Gastro - alergia na kravské mlieko u 8-mesačného

edajna6
13. okt 2022

Ahojte, prvý krát ideme s 8 mesačným synom na gastro vyšetrenie. V 6 mesiaci sme začali mať problém s UM tak detská lekárka vypísala mu UM na alergiu kravského mlieka pričom výsledky mal v poriadku ale od vtedy nemáme problém zo stolicou. Prosím vás sestrička mi nič nepovedala len termín kedy máme ísť a malý môže jesť a nedávajú hadičku a zložila mi telefón. Nemala by som pár dní dať mu mlieko na ktorú mal alergiu aby na vyšetrení niečo aj videla doktorka?

nikpa
13. okt 2022

@edajna6 zaujímavé, na základe čoho vám teda obvodná predpísala mlieko na ABKM? Píšeš, že výsledky mal v poriadku. Takže synovi robila test z krvi? A to načo sa pýtaš...áno pred testami na gastre by mal pit obyčajne UM, pretože keď mu už dávaš špeciálne upravené na kravsku bielkoviny tak mu to pravdepodobne ovplyvní výsledok. Tak mi povedala naša pediatrička.

edajna6
autor
14. okt 2022

@nikpa ďakujem, a koľko dní vopred mám mu dávať obyčajné UM? 4-5dní?
Výsledky mu boli robené z krvi aj zo stolice, pretože mal málo a viac krát za deň stolicu a mal niekedy vodnatejšiu stolicu v čom mal také ako vlásočnice krvi. Keď mu obvodná predpísala špeci mlieko odvtedy má stolicu v poriadku tak radšej nás poslala aby sme šli na vyšetrenie na gastro. Ale každý vraví že z toho vyrastie, len kedy a keď ani na gastre nezistia nič, tak čo naďalej máme piť špeci mlieko alebo mu dávať obyčajné no počkáme si na výsledky na gastre.