Bolesti brucha u 8-ročného

domca90
11. jan 2024

Ahojte.Mali vase deti taketo problemy?Starsí 8rocný sa zacal od minuleho štvrtku stazovat na bolesti brucha v okoli pupka.Bolo to vecer,ked mal isť spať(zjedol dva rezne,tak som myslela,že to bude tým).Dala som mu Tasectan Duo Kids,pomohol tusím do hodiny.V piatok vecer zase,že ho bolí brucho.V sobotu vobec nic.V nedelu rano sa zobudil,že ho bolí brucho,dala som mu zase Tasectan,este aj sam si ho pýtal,ci mu ho dam,kedže videl,že predtým mu to pomohlo.Potom vecer zaspal a po pol hodine sa zobudil,že mal nocnú moru a potom nevedel zaspať,už bol aj podrazdený z toho a potom zase zacal že ho bolí brucho.tak som ho vzala k nam spať do postele a hned zaspal. Rano,že zase ho bolí brucho.
Po celý den sa nestazuje na brucho,len vecer alebo rano od stvrtku a pritom vraví,že sa bojí ,že bude vracať.
Predvcerom celý den zase v pohode,vysmiaty ,aj v skole že bolo dobre,vsetko ok,aj vecer bolo vsetko ok.Vcera rano zase že ho bolí brucho a viac ked sa najedol,bol 2krat na wc,plus parkrat si poprdkal.Muž isiel s nim dnes k dr a prehmatala a že mame upravit stravu a ked sa to nezlepsí,budeme riesit gastro atd.Dala skumavku na stolicu.a vraj ziadne probiotika nemame davať.Výsledky stolice by mali byť zajtra.Vcera vecer ho brucho nebolelo a dnes rano zase.Stolicu ma takú riedku a vravel mi,že cíti že sa mu natahuju creva a nevie si prdnut.Volala som svokre,že ako bol potom ked isiel do skoly,že bol v pohode a ze sam povedal,že ked sa hýbe,že je mu lepsie.Naozaj neviem co si mam o tomto myslieť,ked ho brucho bolí rano a vecer,cez den vobec nie.Bojím sa velmi a nechapem preco nas dr neposlala aspon na sono brucha.
Citala som aj o zauzlení criev a v strese som nenormalne.

anjelicek26
11. jan 2024

Vysledky stolice budu zajtra, tak uz vydrz... moze mat obycajne detske mrle a presne od hora dole vase symptomy... ano sono mohla-mala spravit. My sme tiez takto tri tyzdne syna dotahovali, kym sme si sukromne zaplatili gastro a sli s nim tam, uz som nemala na to nervy... len mu dovtedy prehmatala brucho (po tyzdni), vzala krv (po dvoch) kde sa vsetko vylucilo, az na gastre nam pomohli - dostal bylinkovy klistir a dieta akoby sa nanovo narodilo... ale u vas to moze byt uplne nieco ine.

nwnw
11. jan 2024

@domca90 ved uprav stravu na dietu a uvidis. Skus taku detsku cerstvu kazdy den. Nic vyprazane, ziadne udeniny a salamu, nic kysle. Normalne vyvar, maso na prirodno s ryzou aked sa po tyzdni vylepsi pridavaj.

roja01
11. jan 2024

Takmer na vsetky bezne problemy s travenim velmi pomaha vlaknina. Daj mu kazdy den aspon po dobu 1 mesiaca vodou namocene ovsene vlocky (najlepsie jemne a celozrne) s nakrajanym jablckom a lyzickou medu. Najlepsie rano na lacno, ale kedze na to nie je v skolskych dnoch vela casu, tak kludne i vecer namiesto vecere. Idealne by bolo pridat 2 lyzice vzdy cerstvo pomletych lanovych semienok (na kavovom mlynceku). V DM maju bio, drvene nekupuj. Upravi sa konzistencia aj plynatost. Zacni po nensich davkach. Radsej iba 3lyzice vlociek nez nic. Ak si zvykne, pridaj. Ak by boli problemy s lepkom, existuju bezlepkove ovsene vlocky. Mozno tymi aj zacat, kedze nevies ci nevadi prave gluten-lepok.

emma12345
11. jan 2024

@domca90 My mame presne taky problem s 9-rocnou, tiez sme v stadiu odberu krvi a stolice. U nas to ale trva dlhsie, probiotika vzdy pomohli. Mysleli sme, ze je to nasledok brusnej chripky, ktoru mala vlani, ale taha sa to. Napis, ako to u vas dopadlo. Napisem aj ja, ale asi na tie vysledky budeme cakat dlhsie.

elenka.k
11. jan 2024

@domca90 si pamätám v tom veku aj môj mával niekedy takéto stavy,
teraz keď je väčší to prešlo

bibina32
11. jan 2024

@domca90 Skúste vynechať mliečne výrobky. Syna bolelo rovnako brucho z mlieka.

domca90
autor
12. jan 2024

Tak výsledky zo stolice su negativne,tak som už písala mail o termin detskej gastro.nasa pedi nam dá potom potrebné papiere.Predvcerom vecer ho nebolelo,vcera rano bolelo,mal aj takú riedku stolicu.potom cestou do skoly že ho to preslo(sam seba si vsíma) cez den je ok.Potom vcera vecer zase ho nebolelo a dnes rano najorv mal pevnú stolicu a o chvilu že velmi ho bolí brucho.aj som mu pocuvala creva a tak mu tam bublinkovalo a zvuky boli a potom utekal na zachod a riedka stolica.a vsimla som si,že menej prdka ako inokedy predtým a aj menej chodí kakať cez den(teraz chodí asi raz,dvakrat a predtým chodieval aj trikrat pocas dna) teraz cez vikend si to odsledujem.
Ja sa len bojím,ci ozaj nema dokrutene creva a sa mu to tam hromadí....Mlieko mu davam bezlaktozové preistotu od utorku.tie vločky mu tiež dam.

anjelicek26
12. jan 2024

@domca90 nasmu robili aj vstrebavanie vapnika, tukov, lepok, rozne typy cukru, laktozu vieme, ze nemoze, ale aj bkm zasa testovali, strasne vela testov robili a fakt nic... vyslovene mal nejaku virozu prvy den dva a potom sa mu to tahalo, creve sa nejako "zasekli" a az ten klistir pomohol...na gastre mal uplne vsetko upchate a medzi tym milion vetrov, ja sa ani necudujem, ze ho to tak bolelo...

domca90
autor
12. jan 2024

@anjelicek26 a tvojho to tiež bolelo len rano a vecer,alebo aj cez den?ja len dufam,že nam neda termin o mesiac.alebo pojdeme na pohotovosť ked tak.

anjelicek26
12. jan 2024

@domca90 moj aj vracal niekedy aj 2-3x denne... a ano bolesti raz vobec, potom zasa... do toho striedavo hnacka, striedavo zapcha, proste cele zle... schudol strasne vela za tu dobu...

alison11
13. jan 2024

@domca90 Si pamätám,že to mal aj môj syn vlani boli sme na gastre nič nenašli ja pri tých stavoch som dávala Buscopan a pri riedkej stolici živočíšne uhlie prešlo ho to,neviem či je to vývinom u chlapcov starší to nemal len mladší asi je to časté v 9tych rokoch.Viem čo prežívaš,vydrž a so stolicou sme boli aj my a bolo všetko ok.Fakt môže zato aj mlieko,kúp Pilos z Lidla,ak cchete mlieko nám imunoalergologička povedala,že naše slovenské mlieka sú samá chémia a veľa ľudí sa sťažuje na bolesti tráviaceho traktu čriev,ja sama mám Pilos otestované keďže mám intoleranciu mliečnej laktózy a aj citlivý žalúdok aj na postreky chémiu jedine to viem vypiť bez ťažkostí 🙂.Skús odsledovať čo tie dni je keď mu je zle a vynechaj tie potraviny.Ak nič nenájdu ako u môjho,tak skús imunoalergologičku takto cez zimu a na jar testujú aj na potraviny vedia zistiť alergiu a intoleranciu z krvi a z kožných testov.

anille
18. jan 2024

Dobry den, aj my mame velmi podobne problemy so 6 rocnym synom. Uz asi pred mesiacom zacali velmi zriedkave bolesti brucha ako prisli tak aj odysli, ked sme pomastili a pomasirovali bruško ( poprdkal). Ale sa to stpunuje a prichadzaju bolesti častejsie a mastenie a masirovanie ani uz nezabera....uz sme vo faze odberu krvy a stolice...tak sama som zvedava ako dopadneme.

emma12345
23. jan 2024

ako dopadli vyzetrenia? u nas vsetko ok, ale brusko boli :(

domca90
autor
25. jan 2024

@emma12345 ahoj.prešlo ho to,minulý týžden ho vobec nebolelo.pekne aj stolicu ma,konecne aj 3krat za den,ako zvykol mávať,aj prdká pekne.v sobotu vecer zacal teplotovať,aj v nedelu,tak som ho nechala doma pondelok a utorok a vobec nespomínal brucho.akonahle v stredu isiel do skoly,tak zase,že boli ho brucho,ale teraz len spomenie a funguje dalej.vysmiaty je aj rano,nie ako predtým,predtým bolo vidno na nom,že ho bolí.a povedal mi vcera,že ma stresy zo skoly,že chce byť so mnou doma,že mu budem chýbať....pritom doma ani nie som,kedže pracujem.pritom aj triednu ma super,že nemusí sa stresovať.

barborakr
1. feb 2024

@anjelicek26 ahoj, prosím ta, kde ste boli na gastro? Ja hľadám v ba. Ďakujem 🙏

anjelicek26
1. feb 2024

@barborakr my nezijeme na Slovensku, bohuzial neviem poradit.