Do koľkých dní sa dostaví nežiadúci účinok od lieku?

svetlankat
10. dec 2011

Ahojte baby, zaujimalo by ma, po kolkych dnoch od uzitia tablety sa moze dostavit neziaduci ucinok? Mala uziva Biseptol a po 6 dnoch nam zvracala, Neviem ci to moze byt reakcia na lieky alebo sme chytili nejaku crevnu virozu. Preto sa pytam.

xlucia
10. dec 2011

@svetlankat neziaduce ucinky su hned viditelne. davaj jej urcite aj probiotika

svetlankat
autor
10. dec 2011

@xlucia dakujem davam, hned od prvej chvile, mne sa to tiez nezda, asi to bude nejaka viroza co sme si dotiahli z nemocnice. Sice zvrackala len dvakrat, ale mala cely den teplotu 38 a to pritom berie ten biseptol a probiotika

zvonkohra
11. dec 2011

@svetlankat skus vysadit a pytat od dr ine lieky...

halienka
11. dec 2011

myslím, že nežiadúce účinky sa prejavia najneskôr do 3 dní, väčšinou už druhý deň, ale nie som odborník, len čo mám odpozorované na sebe, že také ako nevoľnosť alebo hnačka mne sa dostavili už druhý max. tretí deň a potom sa to buď zhoršovalo a musela som zmeniť, alebo to slablo a vymizlo...možno skús zavolať zajtra dr. čo povie...ale bacha, tuším biseptol sa nesmie kombinovať s kyslým a mliekom, takže zapiť tabletku čajom s citrónom alebo mliekom môže nastať reakcia hocikedy...

svetlankat
autor
11. dec 2011

@halienka dakujem, nekombinujeme, zjavne je to virus, mala uz nezvracia, dnes prisla hnacka, ale mala je uz ziva, cize neziaduce ucinky to nebudu.
@zvonkohra antibiotikovu liecbu, teda tu biseptolovu dnes koncime, takze pohoda. Len ma fakt zaujimalo do kolkych dni sa mozu prejavit tie ucinky, nikde na nete to clovek nenajde.