modrinu alebo odreninu ale to bolo ked sme boli vacsi. Mate u vasich deticiek nieco podobne?
Na tej fotke to nie je az take zle, lebo modriny uz vybledli ale ked to ma cerstvo fialove, tak je to hroza.

adula12
1. mar 2021

moj syn ma komplet nohy modrinove 😀 je to uplne normalne...

basska_b
1. mar 2021

Hej, je to normálne. Žiaľ, potlču sa neskutočne. Moja mala tiež takéto nohy, najmä v lete keď padne vonku s holými nohami, to ešte bude sranda...

hennyinnsbruck
1. mar 2021

To je úplne normálne.. Moja občas vyzerala akoby sme ju tlkli🥴🥴
Potom bolo chvíľu dobre a od kedy chodí do jasiel zas sama modrina😂

andreatytler
autor
1. mar 2021

@hennyinnsbruck Ved prave. Mam ist zajtra na fyzio a normalne som sa aj trochu zlakla ze co povie terapeutka ked uvidi tie modriny.

mircula
1. mar 2021

Je to normálne,naši vsetci tak podobne,problém by bol,ak by sa mu robili modriny same od seba .

mpg
1. mar 2021

@andreatytler V tom veku to býva často tak, aj syn začal chodiť už 9-10 mesiaci a mával také dotlčené nohy a kolená, že v lete som sa obávala ísť s ním do mesta, aby si to niekto nevšimol, tiež to boli modriny poriadne.

hennyinnsbruck
1. mar 2021

@andreatytler to niiic... Ja som bola 2x u detského akurát keď mala monokel 🤦‍♀️ bolo mi to neprijeme ale isto su zvyknutý 😂

andreatytler
autor
1. mar 2021

Dakujem baby za komentare a aj za to ze ste ma ukludnili. Aj som sa dobre zasmiala.🙂 Su to taki mali Rambovia tie deticky, nic im nevadi. Neviem si predstavit tie bolesti ak by som take modriny mala ja.

pribinak
1. mar 2021

To je ešte nič. Môj syn mal obdobie, že tie behal ale s platnými rukami takze pri páde ich nemohol dať pred seba a neviem z akého dôvodu dopadol vždy na tvar
Mal chrasty a modriny od cela až po obradu.

heidy222
1. mar 2021

Haha moj 14 mesacny ma este oskreninu na tvari a typel na cele 😂

mirka438
1. mar 2021

Aj moja rocna ako kandľa "dobita", modrinava 😀 vsade bezi a potom pada

janba
1. mar 2021

Môj ma dva a stale ma nohy otlčene 😃 uplne normalne 🙂

dusankomoj
1. mar 2021

Všetky deti sú také. Môj už 2roky chodí,akoby sme ho týrali.A keď ideme k doktorke,vtedy si zákonite okrem modrín vyrobí typel,alebo sa dobre oškre🤣 sociálka u nás ešte nebola,takže lekárka je asi zvyknutá.

kacena4
2. mar 2021

nejde o to ci ma modriny tie su prirodzene pri pade skor by som sa zamyslela preco pada... mozno nespravne chodi napr. je predkloneny t.j. stabilita tela je posunuta dopredu a nestoji cela vaha na celej slape ale len na prstoch a ked sa ponahla niekedy takyto ludia nedokazu udrzat stabilitu a padaju "dole pusou" a ak ma k tomu plne ruky nemoze sa beznecne zachytit rukamy a tak pada nespravne a ma urazy (mali sme to aj my) rehabka, ortotopany na stabilitu a pod. dcera s tym zapasi od mala bola aj par krat sita kvoli tomu ako nestastne pada drzte sa

andreatytler
autor
2. mar 2021

@kacena4 Ano, chodime na fyzioterapiu, lebo ma od zaciatku problemy so stabilitou. Zlepsuje sa to.
On pada hlavne vtedy ked uteka, on nechce chodit... vsade musi utekat. Padat vie skvele, vzdy na ruky, este aj ked pada dozdu tak sa otoci pocas padu a padne na ruky. Ale hlavny problem tych modrin je ze strasne rad uteka alebo chodi s hrackami a to nielen s takymi malinkymi do ruky ale aj vacsimi autami a kolotocmi... stale ich niekam prevlacuje. S tym ked padne, tak padne na tu hracku a udrie sa. Aj som mu to skusala brat z ruk ale je to pre neho prilis velka zabava. ☹ Myslis ze by som ho mala obmadzovat v chodzi a vobec aktivite kym sa mu ta stabilita uplne nenapravi?

kacena4
2. mar 2021

@andreatytler no v chodzi by som ho neobmedzovala skor ho naucila chodit nie behat a vysvetlila mu ze ked utekat tak s prazdnymi rukami...

andreatytler
autor
16. mar 2021

Doplnim do temy pre niekoho kto ma podobny problem ze doktor nas poslal na vysetrenie krvy ked som mu spomenula tie modriny.
Test ukazal nizsiu hodnotu krvnych dosticiek. Doktor vravi ze nie je to alarmujuco nizke ale nizsie ako normal. Mame ist este na dalsiu kontrolu o tyzden.

majulino
16. mar 2021

@andreatytler inteligentna lekarka pochopí, ak natrafis na "inteligentnu" môžeš sa aj na hlavu postavit, ona si nieco najde
Moji boli uplne rovnakí, vsade sama modrina, oskrenina,lekar neriesil, ale riaditelka v škôlke sa ma opakovane pytala ci je u nas všetko v poriadku 🙄

evinka400
16. mar 2021

@andreatytler Ahoj. Tak to ste natrafili na dobrého doktora. Akurát som ti chcela napísať, že to práve z tohto dôvodu netreba podceniť. Dieťa môže vykrvácať aj v spánku, keby mu praskla nejaká cievka. Nám to spustili antibiotiká, myslím že cefalosporínové. Naša doktorka odmietala vyšetriť krv. Malý mal hrozný monokel a nevedeli sme z čoho. Tvrdila, že sa musel veľmi udrieť a poslala nás na rengen hlavy. Vôbec nebrala do úvahy, že sa mu robievali po tých ATB často modriny. Pred tým však synovi predsa len pod naším nátlakom zobrala krv. Kým sme prišli z rengenu, už nás čakali v nemocnici na lôžkovom a ešte robila s nami doktorka cirkus, že kde sme boli tak dlho.

andreatytler
autor
27. mar 2021

@evinka400 Chudak maly... ako sa ma dnes? Dalo sa to do poriadku po dobrati tych antibiotik?

Nam dnes zavolal lekar a povedal ze mnozstvo krvnyc dosticiek bolo v tej druhej vzorke krvy v norme, takze sa tesime a tie modriny su neskodne.
Doktor vravel ze niekedy ked je clovek chory, tak sa mnozstvo krvych dosticiek docasne znizi alebo niekedy zle spocitaju v labaku.

evinka400
28. mar 2021

@andreatytler Už to máme za sebou. Liečba trvala aj s kontrolami približne dva roky. A už sa to nikdy nevrátilo. Jemu sa to prejavilo asi mesiac po dobrati ATB. Len doktorka túto možnosť odmietala. Celkovo mu vtedy nechcela vyšetriť krv, a tvrdila mi, že sa o neho zle starám. Že nedávam na neho pozor a preto má modriny. Tá cievka pri oku, čo mu praskla vyzerala, ako by dostal poriadny úder, ale my sme vedeli že sa neudrel. No ona si tvrdila svoje, preto nás poslala aj na ten rengen. Netreba podceňovať modriny u detí, ak vieme že sa dieťa neudrelo.
To som rada, že tvoj malý je v poriadku. Prajem veľa zdravia celej rodinke 🙂

andreatytler
autor
28. mar 2021

@evinka400 To je otrasne s tou doktorkou... a este vas bude obvinovat... hadam ze ste ju vymenili po tejto skusenosti.

evinka400
29. mar 2021

@andreatytler Ano, vymenili. Ľudia sa na ňu dosť sťažovali, ale to som sa dozvedela až neskôr. My sme dopadli ešte dobre...