Je dubová kôra vhodná pre dojča?

impka
29. dec 2010

Milé mamky, náš syn má atopický ekzém a chceli sme skúsiť dubovú kôru do kúpeľa. Na príbalovom letáku ale píšu, že sa do 3 rokov nesmie??!!?
Čo vy na to? Máte skúsenosti s používaním DK u dojčiatok s atopickým ekzémom? Aké sú výsledky? Ďakujem!

janinah
29. dec 2010

na radu koho to chcete skúsiť?príbalový leták tam nie je na parádu 😉 je tu na mk celá téma o ekzemoch,skús pozrieť,jediný kúpeľ ,o ktorom ja viem pre túto dg je kúpeľ z pliev /šupky zo zrna/

evickapooh
29. dec 2010

dubova kora nie je vhodna do 3 rokov?ale vnutorne ako caj z d. kory?nie?

cvikla969
29. dec 2010

nejdem nikomu protirecit.moja znama s tymto problemom na zaklade odporucania kupala maleho a vraj to pomohlo...ale zvas si to sama..

piskotka81
29. dec 2010

Ja som malej kupala zadocek v dubovej kore ked mala par mesiacov.mala nepeknu zapareninu a uz sme mali vypisany listok na kozne.skusila som to a super to pomohlo.

pink_lady
29. dec 2010

ja som to tiez skusala na zapareniny a sa to zhorsilo...radsej neriskuj, resp, urob slabunky odvar lebo je to dost silne...

oacka
30. dec 2010

naša mala ako 3mesačná trhlinku v zadočku a lekár nám odporučil kúpeľ v dubovej kôre alebo v harmančeku na zahojenie, ja som zvolila harmanček,takže konkrétnu skúsenosť s ňou nemám,ale doki ju navrhol.

nikolia
5. jan 2011

nám odporúčili dubovú kôru na seboroickú dermatitídu, a pomohla, a harmanček deckári neodporúčajú,lebo je pre deti vysoko alergický,ani čaj ani kúpeľ....a ns letáku je pravdepodobne nevhodný do troch rokov ako čaj nie kúpeľ.... 😉

janka_pn
5. jan 2011

nam alergologicka odporucila kupel v dubovej kore. mala mala vtedy cca rok a pol... a zda sa mi, ze to pomahalo na nas ekzem, ale treba hladat aj priciny, lebo len korou sa to nevylieci 😒

ela2710
5. jan 2011

skus radsej okupat v panenskom olivovom oleji, vela bab tu pise, ze im to velmi pomohlo

desszi
5. jan 2011

Nam to na ekzem tiez odporucali, ale my pouzivame ovseny kupel, ten nam zabera.
Co sa tyka napisov na letakoch, velakrat je tam formulka "vhodne od troch rokov" z dovodov skor byrokratickych ako realnych - museli by sa kategorizovat inak, co chodi pre dane firmy s vacsim mnozstvom papierovaciek a testov a to by viedlo k predrazeniu vyrobku, aj ked u byliniek treba dbat a byt opatrny pri davkovani 🙂

alexandra9817
12. mar 2021

Dcéra má zapareniny urobila som odvar, no neviem naozaj či ju posadiť do toho keď tu píšu že niektorým detičkám to zhoršilo.

bluka2
12. mar 2021

My sme používali u pár mesačnej sem tam na červené miesta a super to pomáhalo

haidi
11. okt 2021

@bluka2 prosím vas mne s a dcérka vychádzala po použiti oleja na masírovanie od eurony a pediatricka poradila umývať v dubovej kôre nemusím sa teda báť? Vám pomohlo? Ďakujem ak môžem poprosiť akú konkrétne ste kupovala?

bluka2
11. okt 2021

@haidi nemusíš sa bat. Ja som používala, keď bolo začervenane miesto v oblasti plienky. Mala som niečo z rakúskej lekárne:

haidi
11. okt 2021

@bluka2 vdaka☺️

ikissedagirl
11. okt 2021

@impka tieto obmedzenie pre deti do urcite veku, alebo pre tehotne a dojciace su casto z dovodu, ze vyrobca nechcel investovat do vyskumu vhodnosti pre tieto male skupiny pacientov. a preto je jednoduchsie napisat na obal, ze je to nevhodne pre danu skupinu.
ci je to pripad aj dubovej kory, to netusim 🙂