Kiahne alebo potničky - ako to priebeha?

hanakratka83
13. apr 2019

Ahoj, malé vyskákali kiahne alebo vyrážka, potničky pod. Ako to prebiehalo u Vás? Máte nejakú fotku, alebo ako vyzerajú? Alebo čo by to mohlo byť? Už to má horšie.

hanakratka83
autor
13. apr 2019

Zabudla som dodať, že sme si mysleli, že už je skôr slabé prekonala a tak sa nám nezdá, že by ich mohla dostať znova ďaleko horšie. Možno to predtým ale kiahne neboli. Preto sa pýtam odborníkov, než projistotu zájdeme k doktorke.

gabulienka623
13. apr 2019

Vyzerá to na kiahne. Ak sa spravia pľuzgiere, tak určite kiahne. My máme teraz tiež.

marion09
13. apr 2019

Jednoznačne kiahne

hanakratka83
autor
14. apr 2019

@gabulienka623 Tak tá Vaša malá už to má teda dosť. To má také množstvo všade, alebo len len na zádach, ako leží, tak sa to tam viac zaparuje a potom sa vytvárajú viac? U nás to tak moc zatiaľ nie je. Aj keď to má teda už úplne všade po tele a neviem čo robiť, aby si to nerozškrábala? Aj v puse a tam neviem, čím sa to môže namazať, aby jej to tak nevadilo?

gabulienka623
15. apr 2019

@hanakratka83 moja má hlavne ten chrbát. Má aj trup, nohy, ruky, tvár ale len sem-tam. Nemyslím žeby sa tvorili viac kvôli tomu že leží na chrbte. Inak sme to znášali dobre, bez teplôt, v ústach nemala, ani sa neskrabala. V prvom rade som ostrihala nechty, ale svrbelo ju to hlavne na tretí deň, kedy sa porobili pľuzgiere. Ale neskrabala sa, uz je dosť rozumna, keď sme povedali že nesmie, tak neskrabala. Kúpala v hypermangane a natierala tanno hermal. Nám sa to hojí veľmi pomaly, už sme 14 dní od vysypu a stále máme chrasty a zatiaľ neopadavaju. Iné deti sú už po 2 týždňoch v

gabulienka623
15. apr 2019

@hanakratka83 po 2 týždňoch v škôlke, my to budeme mať aj na 3-4 týždne :( už nám dr povedala, vraj to mala veľmi silné.

hanakratka83
autor
17. apr 2019

@gabulienka623 U nás našťastie len pár kiahní, ale bohužiaľ aj na nepríjemných miestach. Takže jedlo a pitie na to robí zle aj keď ide dovnútra a aj keď ide von. 🙂 ☹ Tiež som jej ostrihala nechty. Vie, že sa nesmie škriabať, ale občas zabudne. Našťastie nič nemá nejako moc rozškriabané. Už má aj pár chrastičiek, tak snáď to nebude trvať dlho.