Dovolenka pri mori a atopický ekzém

magdus
11. jún 2018

Veľa rodičov detí s atopickým ekzémom sa pýta, či je more vhodné na zlepšenie tohoto chronického ochorenia.
Názory odborníkov sa líšia. Niektorí dermatológovia more vyslovene doporučujú a to minimálne na 14 dní , no niektorí tvrdia, že stav pokožky sa vždy najskôr zhorší , následne zlepší a pokožka sa nedokáže po príchode do domáceho prostredia zregenerovať.
Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že je to tak. Naša šesť ročná dcérka, trpí atopickým ekzémom od 6 mesiaca života. Z roka na rok je to lepšie a preto sa nevzdávame a každé leto skúšame inú destináciu a iné more. Tu sú naše postrehy : prvý deň na dovolenke od radosti skáče do mora, na druhý deň sa v záhyboch objavujú male trhlinky , ktoré začínaju šťípať. Nevzdávame sa a dcérku motivujeme. Na kožu nanášame hrubú vrstvu krému s minerálnym faktorom 50 a šup do mora. Po piatich minútach už ani nevie, ze je v zázračnej slanej vode. Výsledok vždy stojí zato.
Pokial sa rozhodnete odcestovať k moru a posilniť jemnu kožičku dieťatka, ponúkame Vám zopár užitočných tipov :
- Vyberajte si kamienkové pláže, pretože piesok môže pokožku dráždiť
- Používame minerálny faktor v hrubej vrstve
- Po zaschnutí mineálnych krištálikov dieťa osprchujeme neslanou vodou

damoska
10. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ďakujem za rady. Máš to vyskušané. Liečiš to nejak inak? Dáváš na to nejaký krém typu Protopan a pod?

essenceee
5. nov 2018

može to pomoct, zasiahnute miesta tzv, vysušit a ekzem može zmiznut. Ale určite si sebou vezmite i nejaky krem na atopicku pokožku.