Alergologické vyšetrenie s 1,5 ročným synom

slavkavan
18. mar 2014

ahojte maminy, viete z vlastných skúseností povedať, ako prebieha vyšetrenie u alergológa? ideme s 1,5 ročným synom, lebo už sme skoro 2,5 mesiaca sopľaví, aj s trávením a stolicou sú problémy, tak sa chcem prichystať, čo mám čakať... vyšetrujú takým malým detičkám alergény tak, ako u dospelých, t.z. na predlaktí? lebo to si neviem predstaviť ten rev....
dakujem

siska53
18. mar 2014

@slavkavan takym malym detom nekvapkaju. Nas popozerala,povypytovala sa a odporucila i orl vysetrenie. Dostalu aerius a sprej do nosa. Az synovi,ktory uz mal cez 3roky,kvapkala,dcere,ktora mala cca tolko,co tvoj,este nie.
a z krvi len vtedy,ak je nejake vyslovne podozrenie na,nejaku zlozku potravy,tak mi vtedy povedala.

eunomia
18. mar 2014

My sme boli so synom pre par dnami. Ku alergologicke sme isli s vysledkami z krv/stolica/vytery. A povedala,ze mu bude este musiet zobrat krv na alergie, ale zvladol testy na ruku. Bol sice krik, ale ruku som mu drzala a nejako to zvladol. Ale 20 min musel drzat vystretu aby mu tie kvapky z ruky nestiekli. Radsej to na ruku ako zase brat krv.

siska53
18. mar 2014

@eunomia lenze ty uz mas starsie dieta..
inak nasmu tam dala knizku,ktoru sme citali,opisovali obrazky,tak v poho.
len takym 1,5r drobcom to nerobia.. Mozno este z krvi,neviem..

blavacka
18. mar 2014

@slavkavan takym malym detickam robia vsetky alergeny z krvi...

bona5
18. mar 2014

@slavkavan ahoj mi sme boli pred 2tyzdnamy brali mu len krv z ruky o mesiac idem pre vysledky

slavkavan
autor
19. mar 2014

dakujem velmi pekne za odpovede 🙂 tak to my asi lepšie zvládneme ten odber, akoby mu mali robiť testy na ruke...

johankaa
19. mar 2014

@slavkavan na prvom vyšetrení si len lekárka zapisovala rodinnú anamnézu, plus veci ako či máme doma zvieratá, plesne, roztoče a podobne. potom nás objednali na krv, tú berú zo žily a čaká sa na výsledky cca mesiac. väčšinou sa nasadí už počas čakania nejaký režim alergika, vylúčia sa hlavné alergény a podobne. nám napokon alergiu nezistili žiadnu 😵 určite to zvládnete ok.

janka2501
19. mar 2014

Ja som bola s malou u alergologa ked mala rok. Brala jej normalne krv sama,mali sme len vysledky s orl. Ostatne si sama dala robit. Nasadila lieky,neskor sme riesili ABKM (alergia na mliecnu bielkov.) nastastie je negat. Teraz jej vysiel vysoky histamin. Zatial povedala ze sa to presnejsie prejavy ked bude mat 5-6rokov. Malej uz tolko krat brali krv,jasne ze plakala ale prezila 🙂

fkata
3. dec 2020

My sme pri prvej návšteve iba dostali dotazník, kde boli otázky ohľadom zdravotného stavu dieťaťa, rodičov, .... . Na druhom mu brala iba krv. Teraz ideme 3x, tak uvidíme.

brunko10
20. jan 2022

@janka2501 ako brali krv dieťatku prosím Vás? Z ruky či z hlavičky? Ďakujem

janka2501
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka2501
20. jan 2022

@brunko10 brala jej vzdy s ruky