Brušná diastáza u novorodenca

miroslavaa31
9. nov 2023

Ma niekto skusenost s brusnou diastazou u novorodenca? Nejake skusenosti ako tomu pomoct,cviky atd. Pediater sa len vyjadril,ze babatka to mavaju..

barus26
9. nov 2023

@miroslavaa31 presne tak bábätka to mávajú. Môj malý to mal tiež, ma teraz 15 mesiacov a už to nemá.Nijako sme to neriešili, ani necvicili

alex2018
9. nov 2023

@miroslavaa31 skusenost mam co vidim u fyzio- cvicim s malou uz vyse 4 rokov sice nie diastazu ale vidim ine deti ze s tym poctivo cvicia, tiez sama so sebou som na diastazu poctivo cvocila u fyzio aj rok. V rodine sme mali tiez diastazu u novorodenca, necvicili vobec ale brusko ma take vyvalene. Ja som take mala tiez pred cvicenim. Keby som sa mala rozhodnut za svoje dieta tak by som urcite cvicila, posilnovala riece brusne svaly- vojtovka, bobath- je vela moznosti.

4stanka4
9. nov 2023

Ja som s malou cvičila Vojtovku neskôr Bobath koli inej diagnóze ale mala aj diastazu tak nám fyzio dala cviky aj na to+ jej bruško tejpovala (moja ma aj pupcek dost vystrceny tak aby sa jej to nenamahalo) Teraz ma 3 a už to má pekne, po diastaze ani stopy

ildiko36
9. nov 2023

@miroslavaa31 treba cviciť vojtovku, keď vybaviš cez rehabilitaciu s výmenním listom nič neplatiš za cvičenie

aliaray1
9. nov 2023

@miroslavaa31 okrem diastazy mala aj brusnu herniu (vyduty pupcek). Herniu sme tejpovali a diastazu + herniu riesili cez super fyzio - tetis.

anavixy
9. nov 2023

Ak si dobre pamatam, do 3m je diastaza fyziologicka, teda neznamena problem a nevyzaduje intervenciu, ak sa ani potom nestiahne, treba riesit fyzio - ukaze cviky, nemusi to byt len vojtovka, zalezi od stavu. Dolezite je ale spravne s dietatom manipulovat, napr. nedvihat drzanim pod pazuchy, tieto informacie si vies najst na internete, idealne na ig rovno na profiloch fyzioterapeutov, spravna manipulacia je gro uspechu..

295anicka
10. nov 2023

Ahoj mala má akurát 4 mesiace, máme diastazu+herniu, chodíme na rehabilitáciu a doma cvičíme 3 krát denne vojtovku+cviky na fitlopte.