Mamicky, pisala som do starej temy ohladom nestravenych zvyskov v stolici, ale nikto sa neohlasil, tak zakladam novu, snad sa mi niekto ozve. Prosim o radu, mojej dcerke som vcera dala na obed broskynovy kompot a hned vecer som ho nasla takmer nestraveny v stolici. Podla starych prispevkov viem, ze napr. hrach, mrkva, kukurica je v stolici normalna, ale mate niekto skusenost aj s inymi vecami, ktore vase deticky celkom nestravia? Mna tie broskyne celkom zarazili a som z toho dost vylakana. Moze to byt tym, ze teraz berie antibiotika a ma z toho narusene travenie? Alebo tym, ze este nema stolicky a celkom dobre ho nepohryzla? budem vdacna za kazdu radu...
je to uplne normalne 🙂
@sisiska - od takze vykakala to, co zjedla do 6 hodin? To vyzera, ze ma to travenie teda pekne rychle. Toto by uz u dvojrocneho dietata byt nemalo, to je typicke pre kojenca. Niektore veci sa tak rychlo ani stravit nedaju.
My tie problemy mavame s mrkvou, kukuricou, ale to je asi tak vsetko, ostatne mava stravene a to ma chalan diagnozu nezrele creva a hnacku maval od 8 mesiacov do 1,5 roka takmer kazdy den, teraz je to uz lepsie, hnacku mava len 1x do tyzdna
@anjelicek26 to mate normalne stanovenu diagnozu od lekara? ako vam to zistili? zacinam mat z toho strach...
@anjelicek26 inak ja tomu nerozumiem, mamicky tu pisu, ze kukurica a mrkva v stolici je uplne bezna u ich deticiek, a vam pri tom istom probleme stanovili diagnozu nezrele creva...tak to vsetky deticky, co vykakaju kukuricu a mrkvu maju nezrele creva? alebo vy mate aj ine problemy?
@anjelicek26 a tvoj maly ma tiez nejake jedla, ktore travi takto rychlejsie alebo mate len to, ze ich najdes v stolici, ale az na druhy den?
@sisiska - no vylucili vsetko ostatne a maly je ako z ucebnice, co sa tyka tej diagnozy. A nie, nas maly mal ROK kazdy DEN hnacku.
@anjelicek26 co vylucili? myslis ine diagnozy? a priberal v pohode aj pri tych hnackach?
@sisiska - nas mal sa narodil skor a odkedy dostaval prikrmy, tak to jeho crievka netravili poriadne, slo to nim prilis rychlo - napriek tomu nemaval bolesti a prospieval. Nestravene kusky mava malokedy a vravim z tych "beznych" potravin, co niekedy ma v stolici aj dospely. Mame dost okresany jedalnicek, viem, ktore veci ho prehanaju, tak som ich vylucila - jogurty, sladke müsli, sladky caj, dzus, hrusky, kukurica, a este par inych.. ale je to hodne lepsie ako par mesiacov dozadu, to ho prehnalo zarucene zo vsetkeho. Proste crievka nepracuju spravne ako by mali. Teraz ma krasne formovane kako a ja skacem kazdy den meter dvadsat ked to vidim, je to uz druhy mesiac co sa to upravilo... ako vravela lekarka... z tej diagnozy co ma treba len a len vyrast.
@sisiska - alergiu na bkm, laktozu, celiakiu, vsetky krvne testy... mame este v maji termin na endoskopiu, uvidime, ci tam pojdeme, ked to bude nadalej dobre, uz sa drzi dva mesiace celkom slusne.
@anjelicek26 no tak nasa mava v stolici mrkvu, hrach, pomaranc, broskynu som jej doteraz nikdy nevidela, ale vcera ma to teda prekvapilo...
@sisiska - vravim ak ti vyluci co spapa do 6 hodin tak ma velmi zrychlene travenie a urcite by som to spomenula lekarke. V tomto veku ma vylucit co spapa najskor po 18 hodinach, aspon to nam vravela lekarka tu...
@anjelicek26 a nemoze to byt tymi antibiotikami? nemozu jej to travenie zhorsovat?
@sisiska - to ja neviem, nas mal antibiotika 1x a zmena nebola, ale u neho to pri jeho kakani uz ani horsie byt nemohlo si myslim...
@anjelicek26 a probiotika vam nepomahali pri tych hnackach?
@sisiska - u nas probiotika nemali ziaden efekt.
Celkom ste ma baby ukludnili s tou mrkvou 😉 lebo Nina ju tiež nestrávila tak som myslela že je to problém a mrkvu jej stále mixujem len do polievky. Takže myslíte ž j to OK? Kukuricu ndávam a hrašok šúpem takž tiž je to ok. len tá mrkva ma trápila, lebo okrem toho že je nestrávená ak ju len roztlačím tak ju bolí bruško.
@martuska75 - mne lekarka vravela - kukurica, hrasok, mrkva, zeler, granatove jablko, to je v stolici u dietata velmi casto, lebo stravenie trva minimalne 24h a to vela deti vyluci skor.
@martuska75 a to zmixovanu mrkvu najdes v stolici? to ako vyzera? normalne cervene "pyre" v stolici? zaujima ma to, lebo ja som prave rozmyslala, ze skusim tu mrkvu zmixovat a uvidim, co sa stane, ale potom som si povedala, ze zmixovanu ju v stolici tak ci tak asi neuvidim..aj keby tam bola, ci?
@anjelicek26 pises, ze kukurica, hrasok, mrkva, zeler, granatove jablko, to je v stolici u dietata velmi casto, lebo stravenie trva minimalne 24h a to vela deti vyluci skor...a broskyne nespominala? alebo este ine ovocie a zeleninu?
@sisiska - nie len toto, inak by som to napisala, nie 😕 Pockaj, co bude, ked sa dostanete z choroby.
@sisiska ále čoby 😀 Práv preto ju mixujem , lebo ked tú mrkvu len roztlačím tak ňou komplet len prebehne a nájdem ju v plienke.
@martuska75 a iba mrkvu?
@martuska75 teda mam na mysli, ci iba mrkvu mava tvoja dcerka nestravenu?
@sisiska ja bežne nachádzam nestrávené zvyšky jedla v stolici a ťažkú hlavu si z toho nerobím.napr.keď syn jedol uhorky,tak tam mal kusy uhoriek alebo spomínaná kukurica.to teda bola ,,podívaná,, 😀 podľa mňa je to normálne.oni to poriadne nepokušú a potom to preto tak ,,vyzerá,,A ktovie,možno aj u nás dospelých to tak vyzerá,len ja sa veĺmi nepozerám na svoju stolicu 😅 Naozaj si z toho netreba robiť ťažkú hlavu a zbytočne sa nezaťažovať všetkými ,,prkotinami..Horšie,keby mala hnačku alebo zápchu,ale toto by som nijako neriešila.