Čo znamená výtok z pipíka u malého chlapca?

nina88
13. feb 2012

Prosim Vas stretli ste sa s tymto niekedy?? Maly ma take nieco ako vytok z pipika,vzdy ked otvorim plienku a chytim mu pipika,akoby mu ostalo kusok mocu v predkozke a na plienke ma take biele hrudky obcas. CO to moze byt?? Predkozka sa mu este stiahnut neda,ale postupne ,,trenujeme,, nic nasilu,no s tymto som sa este nestretla. Boli sme v nemocnici (kvoli inej veci) a tam mi doktorka nevenovala tomu vobec pozornost,vraj sa to sem tam chlapcom stava... Ale co to je a co mu na to dat??

yvetulka
13. feb 2012

tak skus stiahnut pokial to ide a vyumyvat, chlapcom sa zvykne robit tzv. smegma. je potrebne denne umyvat, vsak aj my sa umyvame denne a on je v plienke zabaleny, tak to moze byt nazberane. pokial tam nie je zapal ci zacervenanie a nereaguje placom, ked ho chytis za pipika, tak si myslim, ze by to mohlo byt ok. skus este tuto nazriet
http://cs.wikipedia.org/wiki/Smegma

zuzkla
13. feb 2012

ja davam malemu Fucicort, zaberie hned po prvom pouziti. A predkozku radim nestahovat ani "nenasilnou" formou. Stahovanie poradila aj mne pediatricka ale detsky chirurg ma upozornil, ze nikdy nie, chlapci si poradia sami🙂. Drzim palce.

montinka
13. feb 2012

to moze byt taky ten maz co sa mu tvori pod tou predkozkou. 😉 nasilu mu to urcite netahuj. mna chcela doktorka poslat k urologovi nech mu to pretiahnu ( v roku) no povedala som jej nech zabudnu a dnes to ma uz skoro stiahnute a vobec nie nasilu. macali sme sa v jednej bylinke a ta zabrala a pekne t povolila,bez nasilneho pretiahnuti.neboj sa ked mu to povoli tak mu to vyumyvas a uz nebude mat nic. 😉

evickapooh
13. feb 2012

cystitidu alebo uretritidu,daj si vysetrit moc(mikorobiologicke kultivacne vysetrenie nielen biochemicke)

margaretka84
14. sep 2016

@montinka viete mi poradit aku bylinku ste pouzivali? dakujem pekne

montinka
14. sep 2016

@margaretka84 ano kvet slezu nebadaneho

john3535
15. dec 2019

@nina88 Tie hrudky,pripomínajúca hrudkový tvaroh je smegma,u chlapčekov normálna vec,treba ju len pravidelne umývať, nič viacej. Ohľadom sťahovania predkožky,tak žiadne trénovanie, cvičenie a násilné odliepanie sa nerobí! Pri umývaní len stiahnuť jemne koľko ide a umyť čistou vodou to je všetko. Predkožka sa uvoľní sama, prirodzeným rastom a každý chlapec vie čo má a kedy robiť a nie mamička. Jednému povolí v jednom roku a inému až v puberte je to individuálne. Rieši sa to ak by bol nejaký zdravotný problém s chlapček sa sťažoval.Tak ako nieje potrebný zásah u dievčat,platí to isté u chlapčekov.Netreba riešiť veci kde nieje problém a už vôbec nie že obrazne povedané: jedná babka povedala... pretože žiadna babka nemá v tomto osobnú skúsenosť. Bohužiaľ veľa chlapcov končí pri zbytočných zákrokoch,lebo mamička cvičila, naťahoval a neviem čo,lebo predkožku natrhla,poprípade spôsobí drobné ranky ktoré sa neskôr prejavia tak že predkožka stratí svoju prirodzenú pružnosť,lebo v mieste kde vznikla stvrdne a je problém pretože si chlapček nedokáže pretiahnuť predkožku sám alebo stiahne predkožku za žaluď a späť nejde a je problém v tomto prípade okamžite na pohotovosť a samozrejme sa chlapček nevyhne zákroku. Treba si uvedomiť že sa nebavíme o palci na nohe ale o najcitlivejšom mieste na tele, metóda pokus omyl tu nemá čo hľadať a aj babské rady sú v tomto prípade nič platné, pretože sa jedná o opačné pohlavie. Platí zlaté pravidlo, čo funguje toho sa nechytám. Je len smutné že veľa chlapcov dopláca takto zbytočným zákrokom, pretože je malé percento kde je zákrok potrebný,ale oveľa viacej prípadov že problém spôsobí mamička.