Čo pomôže proti štípancom?

evarec
30. jan 2021

Vedel by niekto poradit? Cca tyzden mame stipance 😪 dospely len okolo clenkov max na lytkach, ale mladsia dcera je po celom tele dostipana. Mam od dr oilatum do vody, kazdy vecer sa kupe, aj krem na natieranie a stipance nam pribudaju. Vsetko povysavane, poumyvane ,niekolko krat vystriekane , pustame ozonizer a stipance pribudaju, štrasne to svrbi. Neviete z coho by to mohlo byt? A co na to? Nam sa nepodarilo nic najst ... 😪
Dakujem

mtdk
30. jan 2021

@evarec ploštice

1xenia1
30. jan 2021

Možno ide o ploštice. Neboli ste niekde na výlete že by ste to v batožine dopratali? Prípadne v starej knihe, obraze, nábytku?

evarec
autor
30. jan 2021

@mtdk
@1xenia1 😱
Plostice ? Prepana 😪
Neboli sme nikde ,skola nefunguje tak len doma sme zatvorene 😔😪
Prepana ....
Sme na dome a v kotolni mame drevo, mohlo by to byt aj z neho 😔?
Dakujem

1xenia1
30. jan 2021

@evarec to neviem či z dreva. Jedna známa si ich doniesla z internátu a našla ich asi 3 mesiace po tom čo sa jej v izbe rozmnožili. No skoro dostala infark. Popozerajte po matracom, lišty, rohy postele. Tie mrchy sa dokážu veľmi dobre schovať. Držím palce nech je to radšej dačo iné ako ploštice.

ernina
30. jan 2021

skusila by som tekuty puder...fenistil kv.
.nemôžu to byt aj kiahne? u nas su teraz rozšírene

saxana000
30. jan 2021

Podla mna blcha.mali sme tu cest.strasne to svrbelo.tulave macky sa vam tam nemotaju?mala nechyta na ulici zvieratka?nam to mala doniesla domov na topankach ma podrazkach.nastastie len jednu jedinu a tu sme chytili a zneskodnili.asi po 3 dnoch.bratova mala v Nemecku detto boli ale zamoreni nakomplet pomohli az deratizerske plynove bomby do kazdej izby.plus nova podlaha nove matrace a nova sedacka...vsetko oblecenie vyprat na vysokej teplote a co sa nedalo na 24 h do masiarskeho mrazaku.

evarec
autor
30. jan 2021

@saxana000 Paneboze 😔 chodi k nam jeden kocur a baby ho chytali, ale tak cca 3tyzdne do zadu ... Stale zakazujem ale nedaju si povedat ... Je mozne ze ta starsia nieje dostipana? Ja ,muz a mladsia mame a starsia nie . Ako ma ich mozno 5 ,tych stipancov ....
Boze budem ho uz vyhanat prec ..... 😪

hettinka
30. jan 2021

@evarec na svrbenie fenistil, možno hypermangan skús.
A musíte mat doma nejaký hmyz, teraz komáre nie sú. Blchy, ploštice...

pehavcek
30. jan 2021

Ja som bola od blchy postipana cela a manzel nemal nic. Ale mala som "len" nohy dostipane. Doniesli sme ju jeden alebo druhy zo sluzobky.

evarec
autor
30. jan 2021

@pehavcek
@hettinka mam krem od dr a na chvilu je fajn, davam.aj fenistil ,uz sme sa striekali aj sprejom proti komarom a kliestom,co si davame ked ideme do lesa . Ako ste ju zlikvidovali, alebo ich uz asi aj viac bolo?
Dnes pustame Ozonizer, pisu ze by to malo zlikvidovat aj blchy , zajtra to pojde tiez cez den.

pehavcek
30. jan 2021

Vzhladom k tomu, ze mi kazdy poradil podpalit byt robili sme co som nasla na nete. Blchy sa vrajzdrziavaju v blizkosti postele a stipu v noci. Kupili sme Raid sprej, velke igelitove vrecia a vsetko co sa dalo sme popchali do vriec a vystriekali. Vystriekali sme aj postel a parkety. Vsetko len v spalni. Na par hodin sme z bytu odisli. Potom sme vyvetrali a spali pod niecim inym v obyvacke.Po dvoch dnoch sme zacali veci z vriect vyberat a postupne prat. Zabralo to. Ale bola to psychiatria. Popytala by som sa aj v lekarni. Mozno su uz aj ine moznosti. Nam sa to stalo 11 rokov dozadu

lucpro1
30. jan 2021

@evarec ozonizer by mal nicit vsetko zive, preto sa aj odporuca rastliny dat prec, ked sa takto cisti 🙂

marcellka32
31. jan 2021

Zavolať deratizerov, až potom bude pokoj

danielinaa
31. jan 2021

Mozno ide o blchu, ak mas, daj bielu plachtu aj postelne a zbadas ju hned. Ja ked som tak urobila nasla som ju hned, mrcha bola pod plachtou. Potom som nasla este jednu, vsetko som vyprala na vysokych teplotach, vyumyvala. A uz bol pokoj. Plostice sa skryvaju mrchy, ale blchu najdes lahsie. V pripade ze sa rozmnozi, je to uz na deratizera, ale na zaciatku ked je par ks, to ide.