Dermálna masť Protopic 0,1% - skúsenosti

veonli
23. apr 2014

mala ma atop.ekzem,ma anginu,po horucke sa strasne vyhadzala po celej tvari,ma ju celu cervenu,suchu,opuchnutu,vratane oci,dr.jej dala protopic 0.1% no na letaku pisu ze sa nesmie davat detom mladsim ako 16r.,dcera ma 3roky,mam jej to dat?ma s zym niekto skusenost?bojim sa jej to dat,okrem toho ma aj advantan,po prvom pouziti sa jej to celkom zlepsilo,premastujem aj atoderm kremom,prosim poradte

skvele
23. apr 2014

Tuto mast pouzivam ja ako dospela. Toto je dost silna masticka, ja by som skor nie. Predava sa aj slabsia, neviem preco ti tu nedali. Ja by som skor nie. Advantan je taka klasicka kortikoidna mast, ktoru netreba davat stale. Ja odmalička premastujem eucerinom pre deti. Je velmi dobry, malemu velmi pomohol. Ako dieta bol katastrofalne vyhadzany. Ale je dost drahy. Hlavne pravidelne premastuj a ono to ustupi.

mummy01
23. apr 2014

@veonli precitaj si o tejto masti nieco viac....ja by som urcite nedala,je to mast pre dospelých ktorym nezabera ina liecba a navyse zasahuje do imunitného systemu.Navyse ekzem sa nelieci mastami tak ako si vsetci koziari myslia 😠 😠 😠 . Ja by som nedavala ani ten Advantan ale je to na tebe.Ekzem je problem v creve a nie kozna choroba.

swennie
23. apr 2014

@veonli Ja by som sa informovala u doktorky, ci ma dcerka naozaj pouzivat tuto 0,1%-nu mast (mozno sa mohlo stat, ze omylom dala silnejsiu mast). Pre deti od dvoch rokov je totiz urceny protopic 0,03% (zeleny).

janulka84
23. apr 2014

my ju tiez pouzivame,ako "doplnok" ku advantanu..(na akutne flaky avantan a potom protopic).-predpisala alergologicka tiez kvoli atopickemu ekzemu..

veonli
autor
25. apr 2014

@swennie neviem ci omylom,ved videla ze je mala,to je strasne,clovek si musi vsetky lieky prestudovat najprv v pribal.letakoch ci su vhodne,ked sa uz ani dr.verit neda,nestal sa mi to totiz prvy krat

veonli
autor
25. apr 2014

@janulka84 a mala ma kolko?ma tuto silnejsiu?mojej flaky zmizli po 2natretiach advantanom takze protopic ani nejdem davat

swennie
25. apr 2014

@veonli Mne tak raz predpisala alergologicka tento silnejsi, ale vzdy sme pouzivali (syn ma teraz 7rokov) ten zeleny (kozna predpisala), tak som si aj v lekarni vypytala ten slabsi (slabsi liek mozu vydat, ak je predpis na silnejsi, opacne nie). Protopic myslim neobsahuje kortikoidy, co je dost podstatne.

veonli
autor
25. apr 2014

@swennie keby som bola vedela skor,prisla som na to az po precitani,ma aj advantan,po nom sa jej celkom lepsi,po tyzdni ccca natierania jej zmizne a potom len preventivne atoderm davam a je v poho,teraz sa jej stalo po horucke,kazala na ko za 2tyz. ze postupne zvysovat protopic,ona to vidi na dlhodobe mastenie,predtym ked mala tiez flaky mala elidel a po zlepseni stacilo len mastiit,tak teraz asi budem tiez postupovat,myslim ze povod je niekde v alergii na potrav.

horalka83
22. jan 2015

Ak by mal niekto záujem mám na predaj nové balenie Protopic. Cena dohodou. Som z BB.