Hrča na chrbátiku

sisiska
15. máj 2015

mamicky, dcerke hmatam uz par mesiacov na kosti vzadu na "krizoch" v bedrovej oblasti taky vycnelok (vid foto)...neviete poradit, co to moze byt? ma to aj na druhej strane, ale nie take vyrazne...je to vyslovene kost...ale vyraznejsia, ako na druhej strane a aked sa ohne, tak jej to robi taky hrbolec...na fotke v pravej casti, tam, kde ma tu najvacsiu chrasticku (kiahne doznievaju)...

simsalabim
15. máj 2015

Neviem, kolko ma rokov, ale toto moze naznacovat napr. skoliozu...vidno to prave pri predklone, pamatam si to z detstva u sestry. Ja by som zasla za lekarkou a pytala sa na ortopediu.

anieli_1
15. máj 2015

@sisiska nemyslím si ze to je skolioza chrbtica mu ide rovno...určite k dr môže to byt všeličo...

sisiska
autor
15. máj 2015

@simsalabim a mala tvoja sestra taketo vybocenie na boku?

simsalabim
15. máj 2015

@sisiska ano, v predklone. Pamatam si, ako to lekarka mame ukazovala a casti sme jej to potom kontrolovali, cele roky. Tiez jej inak siel chrbat rovno. Mala to podchytene dost skoro. Netvrdim, ze to je u vas tiez toto, ale vyzeracto presne tak isto.

sisiska
autor
15. máj 2015

@simsalabim pockaj, mozno pisem ako z Marsu...ale este raz sa chcem uistit....viem, ze to bolo vidiet v predklone....ale ze ci takto na boku...? ze ci nie priamo na chrbtici nejaku takuto hrcu?

sisiska
autor
15. máj 2015

@simsalabim a este prosim Ta, kolko rokov mala vtedy tvoja sestra? dakujem ti moc...

simsalabim
15. máj 2015

@sisiska presne ako na fotke. Hrca v predklone naboku. Teraz neviem, ci netrepnem blbost, ale tusim ze ako bola vybocena chrbtica, nieco na tej strane vytlacila v predklone navrch a to bola ta hrca. Naboku, ako u vas. Nebolestiva. Ale ja nie som lekar.

simsalabim
15. máj 2015

@sisiska mala 7.

sisiska
autor
15. máj 2015

@simsalabim ok, vdaka moc za info, ona to ma tiez nebolestive...a upravilo sa to sestre alebo v akom stave to ma teraz? uz je dospelacka?

simsalabim
15. máj 2015

@sisiska uz je dospela. Ona mala hypermobilitu, ohybna bola ako cirkusantka, vraj problemy s chrbtom boli sposobene aj tym. Musela vela cvicit, rehabilitovat, aby spevneli svaly a drzali chrbat v polohe, v akej je treba. Hrozilo jej aj nosenie korzetu, to ale mama odmietla, ze svaly sa zviazanim nespevnia...taketo nieco bolo za sociku neslychane, ze si dovolila protirecit lekarom 😝 Avsak mama s nou denne cvicila a aj chodila na rehabilitacie, aby svalstvo spevnelo. Mama bola cvicitelka jogy, tak s nou robila aj vselijake cviky z jogy prave na chrbticu... myslim, ze aj koli tomu ten korzet odmietala, ze to je pasivna podpora chrbtice. Neskor, ked mala sestra tusim 10, sa stala akvabelou a mavala denne treningy a rehabilitaciu nechala tak, akurat s nou mama cvicievala jogu, ale uz nie tak pravidelne. Pisala mi teraz sestra, tak ze mala aj kyfozu a skoliozu len miernu. Nevie, co z tychto dvoch robilo tu hrcu. A ze teraz problemy nema, ale to preto, ze cvici pravidelne, denne zostavy z jogy a chodieva plavat a bicyklovat. Hypermobilita je totiz celozivotna a ked dovoli svastvu ochabnut, zarobi si na problem.

sisiska
autor
15. máj 2015

@simsalabim ok, dakujem ti moc, dufam, ze to nebude nic vazne....aj nasa mala mala kyfozu, ked bola uplne malicka...este vlastne babatko alebo batola, ale Vojtovkou sme to nejako trochu upravili...tak je mozne, ze sa to vratilo...este raz vdaka

fiafia
28. okt 2020

@sisiska dobrý večer. Viem stará diskusia no vyskúšam. Ako to prosím dopadlo? Prešlo to dcérke? Niečo podobné ako na foto hádam na dcérke ale medzi lopatkami. Ma 3,5 roka a doteraz to nemala. Dosť ma to znepokojuje a viditeľné je to najviac pri chodzi. Za odpoveď ďakujem